Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

MAGUNKAT LISTÁZZUK

2013. február 20. 09:06 - beszédírók

„Nem lehet nem kommunikálni.” – állapította meg 1967-ben az USA-ban a nyelvészek egy csoportja. Mert amikor azt gondoljuk, hogy nem kommunikálunk, akkor is rengeteg információt árulunk el magunkról. A mostani HÖK-ös listázás kapcsán, arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a közösségi online médiumok használatával magunk készítjük saját listáinkat. A HÖK, a nemzetbiztonság, a munkaadónk vagy egyházaink – ha akarják – felhasználhatják adatainkat.

Alig takarja el egy tenyérnyi ruhadarab a melleidet, egy kiló smink van az arcodon, igen félreérthető pózban örökítettek meg egy bulin, és ezeket a fotókat mind kitetted a fészbuk vagy az iviv oldaladra? Ne csodálkozz, ha valamely listában, mint ordas prostituált jelensz meg. Egy Wass Albert idézet jobbos, egy Che Guevara fotó balos gondolkodásút jelent egyes  listakészítők számára.

Persze mindazok, akik ennek alapján jegyzéket, listát késztenek, előítéletesek és végtelenül buták is, mégis ellenünk fordíthatják saját profilunkat. A titkosszolgálatoknál pedig a közösségi oldalak információit elemezve, bizonyos összefüggéseket kimutatva nagyon pontos képet alkothatnak rólunk, és akár ellenünk is fordíthatják így saját profilunkat. Ami hirtelen jópofa ötletnek tűnik, egy megosztás, egy fotó feltöltése vagy egy irodalmi idézet, később bizony mind-mind ellenünk fordulhat.

Aljas, mocskos és nem csak véleményünk szerint törvénytelen a listázás, de az online média korában mindenkinek önmagát kell megvédenie, mert erre más képtelen és nem lehet nem kommunikálni!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr295093527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása