Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

HOL VAN A VEKE?

2013. január 16. 12:00 - beszédírók

Bejegyzés alcíme...

Egy civil egyesület hitelességi problémájáról, avagy a VEKE szóvivője Vitézy Dávid?

Megbénítja a közlekedést, idióta nyilatkozatokra készteti a közszereplőket, reggeli bosszú a polgárnak, esti kabaré a TV-nézőnek. A „hóhelyzet” már csak ilyen, legalábbis nálunk. Néhány évvel ezelőtt még a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) és annak szóvivője Vitézy Dávid részletesen informált a „háttérről”, tudniillik, hogy miért ilyen gyatra télen a BKV. Persze a szóvivő, akarom mondani a vezérigazgató most is nyilatkozott, de hol van a VEKE?

MTI-hír:

Budapest, 2013. január 14., hétfő 15:50 - Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint jelentős nehézségek adódtak a havazás miatt a fővárosi közlekedésben, ennek oka, hogy a reggeli csúcsidőben is folyamatosan havazott.

    Egy más témában tartott sajtótájékoztatón a vezérigazgató azt mondta, szinte nem volt olyan budai hegyvidéki járat, amely ne lehetetlenült volna el, mert a havas úton akadozott a forgalom. A másik gond az volt, hogy a váltók eltömődtek, ezeket rendkívüli pályamunkások kezdték el tisztítani.
    Vitézy Dávid szerint ha ugyanez a hómennyiség vasárnap délután esik le, akkor nem lett volna ekkora probléma. Mivel a hókotró autók is "beálltak a dugókba", a reggeli munkába és iskolába jutás lehetetlenné vált.
    Közölte: a Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer (Futár) beindulásával ezeket a helyzeteket jobban tudják majd kezelni, mert a diszpécserek folyamatosan hívják a járművezetőket, hogy merre járnak.

 NOL TV:

nolvideo I 2013.január 14.

Tíz centi hó télen: vis maior

Vitézy Dávid :  – Ez egy vis major helyzet, ez egy időjárási probléma volt, igyekszünk….

Riporter: - Vis major a téli havazás?

Vitézy Dávid: - Ön szerint micsoda?

 

Minderre persze lehet azt mondani, hogy mindenkinek joga van hülyeségeket beszélni. Ez így is van. De hol a VEKE? Az a szakmai civil szervezet, amely szóvivőjén és sajtóközleményein keresztül a nagy nyilvánosság előtt igen jól kommunikált. Most azonban, a blog írásának idején, weblapjukon a legfrissebb hír egy 2013.01.07-i bejegyzés. Arról nem is beszélve, hogy a menüpontokba belépve a legtöbb oldalon tavaly nyári híreket olvashatunk (Közlekedési hírek – 2011. július 7.; Közlekedésfejlesztés – 2011. szeptember 16.; Egyesületi hírek – 2010. november 19.!!!). Facebook oldalukon pedig alapvetően a híreket kommentálják. Persze, az is lehet, hogy Vitézy Dávid még mindig a VEKE szóvivője.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr95021480

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olasz BKV 2013.01.17. 15:43:23

A legjobb szempont, ami alapján össze lehet mérni Budapestet és Milánót, a tömegközlekedés. Amit nálunk BKV-nak hívnak, az a helyieknek ATM (Azienda Tranviaria Municipale). Rengeteg busz és villamos jár keresztül-kasul a városon, és a magyar fővárosho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liliom 2013.01.16. 12:29:42

Néhány ifjú titán azt hiszi, hogy a kommunikáció abból áll, hogy valamit szapulunk folyamatosan... Hát nem. A kommunikáció egy szakma, azon belül is van válságkommunikáció, szóvivő, stb., de egyik sem abból áll, hogy valamit szidunk, gyalázunk, kiosztunk. Mert ezekhez nem kell túl nagy kvalitás, csak egyszerű demagógia. Egy jó kommunikátornak egy ilyen esetet természetesen meg kell tudni oldania, ez most mégsem jött össze...
süti beállítások módosítása