Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

AZ AUDI ÁLL GYÁRFÁS MÖGÖTT?

2016. november 16. 23:44 - beszédírók

Óriási kommunikációs baki a négykarikás autógyártó cégtől

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok és Gyárfás Tamás MÚSZ elnök közötti háború újabb csatájában az Audi látványosan az elnök mögé állt, legalábbis a sajtótájékoztatón külön roll up jelenítette meg a négykarikás autógyártó logóját. Nagy kérdés, hogy a cég tisztában volt-e vele, hogy egy nagyon kétesélyes válságkommunikációs helyzetben hangsúlyosan jelenítődik meg a logójuk.

2016_11_16_sajttaj_foto.jpg

Gyárfás Tamás és ami mögötte van - 2016.11.16. Fotó: Index.hu videóból

Többször foglalkozott már ez a blog a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) botrányos médiaszerepléseivel, most egy olyan részletre hívnánk fel a figyelmet, ami a szponzorok felelősségét mutatja.

A világklasszis úszónő Facebook-bejegyzésben szólította fel Gyárfás Tamást, hogy mondjon le úszószövetségi elnöki posztjáról. Ez a nyilvános kiállás válsághelyzetet teremtett az elnök számára, amelyet egy klasszikus válságkommunikációs eszközzel, egy sajtótájékoztatóval próbálta kezelni.

Egyértelmű a mai MÚSZ sajtótájékoztató médiavisszhangjából, a médiafogyasztók véleményeiből, a közösségi oldalak kommentjeiből, Gyurta Dániel és Kapás Boglárka megszólalásaiból, hogy Gyárfás Tamásnak nem sikerült hiteles válaszokat adni Hosszú Katinka felvetéseire, sőt több olyan retorikai hibát is elkövetett, amellyel önmaga kommunikációs pozícióját gyengítette. Álljon itt most erre két példa.

   „...az ember valakit meg akar simogatni és ráütnek a kezére”

index.hu videó 9:08

A hasonlat kontraproduktív, hiszen a Kiss László-ügy után, egy idős férfi egy fiatal nő úszószakmai kapcsolatát jellemezve simogatásról és elutasításról beszél – bármilyen jelképesen is használja ezt a retorikai alakzatot Gyárfás – azonnal szexuális áthallásokat generál kínos, nevetséges helyzetbe hozva önmagát.

„Térdeljek le? Ha kell, ezen múlik, letérdelek, jó fotó lesz”

index.hu videó 26:10

Itt is az a fránya szexuális jelentésbesugárzás, az újabb áthallás itt sem segíti a beszélőt. Hiszen az orális kényeztetések víziója nagyon erős átértelmezést kínál tálcán a hallgatók számára.

Lehetne további példákat hozni freudi elszólásokról Gyárfás monológjából és válaszaiból, de ennyi is éppen elég volt, hogy vereséget szenvedjen kommunikációs fronton az elnök. Azonban ez a kínos kudarc nemcsak az elnököt hozta egyre tarthatatlan helyzetbe, hanem a szponzorokat is. Az index.hu videóközvetítése segítségével mindenki megbizonyosodhat a sajtótájékoztató bántóan amatőr arculatáról. A fehér abrosszal leterített asztal mögött ülő emberek és a hátuk mögött minden esztétikai értéket mellőző két roll up a szponzorok logóival lehangoló látványt nyújtott. A megjelenített cégek olyan helyzetbe kerültek, amibe nem biztos, hogy szerettek volna. A második roll up-on az Audi szerepelt leglátványosabb és legfelismerhetőbb módon azt sugallva, hogy szembenáll egy világklasszissal és támogatást ad egy népszerűtlen úszóelnöknek.

Egyetlen cég sem kívánja saját imázsát rombolni, egyetlen cég sem szeretne ilyen helyzetbe kerülni. Gyárfás azonban nemcsak a vizuális kommunikációban próbálja a szponzorcégekkel hitelesíttetni magát, hanem monológjában is tudatosan emlegette fel a Szerencsejáték Zrt.-t, a Groupama Biztosítót vagy éppen a Porsche Hungariát.

Az Audi nagy hibát követett el, mikor hozzájárult ahhoz, hogy a sajtótájékoztató főleg Gyárfás Tamás személyes mentegetőzéséről szóljon. Egyrészt mindez azt mutatja, hogy még mindig nem elég tudatosan használják a PR-kommunikációt hazánkban válsághelyzet idején. Másrészt… abba nem is kívánok belegondolni, hogy az autógyártó cég hozzájárult ahhoz, hogy logója egy kínos médiaesemény legnagyobb vizuális eleme legyen.

86 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr7811968009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2016.11.17. 16:36:01

Nem volt az olyan kínos, normálisan tudott válaszolni a kérdésekre. Gyárfás elmondta legalább részletesen a véleményét, leírta a helyzetet. Jó lenne végre tudni, mit mond a másik fél, mert valaki nagyon hazudik vagy csúsztat.

2016.11.17. 17:44:19

A "kínos médiaeseményen" Audikat adtak át a magyar úszóválogatott tagjainak. Nyilvánvalóan hatalmas hiba volt az Audi részéről, hogy autókat ad az úszóknak, és ezt úgy tette, hogy még a logóját is adta hozzá. Hosszú és az Audi viszonyáról pedig tessék ezt nézegetni:

www.google.hu/search?q=hossz%C3%BA+katinka+audi&rlz=1C1AOHY_enHU708HU708&espv=2&biw=987&bih=606&tbm=isch&imgil=wpxBWxjWc9npyM%253A%253Bwzbdpfh2J1XAsM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fautopro.hu%25252Fgyartok%25252FAudi-A3-ast-kapott-Hosszu-Katinka%25252F7933%25252F&source=iu&pf=m&fir=wpxBWxjWc9npyM%253A%252Cwzbdpfh2J1XAsM%252C_&usg=__IKeadOgxxWBfoxx4Gz6iQrV9SkI%3D&ved=0ahUKEwjw66qmmrDQAhXHFywKHZptC0AQyjcILg&ei=EtotWPCaNsevsAGa262ABA&safe=active&ssui=on#safe=active&tbm=isch&q=hossz%C3%BA+katinka+audi

Felhívnám a figyelmet arra a képre, amin nemcsak Gyárfás van és Audi, de még Hosszú is. Várom az elemzést arról, hogy a kép azt sugallja, Hosszú Katinka is Gyárfás mellé állt a Hosszú Katinkával folytatott vitában.

Ránézve a korábbi posztokra, úgy tűnik, "a beszédírók" összesen hétszer posztoltak az elmúlt évben, ebből hatszor az úszószövetség ügyeit firtatták igencsak kritikusan (olyan tárgyilagos címadásokkal, mint "A szépség és a szörnyeteg" - ha valaki nem tudná, a szépség Hosszú Katinka, a szörnyeteget talán kitalálja mindenki). Izgalmas kérdés, hogy ha ezen a blogon állítólag "kommunikációs, retorikai és médiaelemzések" folynak, akkor miért mindig ez a téma, amikor naponta ezer médiaesemény van politikában, sportban, kultúrában, gazdaságban, amit az itteni "szakemberek" elemezni tudnának. Úgy tűnik, ennek a blognak semmi más célja nincs, mint kommunikációs elemzésnek álcázva támogatni valakit egy teljesen más jellegű vitában.

Márk_Márk 2016.11.17. 18:03:57

Hosszú egy beképzelt, pénzéhes idióta picsa, akit a faszfej férje mozgat kesztyűbábként.
Amikor már nem hozza majd a pénzt, ki fogja baszni a picsába.
Vagy amikor lebukik a doppinggal, amit ma még nem lehet kimutatni.

Az NDK-s úszónők sem buktak le a maguk idejében egyszer sem.

Jakab.gipsz 2016.11.17. 18:09:17

Figyeljük meg és vegyük észre!

Ha a magyarok nagy nehezen kiküszködnek egy sikert abban a pillanatba, azt muszáj valakiknek össze piszkítani és össze taknyolni, itt nem csak Gyárfáról és néhány megbecsült úszóról van szó, hanem a nemzeti büszkeségünk beárnyékolása az igazi cél.
Azért mert minden (számos) hiba ellenére világsikert értek el ezek a magyarok így együttvéve, na szóval ezt kell össze taknyolni, aljasul sunyi és hátulról bujtogatva.

És ez az akna munka Kovács László meghurcolásával vette kezdetét, egy régi elfeledett letöltött bűncselekmény fel frissítésével, amiről már azt gondoltuk nincs köze a mához lett előráncigálva és ami utána következett az a módszere folyik most is. Nekem se tetszik ha egy férfi nem illő tisztelettel bánik egy nővel, mint ahogyan azt Kovács és néhány agyon kényeztetett sportoló ifjúkorába megtette, és sokan vagyunk így, de reklamációval negyven valahány év múlva nem Kovácsnál és nem az úszó-sportnál hanem, talán Lukács György és filozófus bűnbandájánál kellene reklamálni, ez a mocskos-tróger filozófus-falka akart új-szocialista ember típust kialakítani és így sikerült nekik.. Mert ugyebár a Horthy-korszakban az elképzelhetetlen lett volna, hogy egy sport-ember egyben ne úri emberként is viselkedjen kiváltképpen hölgyek társaságában. Na ezt kellett szétbarmolni magukat értelmiségnek kinevezett barbároknak.
Vegyük észre a körözött bűnöző Roman Polanski-nak akadt bőven szó szólója, "ó hát a nagy művészt ne adjuk ki Amerikának", had rendezzen filmet, Kovácsért aki a kimért büntetését letöltötte ha valaki szót emelt rárontott a falka.
Tehát ezek a módszerek ugyan azok akik most a viszályt és a métely magvát elhintik.
Nem szabad bedőlni nekik.
Azért mert a meglévő hibák és hiányosságok csak technikai problémák tehát anyagi forrásokkal pótolható, viszont az emberi kapcsolatok szétzúzása lassan gyógyuló sebeket eredményez.

2016.11.17. 18:13:13

Ha pedig folyamatosan Hosszú és a MÚSZ viszonya a téma ezen a blogon, megérne talán egy kommunikációs elemzést, hogy mi is történt eddig az ügyben. Tavaly decemberig ugyanis az egész ország rajongott Hosszú Katinkáért, a legjobb úszónk volt (ma is az), világnézettől, pártállástól függetlenül mindenki szerette. Gyárfást épp ellenkezőleg: a jobbosok a baloldali múltja, a balosok a mostani kormánnyal való együttműködése (a jobbikosok mindkettő) miatt utálták. Lényegében bármit csinálhatott volna Hosszú, az emberek mellé állnak, olyan helyzetben van, amit nem lehet elveszíteni. Ehhez képest rengeteg embert sikerült maga ellen fordítania, és ez valószínűleg már akkor is megmarad, ha Gyárfás már nem lesz sehol. Ennek vajon milyen kommunikációs okai voltak? Hosszú nem hibázott semmiben?

n3spr3ss0 2016.11.17. 18:43:48

Ha az Auditól az úszók kapnak autót,akkor ez a főgeci minek van ott,és ott is a maga mosdatásával van elfoglalva.

2016.11.17. 18:47:41

@Márk_Márk:

Öcsi!
Miért nem húzol a véresbe?

Pénzéhes idióta picsa?
Egész évben, minden úszóversenyen részt vett, hogy az ország presztízsét növelje!
Az, hogy ez pénzdíjjal járt, nem az Ő kompetenciája.
Ezzel az erővel a profi autóversenyzők, bokszolók is mind pénzéhesek.
Hülyeséget böfögsz ide, és mi a végkövetkeztetés?
Az, hogy a lába nyoma is többet ér, mint a Te egész nyomorult életed.
Menj, vedd fel a pizsit, és nézd a Micimackót.
Az való Neked!

Ennyi.

levego 2016.11.17. 19:03:58

A "drága"focistáink hazafiasságbol fociznak ingyen?

consul 2016.11.17. 19:05:35

@Látens Inszinuáció: A pénzéhes jelzőt valóban kiérdemelte (vö: milliókért lett volna kegyes szerepelni a reklámfilmben, szemben az összes többi - amúgy nála nem kisebb klasszis - úszóval).

Jakab.gipsz 2016.11.17. 19:20:05

@Márk_Márk:

Te agyalágyult milyen alapon rágalmazol, minősítgetsz, bárkit is.

Minden alap nélkül csak úgy ide böfögsz-röfögsz, csak mert azt gondolod megteheted, nem tanított illemre az anyukád.

GallaiG 2016.11.17. 20:14:51

@consul: Van bármi fogalmad róla, mibe kerül az a félkészülés, amit ő vitt véghez? Az a világot keresztbe-kasul utazó - mellesleg maximálisan SIKERES - versenyzői életforma, amivel példátlan eredményét, a magyar név imázsát öregbítő, párját ritkító teljesítményét elérte!

Pénzéhségről hadoválsz pont vele kapcsolatban, amikor gyárfásokkal vívja méltatlan harcát egy normális hazai úszósportért. Nem tudod, mit irkálsz -, és akkor nagyon visszafogott voltam!

beszédírók 2016.11.17. 20:32:20

@grundigg: Éppen arról van szó, hogy feltehetőleg az Audi PR-akciója fel lett használva Gyárfás Tamás mentegetésére. Elég nagy hiba, hogy az Audi ebbe belement, ha belement. Mert ugye azt történt, hogy a sajtó nem attól hangos, hogy milyen jó fej az Audi, mert autókat adott az úszóknak, hanem attól hangos, hogy Gyárfás hogyan mentegette magát. Azonban, ha ebbe belement az Audi, minimum nagy kommunikációs hibát vétett.

A blogunkban pedig, amely 6 éve működik, azért foglalkoztunk többször is ezzel a témával, mert Magyarországon egyedülálló módon, tervszerűen és tudatosan használja egy sportoló a médianyilvánosságot. Ez számunkra érdekes.

tede 2016.11.17. 21:22:47

Nem komálom a Gyárfást, de hagyják, hogy megcsinálja a VB-t. A Katinka akarja leszervezni vagy mi az elképzelés, ha a Gyárfás lelépne?

elemes 2016.11.17. 21:27:29

@beszédírók:

Nem gondolom, hogy Gyárfás külön a sajttáj előtt egyeztetett az Audival, egyszerűen kirakta a szponzorlogókat.

Ettől persze az Audinál valószínűleg még nem boldogak, hogy Gyárfás velük takarózott, de ez azért még nem akkora gáz, szerintem rajtad kívül nem sokan fókuszáltak Gyárfás beszédében illetve a háttérben látható molinón a szponzorokra.

elemes 2016.11.17. 21:31:17

@tede:

Gyárfás nem szervez semmit a VB-n, neki csak kapcsolati hálója van.
Olvasatad a Tibiatya átal közzétett nyílt levelet, amit Gyárfásnak címzett régi ismerőse, Fenyő János?

tibiatya.blogstar.hu/2016/11/17/nyilt-level-gyarfas-tamasnak-a-pokolbol/31789/

beszédírók 2016.11.17. 21:39:58

@elemes: A sajtótájékoztató azért hirdették meg, mert autókat adtak át, Gyárfás sajátította ki. Ezután legalább az Audinak jelezni kellett volna, hogy nem ért egyet a sajtótájékoztató egy részén elhangzottakkal, ha pedig igen, hát viselje a következményeit. A különböző kutatások szerint a vizuális információ az agy által befogadott információk 75-80%-a... Ez azt jelenti, hogy sokan figyelhettek fel a logóra.

blaubner 2016.11.17. 22:01:04

A kommunikacios szakma erdekeben remelem, hogy nem kommunikacios szakember irta ezt a posztot...

sőőtnagyonis 2016.11.17. 22:02:37

@Jakab.gipsz:
Mielőtt összehánysz mindenkit előbb néznéd meg mit hadoválsz össze.
Moszkvában biztosan fel sem tűnik a Kis László neve. Ezért kerülhette el a figyelmedet a feslett múltja.

Jakab.gipsz 2016.11.17. 22:32:26

@sőőtnagyonis:

Nem én találtam ki az új szocialista embert típus, te kis lökött, hanem az a barom Lukács György a nagy filozófus, ez a hülye fabrikált morált, meg a megnyalói, ezeknél a barmoknál tessék reklamálni.

Tudod-e vajon, hogy mekkora hatalmuk volt ezeknek a nagyon-nagy tudósoknak, aki ellent mert mondani azt lelőtték, felakasztották, na szóval, ők osztották az észt és persze a tanítványaik.

Ha pedig szöveg értelmezési problémáid vannak irány az általános iskola mert pontosan fogalmaztam.

Vlad Tepes a jófiú 2016.11.17. 22:33:37

@Márk_Márk: Naaaa, már hiányzott a habonykommandó pincsijeinek megnyilvánulása. A teliholdnak vége 3 napja, hülyegyerek, befejezheted a csaholást.
Ha irigykedni akarsz, akkor irigykedj! Kb ezer évig kellene bérkommentelned a gazdádnak, hogy közelítőleg megkeresd azt a pénzt, mint a csaj! Egyébként me pondró vagy, hogy egy honfitársad bukását kívánod. Igaz, hogy is lehet elvárni bármilyen gerincet valakitől, aki a napi betevőjét abból keresi meg, hogy parancsra ugatja meg azt, akire a gazdi rámutat!

Vlad Tepes a jófiú 2016.11.17. 22:36:03

@Jakab.gipsz: Szólj a gazdáidnak, hogy küldjenek el egy helyesírás-központozás tanfolyamra!

élhetetlen 2016.11.17. 22:39:45

@consul: Igazad is lehetne, de nincs. Gyárfás, és Hegedűs sem hazafias lelkesedésből dolgozik, és ha jól emlékszem, a film készítői is jelentős összeget vágtak zsebre, nekik sem volt elég a dicsőség, hogy megcsinálhatták. Ezek után miért kellett volna pont a főszereplőknek ingyen dolgozni? (nem csak Hosszútól, a többiektől sem volt elvárható). Az, hogy ki mert beinteni, az más kérdés, de nem okvetlenül a pénzéhségről szól.

Vlad Tepes a jófiú 2016.11.17. 22:41:04

@consul: Látom szakmabéli vagy. Tollaslabdázol? Ki a hozzá fogható klasszis, habonybérenc? Meséld már el, hogy ki, melyik aktív úszó?
Ráadászl csúsztatsz, hazudsz büdös féreg! Ő azt a szerződést utasította vissza, amit az MÚSZ elétett, amelynek egyik pontja a promós részvétel lett volna. Nem a pénzt kevesellte, akárhogy is próbáljátok elhitetni, hanem a kiszolgáltatatottságot utasította vissza.
Tudod, azt a kiszolgáltatottságot, ahogy Te, meg a cimboráid ki vagytok szolgáltatva habonygazdidnak, aki bármikor megszabadulhat a pincsijeitől, ha már nincs rájuk szüksége. Mehetsz bakternak a MÁVhoz, gyökér!

consul 2016.11.17. 23:00:17

@Ritkov Halo: Vegyél vissza az arcodból, mert visszataszító vagy!

Egy példát kértél klasszis úszóra: Cseh Laci

A közösségi megjelenés pedig nem tesz senkit kiszolgáltatottá.

2016.11.17. 23:39:06

@consul:
Anélkül, hogy Cseh László érdemeit degradálnám, azért nézzük meg a két úszó eredménylistáját.

Ha csak az aranyak tekintetében nézzük az összehasonlítást, a különböző és hivatalos versenyeket alapul véve, ég és föld a különbség.

Cseh Lacinak 43 aranya van.
Hosszú Katinka pedig valahol a 145 arany körül jár.
Csak itthon 16 aranyérem, az Országos rövid pályás úszóversenyen.

És míg Cseh Laci úszó karrierje már leáldozóban - csak meg kell nézni az utolsó eredményeit -, addig Katinka most van a csúcson!

Szerintem olyan klasszis sportoló, mint Ő, ritkán születik.
Ilyen klasszis volt fénykorában Schumacher , Schwarzenegger, Classus Clay, Pelé, hogy csak néhány nevet említsek.

Ennyi.

Hannibal ante portas 2016.11.18. 00:32:06

Az Audi nem Gyárfás mögött áll, hanem az Úszószövetségen keresztül szponzorálja a magyar úszósportot, nagyon tisztességesen. Nem az Audi dolga egy átláthatatlan, gennyes helyzetben rendet tenni. A marketingesei nem nyeretlen kétévesek, nyilván döntenek és megszólalnak, ha szükség lesz rá. A címben és a cikkben sugallt marhaságra semmi szükség nincs, szimpla okoskodás az egész.

kúrórudi 2016.11.18. 00:41:26

A poszt egy faszságból indul ki. Az Audi a úszó szövetség szponzora. Gyárfás az úszó szövetség vezetőjeként (még) tartott sajtótájékozatót, ahová vitték a szponzor háttereket. Ebben semmi kummunikációs baki nincs az Audi részéről. Ahogy a másik fél is csak a szerződéses kötelezettségének tett eleget...

A fejlemények tükrében majd dönt nyilvánaz Audi arról, hogy kit/mit hogyan szponzorál ezután.

Nem értem, hogy mi a faszért ír posztot valaki olyanról, amihez fingja sincs.

kúrórudi 2016.11.18. 00:42:29

@Hannibal ante portas:

Pontosan. Egy ostoba ember segghülye posztja ez, amiről üvölt a hozzá nem értés.

kúrórudi 2016.11.18. 00:44:37

A posztoló még életében nem látott szponzori szerződést, de még ahhoz is hülye és tájékozatlan, hogy ezt megközelítőleg elképzelje.

kúrórudi 2016.11.18. 00:49:41

Ilyen tárgyi "tudással" inkább ne posztolj, mert csak magadat járatod le.

Jakab.gipsz 2016.11.18. 01:07:09

@Ritkov Halo: Mi van csak ennyit tudsz röfögni, ha a tényekkel kerültök szembe.

NemNick 2016.11.18. 02:08:25

@Jakab.gipsz: Najó, akkor: csak hogy a személyeskedésed, és a másik obligát sértegetése mellett azért a tényszerűség is legyen nyomokban jelen, akkor a remek hozzászólásodhoz pár dolog:

Nem tudom, és ezt soha nem értettem, hogy "mi magyarok" mennyiben "küszködtük ki" Hosszú sikereit.
Azt viszont tudom, hogy a lány egy fanatikus, edz, versenyzik és dolgozik - jóval többet, mint egy átlag magyar élsportoló. Ezt talán Figyeljük meg és vegyük észre (1).
Te például mit tettél hozzá? Érdekelne.
És az szintén érdekelne, hogy Hosszú hol is "árnyékolta be" "nemzeti büszkeségünket".

"és ez az akna munka" (sic!)
Az, hogy valaki szólni mer a hibákról, hiányosságokról és - messze nem utolsó sorban - az emberi gyarlóságok túltengéséről _első számú érintettként_ azt lehet, persze, aknamunkának bélyegezni, De igyeljük meg és vegyük észre (2), hogy Hosszú nem így és messze nem most szólt először. Csak eleinte csesztek meghallgatni az illetékesek.
Őt is.

"Kovács László meghurcolásával": A volt MSZP-s külügyminiszter valóban csalta a feleségét, és ez téma is volt a sajtóban, miután a szerető kitálalt, de hogy jön ez most ide???
Figyeljük meg és vegyük észre (3) hogy mennyire árulkodik a tájékozottságodról az adott témában, hogy annak, akit ilyen "remekül" védel, még a nevét sem tudod.
Kiss László akire te gondoltál (nincs mit).
Az a Kiss, aki nem "nem illő tisztelettel bánik egy nővel" hanem aki 1. társaival (rendkívül bátran, csoportban, ugye), 2. rendszeresen erőszakolt meg nőket (csak a konkrét ügy irataiból világos, hogy kidolgozott módszerük volt erre, ami önmagában felveti, hogy nem ez az első eset - azon túl, hogy csak az adott per vádirata kétrendbeli erőszakról és egy bűnsegédletről szólt, és a többi vádpontot sem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában ejtették, ugye, és akkor még nem beszéltünk az azt megelőző (csak) kitiltással járó botrányokról).
Figyeljük meg és vegyük észre (4) hogy ez azért messze nem a "nem illő tisztelettel bánik egy nővel" kategória.

Az a Kiss, aki, miután kiderült az ügye, és azt hitte hogy az érintett már halott, simán koncepciós pernek hazudta a dolgot, akinek a felbujtására még az is elhangzott, hogy a nő "kapható volt " (azaz kurva). Figyeljük meg és vegyük észre (5), hogy mikor kiderül, hogy él még az áldozat, mindjárt viszavett a perrel fenyegetésből... Továbbá ne felejtsük el azt sem, hogy azért elég keményem megpróbálták a derék gyerekek az áldozat szüleit is befolyásolni, fenyegetéssel.

Az a Kiss, aki ilyen múlttal utána fiatal és fiatalkorú lányokat edzett (amivel még önmagában nincs baj), úgy, hogy a szülők nem tudtak, nem tudhattak erről az oldaláról (ez, szerintem, baj).

"amiről már azt gondoltuk nincs köze a mához". Én nem tudom, nem gondoltam semmit. És tudod miért? Mert nem tudtam róla.
Te tudtál?
Azt viszont nagyon jól lehetett tudni, hogy diszpolgár, hogy már életében uszodát neveztek el róla és a többi.
Figyeljük meg és vegyük észre (6) hogy tekintettel arra, hogy több olimpiai aranyos úszó kinevezéséhez is köze volt, ez talán még érthető is lenne - de azt gondolom, hogy minimális morális érzékkel azért ezt közölnie illett volna az ilyen megtiszteltetést neki megszavazókkal.
Előtte, ha lehet.
Nem azért, mert hülye lenne, vagy önmaga ellensége - hanem pont azért, mert nem az. Hiszen így járhat, mint most...
Figyeljük meg, és vegyük észre (7), hogy mindenkinek jár második esély - HA megbánta cselekedeteit. Esetünkben erről azért nem nagyon szólt a fáma. Csak nagyon - nagyon későn, a kipattanó botrány után, és akkor is elég PR-szagúan.

Hogy Lukács György hogy a rákba keveredik ide, azt végképp nem értem. Nem emlékszem arra, hogy a szocialista embertípus ideájába beletartozott volna a nők megerőszakolása illetve bármifajta bűncselekmény elkövetése.
Bár igaz, én nem láttam - szerencsére - élőben a Nagy Imre kormányt. (Figyeljük meg és vegyük észre, hogy Lukács azután nem is lehetett MSZMP tag, belső emigrációban élt, itthon nem is publiklát, publikálhatott, sőt a hatvanas években már pro forma is nyugdíjas volt. Ezt nem védelméül hozom fel, csak hogy mennyire nyomorultul kellene valakinek erőlködnie, hogy ezt a szerencsétlent a szóban forgú ügyhöz kösse... Mármint, józan ésszel, persze.)
A Horthy-korszakos idiótaságból meg az is kiderül, hogy ott meg te sem éltél, csak filmen láttad.
Maximum.

Figyeljük meg és vegyük észre (8 - ó hogy unom már ezt a modoros és tudálékos frázist, remélem te is...) hogy a szintén általad iderángatott Polański támogatóira ugyanúgy "rárontott a falka".
Bár esetében egyszeri esetről volt szó, és bűnösnek vallotta magát (szemben Kissel, aki, ugye, végig tagadott az eljárás alatt.)

Folyt köv. (felcseszted az agyam rendesen)

NemNick 2016.11.18. 02:32:33

Folyt: "Tehát ezek a módszerek ugyan azok (Sic!) akik most a viszályt és a métely magvát elhintik.
Nem szabad bedőlni nekik. "

Nem hát! Figyeljük meg és vegyük észre (9) hogy az aktuális ellenséggel régóta háborúban álló, vérző nemzetünknek égetően szüksége van hamis bálványokra.

"Azért mert a meglévő hibák és hiányosságok csak technikai problémák tehát anyagi forrásokkal pótolható,"
Nem tudom, hogy a hűbérrendszer, a hatalom fitogtatása és a hozzá nem értés (csak nézz körül a mostani Hosszú nyilatkozat után megszólaló sportolók nyilatkozataiban vagy pl. itt: index.hu/sport/uszas/2016/11/17/bernek_peter_menedzsment_uszoszovetseg_problemak_jogok/
vagy Hargitay hozzáértésének következményeiben, vagy az azt dokumentáló cikkekben) mennyiben csak "technikai problémák".
.
De ha csakugyan azok (nem) akkor sem tudja a pénz pótolni egyes sportolók életében, pályafutásában azt az időt, ami miatt nem tudtak megfelelően teljesíteni, ami miatt az élvonaltól jelentős hátrányból indulnak - egy, elivleg, államilag kiemelten támogatott, úgynevezett sikersportban, amibe tényszerűen ömlik a pénz.
csak kér, hogy nem a sportolókhoz és az őket felkészítőkhöz.
Mert senkit nem boldogít az a mostani szólam, hogy majd jó lesz.

"viszont az emberi kapcsolatok szétzúzása lassan gyógyuló sebeket eredményez."
Teljesen igazad van.
Ezért is nagyon veszélyes az úszószövetség stílusa. Az, ahogy tulajdonaként tekint a versenyzőkre, hogy a megkeresésekre (és ilyen szempontból tök mindegy, ogy jogos vagy jogtalan) az a taktikája, hogy nem reagál, hogy hazugságokkal operál, hogy a szakmaiatlanságot, a provincialitást nem a siker és a tudás elismerésével, külföldi ösztöndíjakon nevelt edzőkkel és versenyzőkkel, a legújabb technikák átvételével akara legyőzni, hanem belső hatalmi harcokkal, kamarillapolitizálással akarja elfedni.

Na, azt hiszem többet nem írok a remek hozzászólásodról, mely - figyeljük meg és vegyük észre (10) - a téma mélyreható ismeretével, logikus, tényeken alapuló érvelésével nemcsak pótolhatatlan "munkásságod" kiemelkedő darabja, hanem érdemben javított a világon.

(Szerezz már be legalább egy normális helyesírás ellenőrző programot, mert kínszenvedés olvasni így az irományaidat.)

Willkommenskultur 2016.11.18. 02:50:06

Hogy jön ide az Audi meg a rollup?

Gondolod az Audit érdekli ez a szájkarate? Ha marad Gyárfás, ha megy, az Audi az úszósportot szponzorálja, nem Gyárfást.

czjanos 2016.11.18. 05:33:22

@Jakab.gipsz: Kovács László külügyminiszter volt, nem úszókapitány.

czjanos 2016.11.18. 05:34:23

@Willkommenskultur: Kérdés, hogy kinek mi a haszna ebből a szponzorációból.

czjanos 2016.11.18. 05:37:55

@Hannibal ante portas: Egy rangos-nemes-pénzes szponzor nem szereti, ha a szponzoráltnál "gennyes ügyek" vannak. Lásd pl. a teniszezőknél, ahol pl. a főszponzor rögtön kilépett a szponzoráltja mögül, amikor "gennyes ügye" keletkezett.

Sterbinszky Tivald 2016.11.18. 05:45:21

Miért pont az autónak kellett volna hozzájárulni a sajtó tájékoztatóhoz? Miért nem Tarlósnak? Hiszen bp térképe a legnagyobb!
Nem szeretem Gyártást, mert egy gennyes alak, de mit akar konkrétan Hosszú? Tudja valaki?

vakapad 2016.11.18. 08:00:32

Ezt az erőltetett baromságot ...

elemes 2016.11.18. 08:02:08

@beszédírók:

1. Gyárfás nem hülye (ahogy Fenyő sem volt az, csak egy picit volt hülyébb Gyárfásnál és ez pont elég volt ahhoz, hogy veszítsen -- ki tudja, nem jártunk volna jobban mégis, ha Fenyő a gyorsabb.)

2. Az Audi szerintem még nem rendelkezik annyi információval, hogy egyértelműen kiálljon Gyárfással szemben, vagy Gyárfás mellett, mert bajszot akasztanak aztán Gyárfás mégis marad, akkor jövőre a világbajnokságon nem audi, hanem a merga reklámmal fogják kitapétázni még a vécét is

beszédírók 2016.11.18. 08:26:38

@elemes: Itt nyilván nem arról van szó, hogy ki hülye vagy nem. Gyárfás nagy tapasztalattal és kifejezetten ügyes technikával (értsen mindenki alatta azt, amit akar) érte el mindazt amit elért. De! Nem tud váltani és nem veszi észre, hogy a megváltozott multimediális térben egyszerűen nem tud sikeresen kommunikálni, mert nem tud hiteles lenni. Az elmúlt egy év pont azt bizonyítja, hogy ő, akit addig "kommunikációs gurunak" tartottak, mennyire tud a saját médiakommunikációjával magának ártani. A sajtótájékoztatón pedig annyira elvtelen volt és megengedhetetlen módon nyilatkozott a szponzorokról ( Szerencsejáték Zrt. stb.), ami újabb kérdéseket vethet fel. (Mintha már szponzori oldalról szóltak volna neki ...)

Ezzel a posztal arra akartunk rámutatni, hogy a szponzoroknak is van felelősségük. Nem olyan biztos hogy az Audinak olyan jó dolog lesz, ha Gyárfás elmúlt egy éve "ráég" a barnd-re. Hibát követtek el, nagyot. Erről szól a poszt. Nem véletlen, hogy a nagy cégeknél külön szponzorációs vezető van, akinek pont az a feladata, hogy - többek között - megvédje a brand-et az ilyen bakiktól.

Jakab.gipsz 2016.11.18. 09:19:52

@NemNick: Igen az a cél hogy gondolkozz és ne csak sztereotípiákat ismételgess.

Ezért van "fel baszva az agyad", pontosan, csak az ember rendelkezik azzal a kognitív készséggel, hogy egymástól látszólag távol eső dolgok között is kapcsolatot tud teremteni,
Tehát ne csak azt nézzétek amit az orrotok elé van dugva.

Azt állítottam, hogy szándékosan vannak "összeugrasztva" a úszószövetség és a az érem-esőt gyártó sportolóink. Egy parttalan vita lett generálva, szó nincs egy jobb, hatékonyabb verseny-sport jobb menedzseléséről. Ugyanis két különböző dolog van össze mosva, az "isten áldotta" tehetségeink vasakaratú szorgalma, kitartása, és egy ágazat menedzserlése.

Az előzőhöz szentek és aszkéták kellenek, a másodikhoz dörzsölt üzlet-emberek. Én pedig nem látom azt, hogy a vita vége úgy zároljon, hogy a "kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon". Tehát a cél egy siker történet bemocskolása.

Ami pedig a morál és az etika dolgát érinti, az úszók sikereinek a bemocskolása a "Kovács ügy" előráncigálásával veszi kezdetét, és kerestem egy másik erőszak tevő nemzetközi hírességet, a két ügy közötti párhuzamra mutattam rá.
Ami meglehet figyelni, R. Polanski a mai napig körözik az amcsik elfogató parancs van kiadva ellene. Polanski-nak van mentsége a büntetését letöltő és jó-útra tért "Kovácsoknak" nincs mentsége. Miféle morál ez? Tegyük fel a kérdést és keressük meg azt a filozófust aki az "új-kommunista, ember típus" számára a morált kidolgozását fel mutatta.

Ez a morál kutató- filozófus bűnbanda pedig Lukács György filozófiai iskolásai között lelhető fel, a tanítványai és pártfogói csak a zavarkeltést magas iskoláját sajátították el.

Tehát tartsátok nyitva a szemeiteket.

sőőtnagyonis 2016.11.18. 09:20:30

@NemNick:
Érdemes téged olvasni.
A többi értetlenkedőnek csak annyit írok hogy Katinka a napokban beszélt arról hogy milyen teljesítménycsökkenéssel járt amikor kihagyott néhány kondiedzést.
Az úszósportban a versenyzők néhány nap alatt elveszítik azt a fizikai erőt amit keserves munkával felépítettek. A kiváló sportolóknak folyamatosan biztosítani kell e feltételeket. A sportolók ezeket a hiányosságokat reklamálják.
Több edző is panaszkodott, hogy az éves edzéstervet nem tudják végrehajtani mert a szövetség felforgatja a saját ütemtervét, amire az ő munkájuk is épül..
Mindegy, hogy a szponzorok pénze mire elég, ha nem lehet tervezni! Azok a sportolók akik Katinka mellé álltak, ilyen érveket is felhoztak. Katinka egyébként a szakosztálya működését is ismeri ezért is szükséges a szavát meghallgatni.

rfbzs 2016.11.18. 09:32:19

@Látens Inszinuáció:
Azért, mert Katinka rendkívül ereményes sportoló, még nem kéne undorító sztárallűrökkel fellépnie.
Sportbeli nagyságához ő megengedhet magának sokkal nagyobb szerénységet.
Ha a MUSZ-ban gondok vannak, azt meg kell oldani, csak ne egy hisztis nagyság tegye ezt. Okosabb, segítő módon kellett volna fellépnie.

sőőtnagyonis 2016.11.18. 09:36:52

@Jakab.gipsz:
Lukács György legjobb tanítványai ott ülnek a kormányban, és most szabnak mindent amihez hozzáérnek, - és akkor még az oroszok nemi erőszakoskodásai nem is említettem.
Remélem bírod követni az összefüggéseket.

elemes 2016.11.18. 09:53:55

@beszédírók:

Igazad van: az Audinak, ha egy talicska pénzt tol az úszószövetségbe, árgus szemekkel figyelniük kell arra, hogy mit mondanak a négykarikás molinótól hatvan centiméter távolságban.

Azt tudom elképzelni, és ez nem mentség, csak magyarázat, hogy egy malignant psychopatic személyiség lépéseit nehéz előrelátni. És Gyárfás kapcsolatrendszere pont úgy működik, hogy a PR menedzsernél már villog a piros lámpa, de a vezérigazgató (akinek a részletekre nincs rálátása) leoltja, mert ő meg együtt golfozik Gyárfással.

elemes 2016.11.18. 09:55:34

@sőőtnagyonis:

Lukács György legjobb tanítványai ott ülnek a kormányban

Lukács György meghalt, mielőtt ezek a kormánytagok áltiban a Kincskereső kisködmönt vették.

beszédírók 2016.11.18. 10:04:03

@elemes: Eléggé életszerű, amit írsz, sajnos ez tipikusan a magyar rögvalóságot mutatná.

Netuddki. 2016.11.18. 10:07:53

"AZ AUDI ÁLL GYÁRFÁS MÖGÖTT?"

Elmész te is a picsába a megtévesztő címadásoddal!
Ha ilyen címet adsz, akkor jó lenne ha kifejtenéd miért is áll az Audi a gyárfás mögött. Egy fia ilyen mondatot nem találtam. Ami kiderült, hogy az Audi támogatja a magyar úszókat. Nyilván majd eldöntik a sok botrány ellenére is támogatni fogják-e őket.
Az Audi reklámot meg azért rakják ki mert ez van a szerződésükben a támogatásért cserébe. Ostoba aki eddig nem jut el. Kicsit elsietted ezt a bejegyzést...

Kancsendzönga 2016.11.18. 10:13:45

Azt azért elmondhatná nekem valaki, hogy mitől tud v. fog jobban úszni valaki attól, ha kap pl. egy Audit a segge alá?

elemes 2016.11.18. 10:34:31

@beszédírók:

ez nem annyira "a magyar rögvalóság", a konkrét esetben inkább csak Gyárfás.

...mondjuk a magyar rögvalóság az a táptalaj, amiben (egyelőre) a Gyárfás-szerű karakterek sajnos jól megélnek. De a társadalmi változások lassúak, a svédeknek is ezer év kellett, mire a vérevő vikingektől eljutotta a mai békés szociális államszerkezetig.

elemes 2016.11.18. 10:35:39

@Kancsendzönga:

nem az úszó kapja az segge alá az audit, hanem Gyárfás meg az úszóedző :-)

elemes 2016.11.18. 10:36:34

@Tibi !:

"miért is áll az Audi a gyárfás mögött."

a cím valóban téves, az audi FÜGG gyárfás mögött, ott a fénykép a poszt elején.

sőőtnagyonis 2016.11.18. 10:44:07

@elemes: Felmerült bennem is ez az időeltolódás, de azért apukáik emlőiből is elővarázsolhatták, ha a Guttenberg galaxist nem is használták fel.

konrada 2016.11.18. 10:45:19

@Kancsendzönga:
...mert azt sem kell vennie.
Így még nagyobb a kontraszt azon ismerőseivel-családtagjaival szemben, akiknek a munkájukból esetleg még használt Suzuki sem tellik.
Ti.: látja, megéri a sok-sok befektetett munka...

konrada 2016.11.18. 10:49:18

@elemes:
...az úszó is, sőt inkább csak ő.
Annak nincs reklámértéke, ha a tökismeretlen edző szál ki az uszoda-szálloda-kondi-pláza előtt a termékükből, ellentétben ha egy sztár. (S azért ne hidd el senkinek azt, hogy az Audi vezetésében, reklámosztályán csakis kizárólag olyan idióták ülnek, akik ezt nem tudják..)

sőőtnagyonis 2016.11.18. 10:49:21

@elemes:
Sokkal életszerűbb hogy kiskorukban Mórickát olvastak, a leleményességük annyira perverzen egysíkú.

elemes 2016.11.18. 11:07:13

@konrada:

Elvben igen, a gyakorlatban meg Gyárfás döntötte el, hogy kinek adja a szponzori támogatásokat. Egy-egy úszó is kaphatott, de a túléléshez elsősorban a kapcsolati hálót kell fenntartani. Az úszás sokadlagos.

elemes 2016.11.18. 11:08:01

@sőőtnagyonis:

Inkább Machiavellit.... sajnos

Willkommenskultur 2016.11.18. 11:26:05

@czjanos: Dehogy kérdés. Ha Gyárfás jól is jár az Audi támogatással, akkor, ha esetlegesen elmegy, majd az úszószövetség bátran visszautasítja az audi-pénzt? Ugyan.

Szerintem a céget ez az egész balhé nem érdekli. Senki sem hibáztatja az Audit ezért.

Kancsendzönga 2016.11.18. 12:19:24

@elemes: aha. :D

"Életmentő autót kapott a világbajnok
Legalábbis Katinka férje így nevezte a szövetség szponzorától, a Porsche Hungáriától kapott Audi Q5-öst. – Otthon, Amerikában megszoktam az automata váltós kocsikat, így most már én is vezethetek Pesten – mondta Shane, akit eddig a párja fuvarozott a fővárosban.
Mindenesetre Katinka nem lesz észrevétlen a forgalomban, az autó oldalát a neve és az Iron Lady felirat díszíti."
www.borsonline.hu/sport/hosszu-katinka-ferjenek-a-himnusz-a-kedvenc-slagere/92723

"Érdekel, milyen autót hajt a háromszoros olimpiai bajnok Iron Lady, Hosszú Katinka?
Egy Audi Q7-es SUV-ot, amit az Instagramon mutatott meg a bajnok."
formula.hu/uploads/Pictures/77/PF/3/pf_hosszu.jpg

konrada 2016.11.18. 12:32:54

@Kancsendzönga:
Ja így már érthető, miért teper annyira Shane. Felesége hetente több tízezer $-t úszik össze, de annyit nem ad neki, amiből vehetne egy automataváltós autót.:(
..de ha valaki lesz majd a magyar úszószövetségben, akkor már kap ő is magától autót, így meg lesz mentve az élete...;)

2016.11.18. 12:43:34

Az Audi nem Gyárfás, hanem a saját érdekei mögött áll. Nem véletlenül szponzorálják az úszókat, mert per pillanat ez a legjobb reklámfelület. Ha holnaptól a magyar ökölvívó válogatott hozza azt a "reklámfelületet", amit ma az úszók, akkor velük kötnek szerződést. Persze akkor Gyárfás lesz az ökölvívó szakosztály elnöke :)

2016.11.18. 13:24:51

@rfbzs:

Milyen sztárallűrökre gondolsz?
Kért kecsketejjel teli fürdőkádat?
Kért külön Őt masszírozó néger fiúkat?

Amiről Te írsz, mint "sztárallűrök", azok - ha jól értelmeznéd a nyilatkozatait - arról szólnak, hogy aggódik a jövő úszóversenyzőiért, aggódik a felkészülés színvonaláért, és aggódik, hogy a pénz - ami egyébként az úszok támogatására van -, ne a zsebekbe landoljon!

Azért emelt szót, mert elege van a - nem csak az úszósportot, hanem mindent átszövő uram-bátyám és csókosok tömegeiből, ahonnan 27 éve nem lehet kirobbantani éppen azt az embert, akinek ezt köszönhetik.

Arra próbált rávilágítani, hogy az egész rendszer, ahogyan a sportolók készülnek - 0 fokos víz, lehetetlenül beosztott úszóedzés idők és helyszínek, a "ki fia borja" alapon kiosztott meleg övi felkészülések - az nem szolgálja az úszósport jelenét és jövőjét.

És végül mivel ezen problémákra már tavaly is felhívta a figyelmet, ezért teljesen demokratikus módon - és egyébként szerintem helyesen - nyílt levélben szólította fel az elnököt a lemondásra, aki jelesül Gyárfás Tamás. De hívhatnák akár Vandál Vendelnek is, mert nem a neve, hanem a személye a kerékkötője annak, hogy a sport ezen ágát űzők végre az őket méltán megillető támogatást megkapják.
Remélem, elég világos voltam.

Ennyi.

ogli dzsí 2016.11.18. 14:13:44

@Látens Inszinuáció: Azt azért tisztázzuk, hogy Gyárfás idején lett ez a sport a legsikeresebb magyar sport és több nálunk sokkal nagyobb ország a két karját adná harmadennyi aranyért, mint amit a magyar úszók összeúsztak az évek alatt.

Ennek ellenére eddig nem sírtak. Persze ettől még lehet, hogy rosszak a körülmények, meg lehet, hogy épp most lettek rosszak, de van ott egy közgyülés is, nem?

Mármint olyan nem lesz más vezető esetén se, hogy demokrácia legyen, ez nem ilyen.

2016.11.18. 14:20:30

@Jakab.gipsz: "És ez az akna munka Kovács László meghurcolásával vette kezdetét, egy régi elfeledett letöltött bűncselekmény fel frissítésével,"

Kiss lesz az a Kovács. Persze ha már ez sem megy, szerinted mennyire hiteles, amit írsz.
Gondolom neked azzal sem lenne problémád, ha egy pedofil a letöltött börtönbüntetése után óvodában dolgozna. Sőt még óvodát is neveznél el róla.

medium size devil 2016.11.18. 14:25:50

@rfbzs: A korrupt szarkevero patazita Gyarfas lemondasa iranti igeny nem sztarallure Katinka reszerol. Egy fiatal szabadszellemu tehetseg all szemben egy korhadt es rothadt rendszerrel. Nem kerdes hol az igazsag. Kadar elvtars kivenhedt igenytelen kozepszeru nemzedeke pusztuljon mar ki a busos picsaba es adja at a fiataloknak ami jar Nekik!

medium size devil 2016.11.18. 14:28:59

Azt honnan lehet ilyen fasza nagy egyertelmuseggel kijelenteni, hogy az AUDI reszerol ez egy eseti dontes volt es valoban a MUSZ/Gyarfas tamogatasa volt a celja? Nem lehet, hogy a MUSZ eleve jogosult hasznalni a szponuori logot minden rendezvenyen ugy altalaban? Kerdezem ezt fuggetlenul attol, hogy Gyarfas es bandaja huzzon el a fenebe.

konrada 2016.11.18. 14:31:37

@ogli dzsí:
...egyébként tényleg most lettek rosszabbak a körülmények, mert zorbán nagyon ki akar tenni a világbajnokságon, hogy villantasson az őszi olimpiai döntésre.
Ezért olyan csili-vili körülményeket akar az öszes kiszolgáló létesítményben, hogy azokat csak komoly - kapacitáscsökkentő felújítási munkákkal lehet elvégezni.

...de ha azok kész lesznek, akkor tényleg világszínvonalú lesz a budapesti versenyuszoda helyzet, csak hát szerencsétlen sportolóknak addig a szétverés közben is készülniük kell.

medium size devil 2016.11.18. 14:33:54

@konrada: Mar amennyiben ez van a szponzori szerzodesben. Te ezt ismered? Mert en nem.

konrada 2016.11.18. 14:40:39

@medium size devil:
Te nem, én sem. De nem nagyon hallottam még olyan szponzori szerződésről, melyben vannak kitételek, mikor nem kell kirakni a szponzoráltnak a logót hivatalos eseményen. Az ellenkezőjéről -ti. hogy fel kell tüntetni - viszont már igen...

Boka1 2016.11.18. 15:11:32

Sz Elnöknek utoljára Fenyő János volt az útjában.

Jakab.gipsz 2016.11.18. 15:51:36

@Ylim: Ezeknek is mind egy, kit pécéznek ki, ma Kiss holnap Nagy aztán Kovács, vagy Gyárfás csak egy a fontos minden magyar sikert be kell mocskolni.

Vlad Tepes a jófiú 2016.11.18. 16:46:44

@consul: Vegyél vissza az arcodból, mert hülye vagy! Hasonlítsd össze Cseh és Hosszú eredményeit! Megvan a matek?
A szó, amit keresel: Bocsánat!

consul 2016.11.18. 17:06:54

@Ritkov Halo: Még mindig nem éred el a minimális stílus szintjét.

Ezen kívül figyelmedbe ajánlom az értő olvasás fogalmát, bátran ismerkedj össze vele, segíteni fog az életben.

Klasszis úszóról írtam, nem arról, hogy kinek van a legtöbb érme. Cseh Laci igenis egy klasszis úszó és még jópáran, függetlenül attól, hogy darabra hány aranyérmük van. Nem annak a magatartása a vezérelvű, akinek a legnagyobb az eredménye. Sőt az eredmények semmilyen magatartást nem legitimálnak: Kiss László bármilyen kitűnő edző is volt, emberileg rongyként viselkedett.

2016.11.18. 17:47:47

@Márk_Márk: Pubi, ezzel a dumával egy átlagos kocsmában a pultig sem jutnál el, megtanulnád a mellúszást a lépcsőn lefelé.

Jakab.gipsz 2016.11.18. 18:26:10

Gondolkozzatok el egy kicsit. Büszkeségeink Katinka és a többiek remek ember az elmúlt 10-15 évben a vízből csak aludni jött ki. Az uszoda technikai elmaradásunkon kívül, amit megtapasztalhattak, mert volt összehasonlítási alap, más dolgokról a politikai manipulációkról, amelyeknek ők is néha kárvallottjai voltak fogalmuk sem lehet.

Az a botrány-politizálás lényege, hogy minél több embert kell össze ugrasztani, vegyük észre a rasztahajú ligetvédőt, a kockás inges pedagógust, a fekete ruhás ápolónőt, mind mind ugyan az a szellemi műhely termelte ki. És most a sikert sikerre halmozó úszó tábort is össze kell ugrasztani. Egészen biztosan vannak jogos követelései, úszóinknak, írjátok le adjátok közre és ha kell a kormány is besegít.

2016.11.18. 18:36:36

@consul: ellenkezoleg. O volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy nincs az a penz, amiert o hajlando, mig az osszes penzehes kb husz forintert a sajat anyjukat is...

2016.11.18. 18:46:07

@Jakab.gipsz: melyik kormanyra gondolsz, amelyik besegit? Arra, amelyiknek a miniszterelnoke szemelyesen felhivta telefonon a tobbszoros nemi eroszakolot es pedofil zaklatot es megkerte, hogy maradjon? Arra, amelyik egy plagizalo szelkakast vedett es tartott sokaig allamfokent...? Arra, amelyiknek egy maffiozo a rendorfonoke?
Szerintem pedig inkabb egy rendszervaltas kellene. Nem, nem gengsztervaltas, az mar volt. Rendszervaltas.
Ja, es mindegyik sportagban, nem csak az uszoknal.

pkovaks 2016.11.18. 19:17:01

Gyarfas -> Napkelte -> Bukas.... ennyi es itt a pont.

Spéter46 2017.10.21. 05:36:38

@Jakab.gipsz: Jakab te tényleg "gipsz" vagy!
süti beállítások módosítása