Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

DEUTSCH ÉS A KOMMUNISTA SZÍVÜGY

2012. november 26. 10:43 - beszédírók

A hitelesség a politikus lételeme. A hazugság – még ha később el is ismeri – megsemmisítő lehet, jól láthattuk ezt Gyurcsány Ferencnél. Ilyen reputációvesztést szenvedhet el az is, aki harcos antikommunista színben tünteti fel magát az elmúlt huszonvalahány évben, és kiderül, hogy volt olyan időszak, amikor a magyar kommunisták ifjúsági szervezetének (Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség, KISZ) jobbításán munkálkodott.

Érdekes dokumentum került felszínre 1983 decemberéből. Az Ifjúsági Magazin című lap közölte egy Deutsch Tamás nevű 17 éves gimnazista levelét. A lap 25. oldalán olvasható a KISZ-t szívügyének tartó, későbbi harcos antikommunista, jobbító szándékú, a tespedtségből felrázó lelkes fiatal „kiáltványa”. A Szeged24 című hírportál bőven idéz az ifjú „dolgozatából”.

 „Elöljáróban azonban köteles vagyok megjegyezni: a fent említett kijelentés alól, mely szerint iskolánk diákságának nem első számú szívügye a KISZ, szerencsére van kivétel. Közéjük sorolom magamat is.”

Deutsch Tamás, Ifjúsági Magazin 1983. dec., 25. old.

Mit is jelent ez a mondat? Deutsch Tamás a kommunista diktatúra (jobboldali terminológia) idején szívügyének tekinti a magyar kommunisták ifjúsági szervezetét, vagyis a KISZ-t.

Persze lehet poénkodni most a „szívügyekkel”, lehet legyinteni, hogy „fiatalság, bolondság”, meg azt is lehet mondani, hogy régen volt, tán igaz se volt… (bár ezt, azért nem lehet állítani).

Mi most csak egyre hívjuk fel a figyelmet. A reputáció, a jó hírnév alapja a hitelesség. A politikus lételeme ez a hitelesség. A Kommunista Ifjúsági Szövetséget szívügyének tartó Deutsch Tamás harcos antikommunizmusa persze lehet őszinte, csak egy kicsit megmosolyogtató…

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr434926025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása