Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

Most nyerj utat Egyiptomba!

2011. január 29. 20:22 - beszédírók

Pofátlanság vagy tudatlanság?

Minden marketing-, reklám- és PR-szakember megirigyelheti a NeoFM és a Best Reisen közös nyereményjátékát: az álom utat Egyiptomba. Az időzítés zseniális, a program feledhetetlen, az idő ragyogó, legfeljebb néha kicsit puskaporos, de garantálják az életre szóló élményt…

 
Szombat délután az ország déli feléből tartottam éppen hazafelé Budapest irányába, kint fagy és akkora köd, hogy esély sem volt a tájat nézegetni, így teljes mértékben a rádióadásra koncentráltam. Kapcsolgatok, hátha az egyik adón valami vidám műsorral kompenzálják a kinti szürkeséget. Sikerült, amit ezúton is köszönök.
 
Kapcsolgatás közben éppen a hírek következtek a NeoFM-en, így ott ragadtam. A mai vezető hír kétségtelenül  az egyiptomi zavargásokról szólt mindenhol, így nem lógott ki a sorból a Neo sem: lövések dördültek el, tankok és halottak, nem ajánlják az odautazást, stb., stb. Igen, aki az elmúlt héten hallgatott akár egyetlen híradást is vagy belelapozott egy lapba, olvasta az INDEX hírét, tudja, hogy éppen mi zajlik most a fáraók földjén. Majd végigfut az ember agyában, hogy ennek hatására hányan mondhatják le téli nyaralásukat, hiszen már itthon is divat év elején kizökkenni egy kicsit a mínuszok fogságából, és a dobogós helyek között bizony ott szerepel Egyiptom is. De Valkó Eszter gyorsan vissza is zökkentett a kis magyar valóságba: vidáman beleharsogta az éterbe, hogy tessék minket hallgatni és figyelni, mert tele vagyunk nyereménnyel, mit nekünk mozijegy és vásárlási utalvány, a fődíj, arra koncentráljanak csak! Egy igazi, all inclusive álomutazásra, hiszen „Télből a nyárba hétvége a NeoFM-en”! És vajon hova szól a fődíj, mindenki álomnyaralása? Igen, Egyiptomba.
 
Ez egészen konkrétan így hangzik:
 
"A télből a nyárba az út, a NEOFM-en át vezet.
Most hétvégén megmutatjuk az utat!
A NeoFM útja egész hétvégén a legnagyszerűbb külföldi és magyar előadókkal lesz kikövezve, és hogy enyhítsük a tél ránk eső kártékony hatásait, minden órában melegséget hozunk a hétvégi pihenésbe, egy igazi nyári dallal!
Hallgasd egész hétvégén a NEOFM-et, és nyerj óránként egy páros belépőt a Király beszéde című film, peremier előtti vetítésre!
Sőt!...
Tiéd lehet a fődíj egy egyhetes utazás all inculsive ellátással a forró Egyiptomba a Best Reisen jóvoltából!
Most befűtünk a télnek, egész hétvégén hallgasd a NeoFm-et!"

A befűtést előre is köszönjük, én most talán mégis kihagynám. Pedig egy sor újdonságot is hozzáírhatnának most, pl. Ismerje meg testközelből, milyen egy valódi forradalom! Most teve helyett tankkal nézheti meg a piramisokat! Egyiptom – a valódi nyugalom, se telefon, se internet!
 
Majd szóltak egymás után a nyári slágerek, Eszter néha lelkesen bedobta a vonzó fődíjat, betelefonált Tomi, aki a jó válaszával máris esélyes lett a nagy utazásra, bár a lelkesedés elmaradt… Majd ismét hírek, élükön Egyiptommal.
 
Könyörgöm, hol vannak a marketinges kollégák? Mit csinál a kereskedelmi igazgató? Vagy csak egy hírolvasó, műsorvezető vagy legalább a technikus?
 
De a Best Reisen sem áll a helyzet magaslatán: a megállapodás az megállapodás, hosszú tárgyalások, kialkudott árak, jutalékok, kedvezmények, szerződés, foglalás, visszaigazolás, végre adásban… Nincs az az Allah, aki ezen változtathatna! Ha Egyiptomról volt szó, akkor irány Egyiptom! Mit nekünk egy kis belső politikai csatározás, a tengerpartot még úgysem érte el a forrongás. Bár a jövőt nem ismerjük. Nem lenne elegánsabb egy ugyanilyen árú és színvonalú, de jelen helyzetben talán egy kicsit nyugodalmasabb országba felajánlani egy utat?
 
Ez a hétvége és ez a reklám melyik cég reputációját fogja növelni?
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr512623872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2011.01.30. 23:08:39

Forradalmi hevületűeknek ajánlott.
süti beállítások módosítása