Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

HIVATALOS: tudatosan provokálták Katinkát

2016. január 14. 10:21 - beszédírók

Ritkán történik meg, hogy egy kommunikációs esemény elemzése kapcsán maga a provokációt elkövető szervezet bizonyítja elemzésünk helyességét. Most nem azért írunk minderről, hogy saját vállunkat veregessük, hanem azért, mert egyértelműen látszik, nincs megfelelő médiaoktatás Magyarországon, így a magyar társadalom könnyen manipulálható.

Hosszú Katinka médiaszereplésével többször is foglalkoztunk. Kiss László szövetségi kapitány szerepét legutóbbi posztunkban így értelmeztük:

„Szögezzük le. Valaki csak akkor megy el egy sajtótájékoztatóra és lesz kéretlen, de tudatos szereplője annak, aki arra kapott mandátumot, hogy hekkelje meg a sajtóesemény eredeti szándékát, vagyis az újságírók előtt képviseljen egy másik álláspontot.” - 2016.01.08., beszedirok.blog.hu

Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke a Digi Sport TV -  V közép című műsorában azt nyilatkozta, hogy Kiss László megjelenése Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján egy kommunikációs stratégia része volt.  – írja a hvg.hu.

2016_01_14_csurka_gergely.jpgCsurka Gergely sajtófőnök, Magyar Úszó Szövetség. Kép: Digi Sport

 "Volt egy olyan, hogy mi lenne, ha Laci bácsi betoppanna teátrálisan." - Csurka Gergely sajtófőnök, Magyar Úszó Szövetség, 2016.01.13., V-közép,  Digi Sport

A sajtófőnök hozzátette, azonban az ott kialakult helyzettel senki nem számolt, hogy Hosszú összetépi szerződését és negyvenöt percen keresztül egy teremben lesznek a felek a sajtó kamerái előtt. Csurka szerint, ami ott történt, az már "Laci bácsi stratégiája" volt.

A szövetségi kapitány médiaszereplését Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján sokan többféleképpen értelmezték, pedig PR szakmai szempontból egyértelmű volt a helyzet. Mindez arra mutat, hogy ma az emberek többsége nem rendelkezik mindazzal az ismerettel, ami segíthetne eligazodni a médiafelületek labirintusában. Blogunk többször is felhívta már a figyelmet, és mostani írásunkkal is ezt kívánjuk erősíteni, hogy nagyon fontos lenne, ha mindenki tanulna az iskolában médiaismeretet, amelynek keretében társadalmunk tagjai megérthetnék a média működését, manipulációs lehetőségeit és az értelmezési korlátokat. Multimediális világunkban, amikor naponta találkozunk többféle médiafelülettel (rádió, televízió, nyomtatott és online), akkor felhasználói szinten érteni kellene a média működését. Sajnos itt még nem tartunk.

 A beszélgetés az alábbi képre kattintva megtekinthető.  14:25-től érdemes nézni.

 2016_01_14_studiokep.JPG

 

 

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr898271044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2016.01.14. 14:31:20

Eddig én úgy voltam ezzel a cirkusszal, hogy a franc se lát bele, lehetetlen megítélni kívülről, mi folyik itt pontosan.
Az Index mai cikke (index.hu/sport/uszas/2016/01/14/shane_tusup_portre/) viszont kissé felnyitotta a szemem: szóval a nagy amerikai zseni, bár ilyen jó meg olyan jó, csak idejött magyar (részben állami) csecsen lógni, mert USA-ban ugye nincs ingyenebéd. (Tiszta Király Viktor-jelenség: valahogy mindig visszatántorog kishazánkba, mert odakinn max. egy x-edik tehetségkutató szereplője lehet, semmiképp sem sztár.)

Hát ez a fickó is kicsit ilyennek tűnik nekem.

Muad\\\'Dib 2016.01.14. 14:39:06

Ja b+! Mert szerződést teátrálisan eltépni a sajtó előtt az nem pr fogás, és manipuláció. Csak a másik fél manipulál. Úúúúgy bírom, amikor egyesek kis robinhoodot farigcsálnak Hosszúból kizárólag a tehetsége miatt, meg azért, mert Gyárfás olyan amilyen. Az elsikkad, hogy Hosszú láthatóan leginkább pénzt, meg még több pénzt, és rengeteg pénzt szeretne kizsarolni magának, mert ugye az USA-ban is véges mennyiségű pénzgyűjtő verseny van. Persze ez szíve joga, kár ezért megszólni, ő is pénzből él, meg bokszolják le egymás között, csak ne legyünk már ennyire egyoldalúak.

gaba 2016.01.14. 14:42:16

Kedves Advanced Flight! Pont nem ez jött le se a tényekből, se a Kattintóstól, valamit valszeg félreérthettél, de pont ezt próbálta magyarázni a Kattintós, aki/ami előtt le a kalappal! Sajnos sokkal kevesebbekhez jut el fizikailag is, szellemi szintileg is (mint a példa mutatja), mint kellene, Mo egyik legjobbja a Kattintós, (benne Trombitás Alfréd, akit amúgy innen is üdvözlök, és imádok)!.

Advanced Flight 2016.01.14. 14:53:35

@gaba:

"Tusupnak és Hosszúnak 2013 óta van egy cége, a Toos Sports Agency, amelyet feltehetően a Hosszúról írt könyv kiadására (A magyar Iron Lady) hoztak létre, és amely 2014-ben 22,32 millió forintos árbevételt termelt. Az anyagi háttér így biztos mindkettejüknek.

Tusup is bekerült a kiemelt hazai edzői programba, ami milliós juttatás havonta. És ott van még a Vasas is, a klubtól szintén több százezres összeget utalnak neki. A klubfizetés szintén ismeretlen fogalom az USA-ban.

Eközben viszont nem kell fizetni a pályákért, míg az USA-ban azt sem adják ingyen. A Vasassal volt is egy csörtéje: szakmai igazgató szeretett volna lenni [...]"

Ennyike :-)

Mellesleg milyen kattintósról hadoválsz? Ne igyál ma már többet szvsz XD

Netuddki. 2016.01.14. 15:09:19

@Advanced Flight: Hát nekem meg az jött le belőle, hogy a jenkiknél van a helyén kezelve a dolog. Nem közpénzzel tömik a sportolókat. Nem véletlenül Magyarországon az egyik legnagyobb az állami elvonás. Minden szart az állam akar pénzelni. Mert a zemberek hülyék és a politikusok jobban el tudják költeni, no meg lopni a pénzünket. Csak egy a bibi, a magyar megélhetési politikus is a "hülye" népből való.

A profi sportra közpénzt költeni, legyen szó úszásról, fociról, egyenlő a sikkasztással. Főleg, hogy 1-2 megélhetési politikus azt képzeli, hogy azért a közpénzért amit elsikkaszt, majd a sportoló őt fogja ingyen és bérmentve reklámozni. Hát a nagy lópisztojt a hátsójukba!

Advanced Flight 2016.01.14. 15:41:13

@bértrollbosszantó_kovi1970: ez is igaz, de a két dolog kiegészíti egymást. Az USA-ban valóban nem tömik állami pénzen a sportolókat, az edzőket meg depláne nem, hát ez a jóember is a könnyebb végén fogja meg a dolgot és inkább itt edzősködik, ahol viszont kitömik állami pénzen.

mizrolist 2016.01.14. 15:56:51

@Advanced Flight: Ezzel a fejtegetéssel az a gond, hogy jelenleg Hosszú keres olyan jól, hogy egyáltalán nincs szüksége állami támogatásra. Nyilván 2-3 éve, amikor elkezdték Tusuppal a mostani programját megvalósítani, tényleg jól jött a magyar támogatási rendszer, de miután Hosszú bukott minimum egy vb-t és olimpiát Dave Salo miatt, szerintem érthető, hogy nem maradt tovább az USA-ban.

bringás bosszantó 2016.01.14. 16:05:34

Vicces ez a sztori.
Előre elutalt 12 milláért mindössze annyit kellett volna tenni, hogy havonta egyszer rendelkezésre áll.

Le kéne venni a sok léhűtőt az állami csecsről, aztán készüljön ahogy akar, ha annyira jó akkor úgyis szerezzen szponzort a versenyszférából, ha meg nem, akkor pápá.

FF 2016.01.14. 16:13:45

@bértrollbosszantó_kovi1970: általában egyetértek a kommenteddel, de egy mondatot javítanék : "Minden szart az állammal akarnak pénzeltetni". Sajnos a magyar választók túl nagy (és az önállóbbak kivándorlásával egyre nagyobb) rétege kívánja az újramelegített Kádár-féle paternalizmust.

élhetetlen 2016.01.14. 16:26:57

@Muad\\\'Dib: Úgy tűnik, mást olvastunk az elmúlt pár napban. Nem tudom a neveket, nem is keresem vissza. Valamelyik vezető azt mondta, hogy nem igaz, hogy HK-nak a medence szélén kellett átöltözni, mert ő odaadta neki a sportorvosi kulcsát. Gondolom a többi versenyzőnek is. Így már minden rendben. Az a bizonyos mozgáselemző szoftver. Szintén vezető, megkérdeztük HK-t, hogy melyiket vegyük meg, de nem válaszolt. Érthető. HK pont arról beszélt, hogy kellene egy szakértői team, ami kiválasztja, beszerzi a fejlődéshez szükséges eszközöket, és a versenyzők segge alá tolja. Ne a versenyzőnek kelljen edzés és versenyzés mellett katalógusokat böngészni, elmenni megnézni működés közben, stb. Egy nagyobb cégnél külön osztály/főosztály van a technikai eszközök kiválasztására, nem egy programozót kérdeznek meg, hogy milyen rendszeren szeretne dolgozni. És akkor a konditerem, a gyúrók stb, amit nem magának, hanem az úszóknak kért, persze beleértve magát is. Gratulálok, hogy ebből sikerült azt levenned, hogy HK csak „pénzt, meg még több pénzt, és rengeteg pénzt szeretne kizsarolni magának.”

dare 2016.01.14. 16:36:13

Tudatosan provokálták a megbékélést, így félhelyesen fogalmazva.
Maradjunk annyiban ha provokálni akartak volna akkor nem Kiss László megy.

röf 2016.01.14. 16:43:34

Hosszú Kantinka nem sokáig lesz magyar címeres melegítőben, de megmondom őszintén, jobb is így. Persze ennél ügyesebben is célt érhettek volna, de nem egy lángelme egyikük sem.
Ja, és Orbán Viktor ma megbukott.

élhetetlen 2016.01.14. 16:59:17

@Advanced Flight: Ha már felnyílt a szemed, akkor próbálj meg látni is (mást akartam írni, de kitöröltem). Én sem tudom, mi folyik pontosam, de arról egy szó nem esett, hogy Tusupot meghívták volna Magyarországra jól fizetett edzőnek. El sem tudod képzelni, hogy HK akart hazajönni, hát jöttek? Az, hogy a férj utólag bekerült a jól fizetett körbe, az csak plusz, aminek csak örülhettek, mint minden normális ember.
Egyébként Muad\\\'Dib-nek írtam, hogy a magyar vezetők nyilatkozataiból látszik leginkább, hogy rendszer szintű gondok vannak, állítólag évek óta mondják, fütyültek rájuk, hát most borítottak. És én tényleg nem látom, hogy HK csak magáért beszélt volna, akkor sem, ha az úszók nem állnak mögé. Persze, hogy nem, amig az van, hogy a szövetség határozza meg, hogy ki kerül a keretbe.
Király Viktor. „odakinn max. egy x-edik tehetségkutató szereplője lehet, semmiképp sem sztár”. Ezért hazajön hogy itt szár legyen. Mert egy magyarországi sztárság, az már valami, az már kész világhír. Gondolkodj már egy kicsit.

élhetetlen 2016.01.14. 17:31:03

@bringás bosszantó: Sajnos, egy cseppet sem vicces ez a sztori. Ha jó értettem, ezt a pénzt felkészülési pénznek szánták. Talán Hargitay András nyilatkozta azt, hogy de, a pénzt nem lehet csak úgy odaadni, és a jogászok ezt találták ki. Hűha. Ha azt találták volna ki, hogy ezért köteles min. hetente kétszer edzeni, az is megalázó lenne, de ez, hogy havonta egyszer köteles nem tudja ki mellett, előtt, mögött, milyen szituban mosolyogni, ez abszurd. Abszurd, de nem vicces. Miért írt volna alá, egy „nem tudja, mire kötelezik” szerződést. Az ő dolga az úszás. Promóció? Igen, megbeszéljük, hogy mit, mikor, mennyiért, és meggondolom, hogy megéri-e. (csak, hogy érthetőbb legyen, mutass egy magyar színészt, aki egy reklámban ingyen szerepel, vagy adja a hangját, csak azért, mert megy egy sorozata a tv-ben). És most köpködik HK-t.

dare 2016.01.14. 17:32:55

@élhetetlen: Nem azon van a hangsúly hogy nincsenek problémák (felújítások, átépítések..ect), hanem az időzítésen, bármennyire is gyanús vagy csipi valami valakinek a szemét, az általában akkor teszi ezt szóvá miután megtörtént a baj.
Mondjuk leszerepelünk az olimpián és utána borítunk mindent.
Nem előtte beszélünk problémáról mert az ilyen érdekesnek tűnhet a kívülállóknak.
Mintha a Barcelona egyik játékosa (Neymar pl) egyik napról a másikra kiállna az emberek elé és ilyeneket mondana hogy: emberek... sz.r van a palacsintában...HELLO...figyeljetek mán... ez így nem mehet tovább.
Sokan nem értenék, én meg ezt nem értem.

bringás bosszantó 2016.01.14. 17:42:48

@élhetetlen:

Tömény marhaság.
Adj nekem 12 millát évente, de nem csinálok érte semmit.
Ez egy kemény világ, az diktál aki a lóvét kiteszi az asztalra. Ha ezért valóban előírna napi 10 óra edzést akkor valóban lenne mire hőbörögni, a havi egy megjelenés egy rendezvényen és ott a kinyaltseggű sztár eljátszása nem akkora erőn felüli teljesítmény amit ne lehetett volna bevállalni. Parasztvakítás az egész, és mint látható sokan be is ugranak neki és sajnálják. Mindegy, hogy melyik oldalt, egykutya.

Wrex 2016.01.14. 17:48:15

Tusupné a pr managere által leírt duma felolvasásakor épp a párbeszédet hiányolta (többek között), erre miután odament valaki hogy a szaván fogja (heló, itt vagyok, párbeszélhetünk), a pr managere üvöltözve elzavarta. És ez totál független attól hogy kiket hívtak meg (apropó: ha pont az úszószövit sározza, akkor tőlük miért is nem hív meg senkit? aka párbeszéd?), mert annyi ideje biztos lett volna hogy "Most nem érünk rá, de találkozzunk ekkor és ekkor párbeszélni". Ez nem menti az úszószövit, de Tusupné ettől legfeljebb _botrány_hős lesz.

élhetetlen 2016.01.14. 18:14:03

@dare: Na, én meg azt nem értem, amit írtál. „Mondjuk leszerepelünk az olimpián és utána borítunk mindent”. Azt mondod, hogy nem kell szólni, ha látszik, hogy valamiből baj lesz, csak, ha megtörtént a baj, akkor kell elmondani, hogy mi előre láttuk, tudtuk? Ennek szerinted mi az értelme? Még közmondásunk is van rá, kár a kifutott tejbe sírni. Látom, hogy ki fog futni, de nem kapom le, nem szólok a mellette állónak, megvárom, míg kifut, aztán mondom, hogy én tudtam? Egyébként nem a felújításokról, átépítésekről van szó, hanem az úszók jövőjéről, fejlődési lehetőségeiknek biztosításáról. De te már így maradsz.

élhetetlen 2016.01.14. 18:35:59

@bringás bosszantó: Nem érted. A 12 millát nem a semmiért kapta volna, elvileg felkészülési pénz, azaz dolgozik érte, hogy majd esetleg hozzon valami eredményt. Ez kb olyan, mintha a céged befizet egy 100 ezres tanfolyamra, és a munkádban vár eredményt érte. Csússzunk le a 12 milláról, hogy érthetőbb legyen. Ha nekem, mint gyalognak, azt mondja valaki, hogy kapok 20 ezer forintot, ha 12 alkalommal kiállok AKÁRKIVEL, akármilyen szereplésre, nyilván nem vállalom a bianco szerződést, mert az összeg egyébként nem tétel a háztartásomban. Ha három gyerekem étkeztetése függne ettől, akkor biztosan, de az már a helyzettel való visszaélés durva esete. Az, hogy te 12 milláért bármit megtennél, az csak rólad mond valamit. Akinek ez még csak nem is tétel, engedhesse meg magának, hogy már önérzete is legyen. Már, ha ismered ezt a szót.

dare 2016.01.14. 18:48:50

@élhetetlen: Nem ez volt a jellemző az emberekre, hogy mindent jobban tudnak azoknál akik évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek.
Nagyon jó hogy valakinek van egy forradalmasító nagyszerű ötlete, lehet tényleg egy zseni a Tusup, de én inkább azt kifogásolom hogy nem minden a technika.
Én olyan 90-10% között határozom meg hogy akaraterő vagy több milliárdos úszókomplexum hozza a sikert.
Nem azt mondom hogy nem kell, akinek igénye van rá jó, attól sem kell elzárkózni lehet teljesíteni, de én akkora hangsúlyt mint amit Katinkáék fektetnek ebbe én nem látok (mentális oldalról sokkal több múlik).
Jó most mondhatod azt hogy századmásodpercek meg milliméterek döntenek, és erre igenis nagy szükség van de láttuk már erre az ellentettjét is olimpián (Egerszegi 96), és már Hosszú is ment olyat hogy már megszáradt mire a második beért.
Az edzésmódszerről csak annyit amit alkalmaz Tusup, hogy nem mindenkinél és mindenhol működne, így hogy férj-feleség oké, de ha egy edző és tanítvány járná ezt az utat hamar kiégne a versenyző (még jó hogy Katinka szeret utazni).
Ha más versenyző állt volna ki nem kételkednék ennyit hidd el, elhinnék mindent (dehogyis :D), de hogy pont a legjobb úszónk kilincsel ezekért az újításokért akinek nem igazán van rá szüksége.....
Ja mert Shane azt mondta, bocsánat, akkor kell.

illaim 2016.01.14. 19:04:53

@dare: Bla,bla, ez meg úgy marhaság ahogy leírtad! Időzítés? Igen! Mert az olimpiai siker
elvárt! De egy feladat akkor teljesíthető, ha a személyi és tárgyi feltételek biztosítottak!
Ha nem jön az eredmény, utólag hiába reklamálsz, legfeljebb az ilyen okostojások mint te beszólnak,
hogy miért most szólsz, miért nem akkor szóltál időben, amikor tehettünk volna valamit!
Az persze már más kérdés, hogy a felújítások megkezdése előtt nem volt egyeztetés a felkészülés
figyelembevétele szempontjából! Mert senkit nem érdekel a másik érdeke!

illaim 2016.01.14. 19:10:46

@dare: Ha nem számítanak neked az új módszerek, akkor mi a francért ütögeted a klaviatúrát?
Ott a véső meg a kalapács! A betűvésésnek ezeréves hagyományai vannak! LOL
A többi marhaságod meg már szóra sem érdemes!

Advanced Flight 2016.01.14. 19:13:02

@mizrolist: @many-many: énnekem azzal se lenne bajom, ha háromszor ennyit kapnának. Letojom. De amikor folyamatosan arról beszélnek, hogy micsoda szuper amcsi edző, meg ottani profitorientált szemlélet meg ő bárkivel üvötltözhet, akkora profi meg kisfaszom, akkor nekem meglehetősen kiábrándító, hogy őt is csak a magyar állam pénzeli. Ennyit gondolok erről, nem kell semmi többet beleképzelni.

Advanced Flight 2016.01.14. 19:17:58

@élhetetlen: "Én sem tudom, mi folyik pontosam, de arról egy szó nem esett, hogy Tusupot meghívták volna Magyarországra jól fizetett edzőnek. El sem tudod képzelni, hogy HK akart hazajönni, hát jöttek? Az, hogy a férj utólag bekerült a jól fizetett körbe, az csak plusz, aminek csak örülhettek, mint minden normális ember."

Feltételezések. Én tényeket írtam. Különben sem változtat semmit azon, amit gondolok.

"Ezért hazajön hogy itt szár legyen. Mert egy magyarországi sztárság, az már valami, az már kész világhír. Gondolkodj már egy kicsit. "

Talán te gondolkodj. Kiderült, a világhírre nulla esélye van neki is, a nővérének is. Itt már legalább országosan ismert sztár, nyilván valamit keres is ezzel. Vagyis választhat a semmi és a magyarországi sztárság között.
Különben meg miért velem vitatkozol? Neki szólj, hogy nincs semmi keresnivalója ebben a porfészekben, menjen az USA-ba, várja a világhír. Ja, hogy mégsem? :-D

dare 2016.01.14. 19:22:18

@illaim: Milyen kedves vagy.
Na mindegy, azt írod hogy "egy feladat (jelen esetben az olimpiai aranyérem) csak akkor teljesíthető ha a személyi és tárgyi feltételek biztosítottak".
Mi a probléma ezzel?
Az, hogy ezt már az élet annyiszor felülírta.
Én még soha senkit nem találtam meg hogy vajon miért nem nyert és ezután se fogom.
Nem nyert, majd legközelebb.
Az egyeztetéssel kapcsolatban meg az mindkét fél érdeke, de elmondták ha kint akar felkészülni azt is támogatják.

dare 2016.01.14. 19:32:23

@illaim: Ettől félek viszont a legjobban hogy ilyen kis nyikhajok( mert az vagy, a stílusodból ítélve) mint te, ha betöltöm majd azt a kort akkor jön majd ez a véső kalapács tata duma, csak akkor éppen az aktuális standardra lesz ez lefordítva.
Tudom mit, nem pötyögöm a billentyűzetet tovább e témában, annyit nem ér.

Pan Modry 2016.01.14. 21:36:33

Katinka pontosan tudja hogy gyarfas es a sleppje lenyulja a koltsegvetes nagy reszet, mialatt az uszoknak nem biztositanak profi hatteret, holott azert kapja a szovetseg a penzt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.01.14. 22:49:03

@Muad\\\'Dib: Ez az, jól megmondtad. Bezzeg a szocik, mi? :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.01.14. 22:49:55

@röf: Katinka a Viktor ellen fordult. Rohaggyonmeg má. :-)

Gyűrött Papír 2016.01.14. 23:05:37

@Wrex: mert saj-tó-tá-jé-koz-ta-tó volt és nem vitanap. Sajtótájékoztatón az ember elmondja az álláspontját. Az nem az álláspontok ütköztetésének a terepe.

Mészáros Laci 2016.01.14. 23:31:19

Hát ez valami bámulatos :-)

"Igen, meg akartuk fingatni Hosszút, mert beleköpött a levesünkbe" - Gyárfás Tamás.

Mészáros Laci 2016.01.14. 23:31:54

@Wrex:

Ez azért elég gáz szöveg :-)))

Mészáros Laci 2016.01.14. 23:32:52

@röf:

Nem értem. Segíts megfejteni.

Mészáros Laci 2016.01.14. 23:36:49

@dare:

Pedig egyszerű a dolog.
Az élvonaltől egyre jobban lemaradó hazai módszerekről két éve beszélt Tusup.
Reakció semmi.

Olimpia nyolc hónap múlva.
Addig még hasznát lehetne venni a modernizációnak.
VB másfél év múlva, addig pláne.

Mészáros Laci 2016.01.14. 23:38:11

@Advanced Flight:

Pár momentum kimaradt a gondolatmenetből.
1. Hosszú magyar, és itt akart versenyezni.
2. Nyereményeikért meglehetősen sok pénzt kaptak már.

jogalany 2016.01.15. 00:56:47

Kiss már 74 éves, kisé elágyult már az agya és tán észre sem veszi, hogy csak felhasználják. De Ő volt aki mondta "megengedtük neki, hogy az orvosi szobában öltözzön és kapott egy vas szekrényt is"
Megengedtük !!!! Hogy az a parazita sokszemélyes banda élén Gyárfással és orbánnal nem szégyeli magát ? Én is megengedem nekik.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2016.01.15. 01:25:02

Csodálom, hogy Gyárfás belemegy egy harcba, amin csak bukhat, talán úgy gondolta van olyan okos, ebből is jól jöjjön ki. Ilyen húzás volt Tusupot támadni, mert ő a gonosz idegen, aki elrabolja a magyar nőt, a másik Kiss szerepeltetése és eredményeinek gyakori felemlegetése. Csakhogy Katinka azóta gyűjti kazalba az aranyakat, mióta a férje edzi, valamint Kiss László régebbi edzői eredményeivel most pont nem látni közvetlen kapcsolatot. A legfontosabb, mindenki tudja egy olimpiai aranyat kettejük közül csak Hosszú tud szerezni, Gyárfás meg nem. Amúgy meg szép kis sportszövetség, amelyik a sportolóit szívatja. Ez nem az a szitu, mikor a renitenst le lehet lőni, mint egy kutyát!

Melee 2016.01.15. 10:12:31

"...nagyon fontos lenne, ha mindenki tanulna az iskolában médiaismeretet, amelynek keretében társadalmunk tagjai megérthetnék a média működését, manipulációs lehetőségeit és az értelmezési korlátokat."
Nóóóórmális?! Ha a zembereknek felnyílna a szeme ki nyalná be, hogy a rezsicsökkentés nekik jó?!

MÚSZ vs Hosszú témában idézem Szabó Józsefet, Szöul mellúszó olimpiai bajnokát.
"Hosszú Katinka olyan problémákra hívta fel a figyelmet amellyekkel már harminc éve küzdenek."
A MÚSZ részéről meg elkezdődött Katinka lejáratása, mert az már mégse lehet, hogy valaki nyíltan kimondja az igazságot, hogy ülnek naphosszat a karosszékjeikben, és ötödannyi munkát sem végeznek, amennyivel piaci körülmények között a felmondó leveleiket kapnák meg.

hidroponi 2016.01.15. 10:55:07

lehet pofazni, hogy eljen meg a piacbol..(vszinuleg nem Katinka huzna a rovidebbet), de akkor a versenyeken keretik majd a HUN roviditest majd az XY Kft-re cserelni..

vakapad 2016.01.15. 11:10:33

@Madnezz:

Gyárfás nem tudta, hogy egy harcba fog belemenni.

Úgy kezdődött, hogy van ez az izé, ez a jelentéktelen úszó VB, vagy mi, amelyre készült egy promóciós film, hirdetve a VB-t és (nem mellékesen) Magyarországot meg Budapestet. Szerepel benne valami Gyurta meg a Kásás Tamás nevű is, akik ezt ingyen vállalták (ahhülyék!). Gyárfás felhívta Hosszút, hogy ő is benne lenne a végén 1,5 másodpercig. Hosszú erre azt mondta, hogy jó, aztán később visszahívta Gyárfást, hogy mégse jó, mert nem mondta meg, hogy ezért neki a MÚSZ mennyit fog fizetni. Gyárfás ekkor követte el az ősbűnt, ugyanis letette a kagylót.

Normál üzletmenet esetén ilyenkor a felek elhagyják a terepet, én nem fizetek, te nem adod az arcod, snitt, ennyi. Itt viszont az eladó bosszút forralt és bosszút is állt, és derék népünk hathatós segedelmével éppen a MÚSZ-t csuklóztatják. Ölég nagy sikerrel, ahogy látom.

Nevoeiro66 2016.01.15. 11:15:00

Szerintem Tusup, egyáltalán milyen név ez a "Tusup", szerb, vagy valami ilyesmi... Szóval Tusup kevesellte a 12 millát és felhergelte az asszonyt. Remélem lassan bezárul nekik a mézesbödön.

nick: 2016.01.15. 11:44:40

mennyi olvasni és/vagy értelmezni képtelen lumpenproli!
...nem kéne visszatakarodnotok a szalag mellé már?!...

2016.01.15. 12:32:04

@Advanced Flight:
Ami látszik:
Van egy tehetséges úszó, aki valamilyen perverzió folytán mindenáron magyar színekben akar világot hódítani. Szarrá ver mindenkit. Ezzel valószínűleg nem keres rosszul.
Van egy Gyárfás, aki kurvajól keres, többek között Hosszú Katinkán is, és mit is mutat fel?

A kérdés: a szövetség miért nem képes világversenyeken arató úszóinknak technikai segítséget nyújtani? Valószínűleg azért, mert fogalmuk nincs az egészről. Ami leköti őket, hogyan lehet pénzt csinálni belőle? Ezt viszont a Gyárfás nagyon tudja.

Katinka hiányolja a megfelelő hátteret: nincs elegendő, versenyre felkészüléshez alkalmas medence, nincs kisegítő komplexum, nincs technika az elemzéshez.

Erre a fejéhez vágják, hogy dehiszen megkaptad az orvosi kulcsát!!!! Hát, vazze, azért ez eléggé Mátészalka alsó!

2016.01.15. 12:33:36

@Nevoeiro66: Szerintem meg a Gyárfás nem akar osztani a léből. Valószínűleg a többszörösét keresi meg, mint a 12 millió....de azért őt kell védeni, mert....miért is?

2016.01.15. 12:35:55

@Nevoeiro66: Ja, azon gondolkoztál már, hogy ez a Tusup valamit felmutatott? Hosszú sosem volt olyan sikeres, mint az edző-férjével....és te azzal jössz , hogy lenyúlják Magyarországot, mert milliókat vágnak zsebre? Szerinted Gyárfás hányszorosát keresi meg?

2016.01.15. 12:39:38

@dare: Nincs teljesen igazad. A Gyárfásnak nem az a dolga, hogy negligálja a modern felkészülési programokat, mert úgyis lesz olyan tehetség, aki klottgatyában beugorva a vízbe is végigveri a világot. Túl jól keres ahhoz, hogy úgy gondolkozzon, mint te.

dare 2016.01.15. 12:54:41

@Mészáros Laci: "Pedig egyszerű a dolog"
Én inkább úgy fogalmaznék egyszerűnek tűnik.
Nem akarom ezt a témát tovább simogatni, nem akartam már többet kommentelni róla, de a témától távol maradva válaszolok még neked.
100-szor könnyebb lenne beállni Katinka mögé e kérdésben, sokkal jobban tudok azonosulni vele mint a vezetőkkel, nem is kérdés számomra hogyha egy ilyen alá-fölé rendeltségű vita van 2 fél között melyik felet képviselem szívesen, hova áll be az emberek többsége nem csak én.
Katinkát tényleg kedvelem (a férjéről már ugyanezt nem mondanám, nem ismerem ugyan de ahogy beszél idős emberekkel, számomra van róla egy kép a fejemben), és magától értetődő ha őt kedvelem akkor a párját is, és ezáltal az ügyet is amit képviselnek.
Erre mondják sokan(ahogy te is) hogy mi sem egyszerűbb.
De vannak megválaszolatlan kérdések amik nem kaptak magyarázatot, nem lehet csak egy vállrándítással elmenni hogy nem lényeges mellette, az igazság úgyis Katinka oldalán van minden más csak szócséplés.
Utoljára még egyszer leírom: SEMMI NEM ZÁRJA KI HOGY KATINKÁNAK IGAZA VAN!!!!!!!!!!!!
Valahol a szívem mélyén még én is annak örülnék ha történet vége az lenne hogy neki van igaza.
Viszont nem tudok elmenni vállrándítással 1 aprócska tény mellett se, ezért vagyok sokszor kétkedő.
Egyezzünk ki abban ne legyen senkinek se igaza (vagy mindenkinek), és a felek ezt zárt ajtók közt rendezzék.

Mészáros Laci 2016.01.15. 13:07:31

@dare:

"a felek ezt zárt ajtók közt rendezzék. "

Gyárfással ez nem megy - a háttérben történő alkudozás, majd az ott elhangzottak meghamisítása, fenyegetés: ez az ő terepe.

Nézd meg, most is mi volt a casus belli: lényegében hallgatási pénzt fizetett az élvonalbeli úszóknak. "Írd alá, kapsz egy csomó zsozsót, cserébe nem köpsz bele a levesembe" - és ezen akadt fenn Hosszú.

Nekem alapvetően az élsport egészében nem túl vonzó, de az, hogy (ha már van), akkor az élsportra rátelepül egy alapvetően dilettáns, viszont pénzéhes társaság (jelen esetben Gyárfás, akinek az a mottója, hogy "mindenkivel jóban kell lenni, aki számít - és aki nem számít, az nem számít"), na az bassza a csőrömet. Egy ilyen antiszociális, machiavellisztikus csóka mindenkinek kárt okoz.

Andráska8 2016.01.15. 13:08:22

az egész magyar sport egy aljadék. Katinka, menekülj!

Alajka Bal 2016.01.15. 13:11:34

@Mészáros Laci: Gyárfás már évtizedekkel ezelőtt is egy simlis mocsok gazember volt , most se más! És persze tOTÁLISAN IGAZAD VAN !

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.01.15. 13:20:12

Akinek van egy kis esze, és ráérzett a NER működési mechanizmusára, annak nem volt nehéz erre magától is rájönni. Amikor pedig maga a Kedves Vezető (Kávé) is megszólalt, akkor meg már biztos volt, hogy udvari ripacsának izlése szerint megy a PR. Az pedig az USA alsó 1/3 IQ-ja szerint történik, de sajnos nálunk a 2/3-nál beválik. Ajánlom a posztban szereplő 2 video megtekintését.
kenyszerbagoly.blog.hu/2016/01/11/hosszu_az_ut_katinkaig

vakapad 2016.01.15. 13:22:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Különösen a "nem az a dolga, hogy negligálja a modern felkészülési programokat". Szeretem, ha röhögtetnek.

Egyébként Katinkát egy felmérési program (valami maradi program lehetett) alapján választották ki még gyerekkorában, mert kiderült, hogy az átlagnál jóval nagyobb az állóképessége. Viszont nem volt nagy kedve az edzésekhez (mint olvasom), és itthon, Magyarországon az úszásban nincsen nagy pénz, ezért csak úszogatott (így is jelentős, bár nem kiváló eredményeket felmutatva). Aztán kikerült Ámerikába (unottan és már visszavonulóban), ahol elmondták neki, hogy az úszásban bizony hatalmas pénz van, mire ő elkezdett edzeni, plusz ledobott 4 - 5 kilót, és hát mit ád az ég, hipp-hopp, kezdtek jönni az eredmények, ő meg besöpörte ezt a pénzt. Természetesen ehhez egy profi pénzcsináló gépezet is kellett, melyet a férje tudott biztosítani. Nopersze, Ámerika nagy ország, ott ő kb. a 15. alabárdos tudott volna lenni, viszont kies és kicsi hazánkban, a megkérdőjelezhetetlen félisten. Illetve van az háromnegyed is, ahogy látom.
Ne legyen félreértés, nem sajnálom tőle a megkeresett pénzét, ahogy az a 16,5 millió forintot se, melyet a múlt évben támogatásként a MÚSZ-tól kapott, de még az se baj, hogy 1,5 másodpercig nem akart ingyen magyar lenni, és megsértődött, hogy ezt elvárták tőle, de attól már mérges lesz az ember, hogy ezért sértődésből szétveri a magyar úszószövetséget, amelyik a nála nélkül az EB-n 5 aranyat szerző, kevésbé eleresztett magyar úszókról (Cseh, Gyurta, Kapás, Risztov, stb.) gondoskodik, mert ez a dolga.

dare 2016.01.15. 13:23:31

@Mészáros Laci: Na pont ez az egyik kérdés amiben nem minden ilyen fekete-fehér nekem, de nem akarok állást foglalni tényleg, legyen Gyárfás a mumus a hallgatási pénzel( ami nem úgy néz ki ugyan de az is lehet,nem foglalok állást).
Nem tudom úgy védeni a szövetséget hogy ne menjek Katinka ellen, ezért hagyjuk a témát.
Ebben a vitában csak te nyerhetsz, én már kitűztem a fehér zászlót, fogadd el.

vakapad 2016.01.15. 13:25:47

Az azért eléggé khm ... érdekes, hogy a kérdés objektív értékelését a "rühellem Gyárfást" érzés állandóan felülírja.

vakapad 2016.01.15. 13:30:18

@dare:

Ez a lényeg! Katinka ellen nem szabad menni, mer jajistenem mileszazarannyal rióba.
Gyárfásék is ettől szenvednek. Már nem tudják hogyan nyalják ki a seggét, mivel egyszerűen nem kommunikál velük, és nem mondja meg, hogyan óhajtja a kinyalást, ugyanakkor sajtótájékoztatókat tart, melyeken puffog, hogy még nincsen eléggé kinyalva.

Mészáros Laci 2016.01.15. 13:33:08

@dare:

Én vitában nem akarok nyerni, inkább csak a nézőpontomat világossá tenni.
Ebben az is benne van, hogy szerinted Gyárfás nem olyan fekete, mint amilyennek én gondolom.

A te nézőpontodat próbáltam követni - Tusuppal szembeni kritikát olvastam benne. Én is olvastam azokat a cikkeket, amelyek Tusupot próbálták beszántani (legszebb példa a 24.hu-n megjelent írás), de nem gondolom, hogy bármely más profi edző sokkal lazább lenne. Csak azokról ritkán születik ilyen cikk.

Vagyis igen, Székely Éva írt egy jó könyvet úszó pályafutásának első éveiről Sírni csak a győztesnek szabad, hát abban elég szadisztikus edzőkről számolt be. Az elmúlt évtizedben is voltak (meglepően gyorsan lecsengett) botrányok úszóedzők elképesztően durva viselkedéséről (és most nem a molesztálásra gondolok, hanem csak az edzői munkára). Na azokhoz képest Tusup valószínűleg kezes bárány.

Alajka Bal 2016.01.15. 13:39:26

@Mészáros Laci: Gyárfás olyan fekete, hogy a fekete lyuk reflektor a kezében !

dare 2016.01.15. 13:49:46

@Mészáros Laci: Jó.
Én azért nehezen tudom tolerálni ha valaki ráüvölt egy idős emberre, kevesebb ilyen kezes bárányt kívánok idős korodra neked.
Az élsportban még jó hogy vannak szadista módszerek, ahhoz hogy a legjobb légy mindent el kell viselni, nincs olyan hogy magamtól képes vagyok rá, lehetetlen megvalósítani segítség nélkül a motivációt, még ha ez a segítség rengeteg könnyet és keserűséget is okoz.
De erre mondják a cél szentesíti az eszközt.

n3spr3ss0 2016.01.15. 13:51:24

Ha egy úszónak sem adnának egy fillért sem közpénzből,hanem úgy kellene nekik is megkeresni a betevőt,mint Hosszúnak,akkor sokan nagy szarban lennének.Az edző meg a tanítványtól kapna fizetést,akkor nem lenne 90 okoskodva elítélő úszó edző.
Persze ez a többi sportra is igaz.

vakapad 2016.01.15. 13:56:42

@dare:

A "hallgatási pénz".
Elképzeltem, hogy ugyan miről kellene az úszónőnek "hallgatnia". Azon szörnyűségek, amiket már elmondott:
1./ Neki nem volt saját öltözője az átépítés alatt álló Komjádiban, és feltehetőleg még a szekrényesbe se mehetett be, mert azt is mondta, hogy a medence partján kellett öltöznie. Kiss ugyan odaadta neki az orvosi szoba kulcsát, ha már egyedül akart öltözni, de hát az (Mint tudjuk!, írta nehány bloggerszerűség) úszónői átöltözésre nyilván teljesen alkalmatlan.
2./ Nem kapott masszőrt a szövetségtől, mondta ő (úgy hallottam, Rafael Nadal se kap). Gyárfás ugyanakkor az ATV-ben azt nyilatkozta, hogy a külföldi versenyeire (pénzdíjasok inkluzíve) a szövetség költségén ment vele masszőr, ezek szerint a versenyek közötti időszakról lenne szó. Arról Gyárfás úgy nyilatkozott, hogy valamilyen debreceni masszőrt akart, de az nem volt hajlandó feljönni a fővárosba. Így aztán masszőrje nincsen szegénynek, mert még nem jelölte ki a következőt, akit végre a szövetség kibérelhetne neki.
3./ Ő nem kamerarendszert kért, hanem szoftvert. Ez a legjobb. Az elemző szoftvert ugyebár arra találták ki, hogy elemezzen. Ha van mit. Nyilván azt elemezné, amit a szoftvernél sokkal drágább kamerarendszer fölvesz (ezt a MÚSZ már megrendelte, éppen a beépítése folyik), azaz az egyiknek a másik nélkül semmi értelme sincs, és a szövetség már régen meg szerette volna tudni, hogy melyik szoftvert vegyék meg neki, de nem árulja el (erre írta valaminő bolggerszerűség, hogy azt "nem Katinkának kell tudnia" - most képzeljük el azt a sajtótájékoztatót, ha a szövetség olyat vesz, amelyik nem tetszik neki). Hargitay szerint egyébként fizetnék, ha kiutazna pár hétre oda, ahol már van ilyen, és fedeznék az egyéb költségeit is, erre a válasz a sajtótájékoztatói "nem kaptam meg a szoftvert, holott azt kértem" volt.

Hogy ezen kívül miről való hallgatását kellene megfizetni, az valami hatalmas rejtély lehet, mert már ezek is sokkolók. Nemigaz?

dare 2016.01.15. 14:09:34

@vakapad: Szerintem hagyjuk a témát, nem akarok Katinka ellen beszélni.
A kérdés hogy az újságírók meg az ilyen posztok hogy "tudatosan provokálták" meddig lesznek.
Remélem nem sokáig.

vakapad 2016.01.15. 14:16:04

@dare:

Akkor ne beszélj Katinka ellen. Én is csak leírtam a tényeket.
Egyetlen egy témában beszéltem Katinka ellen, mégpedig akkor, mikor nehezményeztem, hogy a Hosszú csapat az olimpia előtt veri szét az úszószövetséget, mégpedig kapitányostul, és ennek a csapatnak Katinka is tagja.

dare 2016.01.15. 14:31:52

@vakapad: Oké. :)
Ha leírsz egy ici-pici apró kis momentumot, valami aprócska tényt arra már többen ugranak, nem akarnak pontot tenni a mondat végére, ezért mondtam hogy ne hergeld őket.
Azt mondom inkább hogy nem akarok tovább elmélkedni ezen, jó így?

nemszólokmégegyszer 2016.01.15. 17:23:15

@Advanced Flight: Vagy fordítva ülsz a lovon, vagy te vagy a ló. De már agyhalott.

nemszólokmégegyszer 2016.01.15. 17:27:59

@Muad\\\'Dib: Te is pénzből élsz, ráadásul nem lehetsz egy sikerember, ha ennyire irigy vagy. Gfodorral élve "Úszz!" Ha sikerül, címlap lesz belőled, hanem Belefulladsz. Sok sikert mind a kettőhöz. /Persze ha belefulladsz, akkor is címlap lesz belőled./

nemszólokmégegyszer 2016.01.15. 17:31:48

@Advanced Flight: Te meg igyál többet. A meglévő 10 agysejted elpusztításához pont elég, utána irány Zacher. Jobb lesz a világ nélküled, te bunkó.

HgGina 2016.01.15. 17:52:36

@Advanced Flight: Az árbevétel nem az, ami a zsebében marad.
Mondjuk ma egy kis kereskedő cég 10 %-os árrés mellett évi 32 milliós nettó árbevétellel 3,2 milliót "keres". És ebből fenntartja a céget, adózik, közterheket, TB-t fizet. Kár ilyen sületlen 32 milliós dumával hangulatot kelteni. Ez az összeg esetleg egy netto 200 ezres fizura elég tisztességes adózás mellett.

nemszólokmégegyszer 2016.01.15. 17:55:23

Végigolvasva ismét rá kellett döbbennem, hogy az írástudó netező/kommentelő embernek látszó lények még a hintalónál is butábbak. Pusztán a lényeget nem értik, eszük, mint egy hintalónak. De eszetlenül, tájékozatlanul is meg tudják mondani a tutit. Aki eddig ki merte nyitni e hazában a száját, még mindig szopóágra tették, Ettől tartva lettek közmegbecsülést élvező sportolóink /egy része, nevet nem írok, mert terjedelmes lenne a lista, a neveket úgy is ismeri mindenki/ biodíszlet. Gyárfás meg Kiss is elmehetne a jelentős összegű nyugdíjával a sötétbe /ott nem látszanának/. Egy provokált médiahekkel meg a prosztó lejáratási/mocskolódó trükkjeikkel magukat járatják le. Ha hosszú nyer a VB-n és/vagy az olimpián, fürödnek majd a fényben, mondván, hogy mi segítettük, nélkülünk aztán ... Ha nem nyer, akkor meg az jön, hogy pedig mi mindent, még saját vasszekrényt is, stb. és mégsem. Direkt generált win-win helyzet. Ez volt a cél, ahogyan az Ál/arcban mondja Travolta: "Elterelés." Sikerült egy nemzeti büszkeségből porrongyot csinálni, de a mocsok az maradt.

HgGina 2016.01.15. 18:06:15

Egy jobbfajta demokráciában az ilyen gyárfás-féléket ágyúcső elé kötik.
Okkal és joggal.
süti beállítások módosítása