Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

A MÁRTÍROMSÁG HITELTELENSÉGE

2016. január 08. 10:46 - beszédírók

Aki másnak vermet ás

Kiss László, a világszinten elismert edző és sportember, egy kommunikációs háborúban úgy lett szereplő, valamint Hosszú Katinka karaktergyilkosságának egyik eszköze, hogy nincs felvértezve azzal a tudással, amely megvédte volna őt. Így csak végrehajtó volt a Magyar Úszó Szövetség oldalán. Lemondása ezért hiteltelen.

Szögezzük le. Valaki csak akkor megy el egy sajtótájékoztatóra és lesz kéretlen, de tudatos szereplője annak, aki arra kapott mandátumot, hogy hekkelje meg a sajtóesemény eredeti szándékát, vagyis az újságírók előtt képviseljen egy másik álláspontot. Ha megnézzük az eseményről készült felvételt, akkor jól láthatjuk, hogy Kiss László színjátéka nem a kapcsolatteremtést szolgálja, hanem azt, hogy bemutassa, nem tud kapcsolatot teremteni Hosszú Katinkával. A felvételből az is nyilvánvaló, hogy az úszónő munkatársa egyértelművé tette: a média előtt nem kívánnak megbeszélést folytatni. Ezután nagyon beszédes az a jelenet, hogy a szövetségi kapitány kamerák, mikrofonok és vakuk kereszttüzében kiált oda az elmenő sajtómunkatársnak és kér időpontot.

Kiss László választott. Nem a világklasszis mellé állt, hanem részt vett Katinka lejáratásában. Hiszen 2016. január 4-i nyilatkozata is erről tanúskodik. A módszer  - finoman szólva -  nem a Grál lovagok eszköztárából való: a szövetségi kapitány az úszónőt egyszer megcsörgette telefonon, majd egy óra múlva nyilatkozatot tett az MTI-nek, hogy nem lehet utolérni Katinkát.

"Kiss László pedig először hétfőn, egy órával azelőtt csörgetett meg, hogy az MTI-ben megjelent a vele készült interjú. Egyébként a sajtótájékoztató óta végig Magyarországon voltam és december 28-a óta a Komjádiban edzek szinte mindennap." - Hosszú Katinka, Sajtótájékoztató, 2016.01.06.

Kiss László megalázó helyzetbe hozta magát, mert nem mondta neki senki, hogy egy professzionális PR-kommunikáció alkalmával a sajtótájékoztatót tartó személy nem állhat le vitatkozni a médiamunkások előtt az ellenérdekű féllel. Azonban, ha ezzel tisztában volt, akkor meg kell kérdőjelezni jóhiszeműségét. A legnagyobb kérdés az, hogy mindezt belátta és ezért mondott le vagy a lemondás gesztusa is a Magyar Úszó Szövetséget kívánta kommunikációs előnyhöz juttatni.

BREAKING NEWS:

KIss László folytatja kapitányi munkáját - No comment..., illetve megválaszolták bejegyzésünk utolsó mondatát: IGEN, "a lemondás gesztusa is a Magyar Úszó Szövetséget kívánta kommunikációs előnyhöz juttatni."

 

 

145 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr878251540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloglegelő 2016.01.09. 09:45:33

Teljesen egyetértek a cikkel. Gyárfás úr igyekszik kimutatni a foga fehérjét, láthatóan minden mindegy neki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.09. 10:26:22

Mit kell ezen csodálkozni? Az úszószövetség meglesz Katinka nélkül is, az eredmények hiányát meg majd kimagyarázzák valahogy. Igazából az úszószövetségnek úszókra sincs szüksége ahhoz, hogy a vezetői jól megéljenek.

Az úszók amúgy is csak kényelmetlenséget okoznak az igényeikkel, pénzbe kerülnek, ami pénzt szakmai utakra, reprezentációra, tanulmányutakra és luxus-konferenciákra is el lehetne költeni.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.01.09. 10:26:34

Egyetlen dolog van az egész ügy mögött. Találtak egy fidesznyiket Gyárfás helyére.

Gudzilla 2016.01.09. 10:34:04

Nem hinném, hogy bármelyik oldalon Grál-lovagok gyülekezete állna. Tehát ha Kiss szavait/szándékait megkérdőjelezzük, akkor Hosszúét se kéne csak úgy bemondásra elhinni - "egy órával előtte csörgette meg". Talán velem van a baj, de azért k. furcsa, hogy Tusup és Katinka páros hirtelen indíttatásból minden komolyabb előtörténet nélkül a magyar úszósportért lobbyzik. Le a kalappal Katinka sportteljesítménye előtt, tényleg, de azért karrierje a brandépítésről és a tőkegyűjtésről szólt eddig (ez nem baj, sőt, profi sportoló, ez a "dolga"), viszont akkor már had kételkedjek az önzetlenségében. Szinte biztos, hogy a pénzről/pozíciókról szól a történet, tehát ha az egyik oldalon a mártíromság hiteltelen, akkor azért a kamerák előtt széttépett szerződés is gyönge alakítás...

consul 2016.01.09. 10:41:56

Az úszó részéről az lett volna a minimum, hogy amikor meglátja, hogy jelen van a szövetségi kapitány, akkor ő megy oda hozzá, és nem a kapitánynak kell "időpontot kérnie". Ehelyett - ahogyan a videón is látszik - kirohan a teremből. Sportemberhez méltatlan viselkedés volt.

consul 2016.01.09. 10:54:31

Szerintem a háttérben a pénzről van (megint) szó. Ez az úszó rendszeresen indul pénzdíjas versenyeken, amiből szép jövedelemre tesz szert. Mégis azt követeli, hogy a felkészüléséhez a Szövetség biztosítsa a mozgáselemző szoftvert, a külön öltözőt, a masszőrt. Mégha ezekből a sportág is profitál valamennyire, de elsősorban az úszót mentesíti a költségek alól, és így kereshet egyre több pénz. Ha viszont cserébe a Szövetség kér egy szereplést a budapesti VB-t népszerűsítő reklámfilmhez, azt csak külön pénzért vállalja az úszó, sőt a vele kapcsolatban a Szövetséghez érkező szponzoráció hányadára is igényt tartana. Látni kell, hogy ez az úszó igen messze van attól a sportemberi szerénységtől, amiről mondjuk Egerszegi Krisztina vagy Cseh László tett tanúságot, hanem azon dolgozik, hogy a maga "márkáját" építse (keress rá milyen fényképek vannak róla a neten, milyen nyilatkozatokat tesz --> ironlady). Gondolom az amcsi férjének ötlete ez az anyagiasság, ott jellemző ez a sportmarketing. A mostani két sajtótájékoztatója is inkább saját magáról szól, és csak másodsorban az úszósportról (vö: "azt mondják legyek önző", de én feláldozva a 12 milliót látványosan összetépem a szerződést, én, én, megint ÉN, én vagyok a hős, aki kiáll...).
Az én véleményem, hogy nem kellene Rioba nevezni a MOB-nak, maradjon szépen itthon kicsit gondolkodni (amúgy USA színekben két okból sem indulhat: az ő keretük már fix, abba nem fér bele, de ennyi idő alatt már nem tud országot váltani).

bloglegelő 2016.01.09. 10:55:49

@consul: akárki részéről az a minium, hogy ha odamegy valaki másnak a rendezvényére, akkor ott udvariasan viselkedik.

nem pedig odanyomul

bloglegelő 2016.01.09. 10:56:58

@consul: ne röhögtess

Katinka ott széttépett egy 12 milliós szerződést.

miért is ?

olvasd már el

susu64 2016.01.09. 11:42:43

Si tacuisses, ugy ismert a mondás. Ezt abeszédet éppen ezért nem kellett volna megírni. Szamárság. És uszítás.

manager2008 2016.01.09. 11:53:58

@bloglegelő: Pontosan így van. Kiss Lászlónak lövése sincs arról hogyan kell ügyeket intéznie. A sajtótájékoztató egy olyan rendezvény, aminek a tájékoztatás a célja és nem az ügyintézés. Kiss Lászlónak ha meg akar valamit beszélni azt hivatalosan kell javasolnia, néhány alternatív időpont megjelöléssel, előre megadva a témákat, hogy a másikfél felkészülhessen. Hosszú Katinka stábja és ő maga sem sértette meg Kiss Lászlót, (nem is számíthatott ilyen lépésre) ő önmaga bizonyította be hogy nem vezetőnek való, hanem kitűnő edző lehet aki a medence széléről beszél az úszóival, felülről. Most ő egy szervezet vezetője és nem magánbeszélgetést akart folytatni. Nem álltak szóba vele, de ez nem sértés, hanem ez a rend. Miért kellett volna Hosszú Katinkának időpontot adnia ott rögtön. Nincs is nála az elfoglaltsági terve. A támogatói sem tudtak volna semmmit sem mondani. Ha Katinka udvariasabb vagy észreveszi a csapdát, akkor adott volna egy puszit a Kiss Laci bácsinak és megkérdezi hogy tetszik lenni, mi újság van otthon, stb. Majd szépen elköszön és kéri hogy a javaslatokat írásban küldje meg. Kiss Lászó egy amatőr bácsi, de lehet hogy volt ebben egy kis huncutság is, hogy a nyilvánosság előttbizonyítsa, ő kezdeményez de nem kap választ. Mint az óvodában.

Pipas 2016.01.09. 11:59:56

@bloglegelő: "Katinka ott széttépett egy 12 milliós szerződést.

miért is ?"

mert kapott egy jobb ajánlatot valakitől

bloglegelő 2016.01.09. 12:00:06

@manager2008: akkor Katinka is levonhatja a tanulságot taktikusságból, bár a helyében én is(?) undorral vettem volna - nem Kiss László (ál)naivitását- , hanem Gyárfás álnok műveleteit.

bloglegelő 2016.01.09. 12:01:02

@Pipas: oké, majd tudósíts, ha valamit tudsz

de nem brossúrákból

ccvv 2016.01.09. 12:04:14

@consul: Bocsánat, nem akarok trollkodni, de ki is van kiért? H.K. Nem a világ legjobb úszónője éppen? Nem érte és a többi versenyzőért van a szövetség? Sajnos amikor efféle cikkeket olvasok, gyakran eszembe jut az Autóklub. :(

manager2008 2016.01.09. 12:06:24

@bloglegelő: Katinka úszó és nem diplomata. A diplomaták évekig tanulják,hogyan kell fogalmazni és az ilyen helyzeteket úgy megoldani hogy ők jöjjenek ki a dologból jól. Ez profibb politikusoknak is alap tudás. A sajtótájékoztatón az újságíróknak van joga kérdezni és nem a beszivárgott nézőknek, így a hotelportás sem kérdezgethet. Ha be sem engedik Laci bácsit akkor sem szólhatott volna egy szót sem, mert pld csak a meghívottak, és újságíró igazolvánnyal a meghívott adott kommunikációs szervezetek (TV, Rádió, írott sajtó, internet, stb.) alkalmazottja jöhet be. Senki más, ha szogorúan vesszük. Volt hogy az RTL-t sem engedték be valahová, mert nem volt meghívva. Laci bácsit meghívta valaki?

Pipas 2016.01.09. 12:17:59

@bloglegelő: "oké, majd tudósíts, ha valamit tudsz"

Az emberek nem szokták visszautasítani a legelőnyösebb ajánlatot. :) A jányok meg különösen nem. :)

Csak ebből gondolom, persze mindenki magából indul ki. :)

klem 2016.01.09. 12:31:44

Lehet, hogy Mo.-n is kellé kellene választani az úszásban (és a többi sportágban is) az amatőrt és a profit. Az amatőr és a tömegsport kapjon állami támogatást, de ne legyen a sportolónak a sportból bevétele, éljen meg a civil munkájából és részesedjen mindabból, amit az állam az adóból nyújtani tud bárkinek, aki ezzel üti el a szabadidejét.
A profi sport (minden szakágban) nyílt és burkolt állami támogatás nélkül tartsa el magát. Van rá fedezete. Katinka beszedett kb 2 millió dollárt, ez az övé, ő teszi be a bankba. Ebből ki tudja fizetni az edzőt, a masszőrt, a manikűrt, a szabót, az öltöztetőt, az uszodabért, ha egy sávot akar kevesebb, ha üres uszodát, akkor több bérleti díjért, az utazást, az edzőtábort, a kamerát és a szoftvert is, minden mást, amit csak akar...
Olyan versenyen indul olyan színekben, amit az adott versenyszabályzat megenged - nem Magyarország kompetenciája.
Azt azonban, hogy az összes felmerült költség a magyar adófizetőt terhelje és az összes bevétel (pénzdíjak, promóciók, könyvek, reklám és minden egyéb) a sportolót, hát ez nem megy. Csak nálunk, sőt nálunk még azt is megválaszthatja, hogy ki legyen a kapitánya, elnöke, főtitkára.
Az USA-ban piaci alapon fekszik az úszósport. A suli után már ingyen medence sincs. Egyáltalán nem véletlen, hogy a kitűnő üzleti érzékkel megáldott pár magyar hont választotta és így ragaszkodik hozzá. Nincs jobb vállalkozás annál, amelyben enyém a bevétel, másé a kiadás.

dare 2016.01.09. 13:03:13

Nagyon kedvelem Katinkát, az a kitartás ami benne megvan nem tudom elképzelni hogy ne csináljon belőle olimpiai bajnokot.
Szívből remélem hogy így is lesz, mert tényleg megérdemli!!!!!!
Ami viszont engem ebben az egész ügyben zavar, hogy kinek van igaza meg kinek nincs, az a tény hogy sajnos mindkét fél sérül egy ilyen nyilvánosság elleni csatában és talán nem kellett volna idáig fajulni ennek.
Kiss szerepét nem tudom megítélni mennyire akart segíteni de ha abból indulok ki hogy minden épelméjű kerüli a nyilvánossággal való harcot, akkor nem kizárt hogy szerette volna ha a versenyzője nem kerül össztűzbe és inkább zárt ajtók mögött beszélték volna meg a sérelmeket.
De az is lehet hogy a szövetség küldte tényleg oda beszélni Katinkával hátha.....nem tudom.
A mártíromság hiteltelensége azért nem teljesen biztos Kiss úr részéről, maradjunk annyiban hogy fennáll a kockázat sajnos mindkét fél részéről, de szeretném ha nem lenne igaz.
A Katinka részéről nem tudjuk miként reagált volna ha a 12-es szám helyett egy 50-es vagy 80-as számot lát, de hogy mennyit keres ahhoz nincs is semmi közöm ahogy másnak se csak ezt ne a kirakatban tegye.
Az emberek többsége már csak arra felkapta a fejét hogy eltépett egy 12 milliós szerződést, na pont ez miatt nem szabad kiteregetni a szennyest, mindegy milyen cél érdekében teszi, mindegy hány bajnokot nevelhetünk fel az általa kért eszközökkel, nem szabad ezt egy olyan országban tenni ahol egy pár családnak néha tényleg még kenyérre se futja.
Ilyen dolgokért lobbizni nem a nyilvánosság előtt kell mert visszatetsző lesz még ha jó célt is szolgál.
Ez nem Amerika, ez még csak Magyarország.
Ha Gyárfással nem ért szót akkor tovább kell menni és máshol kell segítséget kérni addig amíg nem talál valakit, de ne a nyilvánosság előtt és ne így.
Üljenek le és beszéljék meg, ez nem akkora probléma amivel így fel kell heccelni az embereket.

Ööö 2016.01.09. 13:09:46

A kitűnő, sohasem sportolt sportvezetőt igen érzékenyen érintené, ha az elkövetkező évek vizes eseményeinek „morzsáit” szétfújná a szél...
A modell évtizede kész, kipróbált, most van igazán itt az aratás ideje.

manager2008 2016.01.09. 13:11:20

@dare: Ez is marketing. gerillamarketing, vagy botrány marketing. Általában a változásokhoz nyomást kell gyakorolni a másik félre. Az hogy egy kis szobában beszélgetnek egymással, az a szövetségnek kedvez, igérgethet, hivatkozhat akármire, csúsztat,halaszt kitér, akármi. Az úszó meg nem tud csinálni semmit. Ha még hazudnak is, átverik, becsapják, hiteltelenítik, akkor még kevésebb az esélye. Anyilvánosság kell, így van neki is egynsúlyban az ereje. Az már egy másik eset hoyg ha nemsikerül a dolog akkor elmegy és itthagyja az egész kócerájt. De ezt nem akarja egyenlőre. Tipikus szöveg "imádjuk Katinkát, de"

Conchobar 2016.01.09. 13:29:03

"A legnagyobb kérdés az, hogy mindezt belátta és ezért mondott le vagy a lemondás gesztusa is a Magyar Úszó Szövetséget kívánta kommunikációs előnyhöz juttatni" - Azért ez a lemondás se teljesen kerek. Normál esetben azt mondja az ember, megsértett a férjed és te is, ezek után én szarok rátok. De Kiss nem ezt tette, hanem mimózaként lemondott (vagy legalábbis ilyet mondott). Nyilvánvaló, hogy ez utóbbi nem szólt volna akkorát, a lemondás viszont alkalmas arra, hogy a közvéleményt a lány ellen fordítsa. Gyárfás azonnal reagált a lemondásra, és bizony valóban fölmerül, hogy Kiss talán csak szerepet játszott. Gyárfás iniciatívájára

dare 2016.01.09. 13:29:47

@manager2008: A legnagyobb pofonokat az úszó fogja kapni és miért?
A semmiért, mert ami most történik azt meg tudták volna oldani sajtó nélkül is.
Most persze mindenki biztatja hogy gyerünk Katinka, igenigenigen...erre vártunk régóta, szembe kell menni a korrupcióval, a hatalommal de a sok támogatóból nem sok maradni x idő múlva és csak arra fogunk emlékezni hogy pénzéhes.
A botránymarketing ahogy mondod nagyon visszatetsző fog lenni, sajnálom ha nem látod.

Conchobar 2016.01.09. 13:33:56

@Conchobar: jav: Nyilvánvaló, hogy a 'szarok rátok' nem szólt volna akkorát

bloglegelő 2016.01.09. 13:38:54

@dare: Katinkát nem érdekli, hogy "a végén mekkora pofonokat fog kapni", a történet általa deklaráltan nem erről szól, kez'csókolom - csak a beszart Gyárfás deformálná erre mindenáron.

Tipikus (önigazoló) magyar rögeszme, a személyeken csüggeni, kikeredett szemekkel, hogy "na, na ... ???"

Tessék már megismernil elovasni azt, amit a sajtótájékoztatóján elmondott-

magyarul van

Conchobar 2016.01.09. 13:39:29

@dare: "A legnagyobb pofonokat az úszó fogja kapni" - Nem tudni milyen pofonokra gondolsz. A lány cselekedeteit egyértelműen az hatja át, hogy ő igazából jól elvan az úszószövetség (segítsége) nélkül is. Hiszen az EB-re a férjével készült fel, az EB-érmeihez a szövetségnek (és Kissnek) legföljebb csak annyi köze van, hogy ők nevezték be

2016.01.09. 13:41:26

Az elemzés jó, de én azt hiszem, Kiss Lászlót befolyásolható idős emberként egyszerűen felhasználják.

dare 2016.01.09. 13:54:05

@bloglegelő: Elolvastam, már meg is néztem és még mindig csak ott tartok hogy fejlesztés kell mindenáron és ezért tűzön vízen keresztül kell vinni az akaratunkat de még mindig nem értem hogy miért így kell ezt megbeszélni?
Hibás mindkét fél (alul árazták) de szaladjunk egy kicsit előre hogy mi lesz ennek a nagy drámai harcnak a vége?
Tippelj.
Megkapják a fejlesztéseket és az emberek tapsolni meg ujjongani fognak hogy hála az égnek, most már nyugodtabban alszok.
Végre tettünk még pár millát egy sportágba, az öröm kifejezhetetlen amit sokan fognak majd érezni abban a pillanatban.

élhetetlen 2016.01.09. 13:56:13

@dare: „A Katinka részéről nem tudjuk miként reagált volna ha a 12-es szám helyett egy 50-es vagy 80-as számot lát”. Na persze. Ez elvileg felkészülési pénz lett volna, amihez nem lett volna szabad olyan feltételt kötni, hogy havonta egyszer, nem tudja kivel, milyen felvételen kell majd szerepelnie. Ismered azt a szót, hogy önérzet? Én nem voltam, nem is vagyok gazdag, de, mikor adott munkahelyen az új főnök olyan helyzetbe hozott (hét év munkaviszony, vállalati kiváló dolgozó cím, miniszteri dicséret volt a tarsolyomban), amit megalázónak éreztem, másnap beadtam a felmondásomat, és mentem az utcára munkát keresni. Megértem, aki nem így lép, mert otthon éhes a három gyerek, megértem azokat az úszókat is, akik kiállnak a szövetség mellett, mert tőlük függ, hogy bekerülnek-e a keretbe (ahogy HK-nak belengették, hogy ezek után talán nem), de ezt a szitut nem kéne leegyszerűsíteni annyira, hogy HK csak több pénzt akart. HK-nak a 12 millás szerződés még kevesebbet is jelenthetett, mint nekem a stabil, jól fizető állásom.

dare 2016.01.09. 14:01:30

@Conchobar: Azért az nem úgy van, hogy csak gondolok egyet és nincs szükségem a szövetségre.
Katinkának sem hiszem hogy az egész szövetséggel van baja csak 1-2 nehézfejűvel akikkel nem tud egyezni.

user friendly 2016.01.09. 14:03:47

@dare: nem kell beletenni még pár millát, mert Gyárfás bevallása szerint nagyon is jól áll az úszószövetség anyagilag (főként szponzorációból). vagyis nem arról van szó, hogy több pénz kéne, hanem ami van, azt kéne ésszerűen felhasználni, befektetni a sportágba, a fejlődésbe. röviden kb erről szólt Hosszú Katinka mindkét sajtótájékoztatója. Aki egyébként azt is elmondta, hogy többször kérte a szövetségtől a fejlesztéseket és süket fülekre talált. Mégis akkor hogy hívja fel a figyelmet egy problémára szerinted, ha nem a nyilvánosságon keresztül?

élhetetlen 2016.01.09. 14:06:39

@Conchobar: „lemondás viszont alkalmas arra, hogy a közvéleményt a lány ellen fordítsa”. Igen, ennyi, ráadásul Gyárfás el sem fogadta a lemondását, és vagy kilencven edző kiáll mellette, mintha kirúgták volna, vagy HK mondatta volna le. Ez bizony karakter gyilkolászás.

dare 2016.01.09. 14:14:31

@élhetetlen: Igazad van ha az ember önérzetét megsértik azt nem könnyű kiheverni.
Katinkáét megsértették ez tény, de véleményem szerint a rosszabbik utat választotta.
Én se szeretném csak pénzre leegyszerűsíteni, de ezt a szitut akkor is a pénz fogja eldönteni, megoldani.

dare 2016.01.09. 14:17:42

@user friendly: Mondjuk mondok egy olyat hogy jó lenne a fejlesztéseket beszerezni mert különben a sajtóhoz fordulok vagy olyan helyre megyek ahol meghallgatnak.
Szerinted rácsukták volna az ajtót?

manager2008 2016.01.09. 14:20:07

@dare: MIt nemlátok.Ez az Ő dolguk, az ő stratégiájuk és taktikájuk. A hírverés jó HK-nak,emelkedik a reklám értéke. Ha sokan melllé állnak akkor egy reklámszerződés nem 12 millió, hanme 120. Ez az ő játszmája. Én csak nézem a mozit.

dare 2016.01.09. 14:23:08

@manager2008: Legyen igazad.
Ha ez neki a hasznára válik akkor oké

élhetetlen 2016.01.09. 14:30:46

@dare: Nehéz veled. HK az előzőekben megjelent cikkekben pl. arról beszélt, hogy kellene pár szakember, aki a segítő, fejlesztő technikát kiválasztja, stb. Nem ő, hanem valamelyik vezető mondta, hogy megkérdezték, mit vegyenek meg, és erre nem válaszolt. Ennyit arról, hogy házon belül kellett volna megbeszélni a dolgokat. De a vezetés sem, te sem érted, hogy nem az úszónak, az edzések és a versenyek mellett kéne kiválasztania a szükséges eszközöket, biztosítani normális feltételeket, hanem erről a szövetségnek kellene gondoskodnia. Meddig kellett volna beszélgetnie még, ha nem lát semmilyen pozitív hozzáállást? Mert azt is az egyik vezető nyilatkozta, hogy nem kellett HK-nak a medence szélén öltözni, mert odaadta neki a sportorvosi szoba kulcsát. Tetszik érteni, minden tökéletes, vagy kezdünk el kínunkban röhögni a vezetőségen?

Bobacska 2016.01.09. 14:43:09

Kiss László 75 éves. 50 éve edző. Ismernie kellene a sajtótájékoztató protokollszabályait. Ha nem ismeri, akkor 50 év alatt nem sikerült megtanulnia. Ha megtanulta, akkor elfelejtette, mert szenilis.

élhetetlen 2016.01.09. 14:45:00

@dare: Azt az utat választotta, amit én is választottam volna a helyében. Azt mondod, ez a rosszabbik út. De én nem tudom, (az előbb írtak miatt), hogy mi lenne a jobbik út. Tényleg nem tudom. Elmondanád? Egyébként „a pénz fogja eldönteni”, de az nem HK igazáról, vagy nem igazáról szóló döntés lesz.
User friendlinek írtad: „Szerinted rácsukták volna az ajtót?”. Nagyon valószínű, hogy rácsukták, ezért van most, ami van.

dare 2016.01.09. 14:52:57

Én ezt tökéletesen érteni tetszik, nem is arra helyezem a hangsúlyt hogy nincs probléma hanem arra hogy ezt nem így kell megbeszélni.
Sok pénzt kap a szövetség, abból a pénzből kitelik még pár szakember, fejlesztő technika és nagyon sok minden még amire az úszósportnak szüksége van.
De vajon az a nagyon sok mennyi és tényleg futotta volna mindenre?
Ha igen akkor Katinkának maximálisan igaza van, Gyárfás vagy más is mehet a levesbe és a helyzet meg is van oldva.
Ismétlem ha, de nem szeretek elhamarkodottan dönteni ezért vagyok ilyen hogy nehéz velem. :-)

bloglegelő 2016.01.09. 14:54:58

@dare: nem érted, "hogy miért kell ezt így megbeszélni"

oké, akkor várd meg mit mond az asszony, a plébános

láthatóan nem tudsz mit kezdeni a valósággal

user friendly 2016.01.09. 14:57:13

@dare: HK mondta, hogy süket fülekre talált a szövetségben és bár nem ismerem, inkább hiszek neki ez ügyben mint Gyárfásnak, akiről kb tudható, hogy nehezen lehetne róla a hitelesség szobrát megmintázni. Egyébként bőven benne van a pakliban, hogy az úszószövetség jó néhány embere jóval többet szakít, mint amennyit az egyes úszókra és a fejlesztésre fordítanak és igazából ez a háttere az egésznek.

dare 2016.01.09. 14:58:48

@bloglegelő: Számodra egyfajta "valóság" létezik, számomra egy kicsit több.
Én se tudom melyik az igaz de nem fogok elveszni egyben mert az olyan jó

manager2008 2016.01.09. 15:11:56

@user friendly: Baromság ez az öltözősdi is. Huzzanak oda egy luxus lakókocsit, ami 12 méter hosszú, és van benne minden. Béreljék ki, meg sem kell venni. s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/8a/21/66/8a2166b8a1ca3a18d524340dafb17b38.jpg Jólesz az máshol is. Orvosi rendelőkulcsa? Észnél vannak ezek?

nemszólokmégegyszer 2016.01.09. 15:27:58

Egyszerűen nem értem a Hosszú Katinka vs. Úszósport ügyet. Több oknál oknál fogva. 1. A londoni olimpiára nem sikerült formába hozni, és utána egy f@szfej azt ajánlotta neki, hogy még nyithat szépségszalont. Ezekre már senki nem emlékszik? 2. Shane Tusup csinált belőle világhírű úszót, miután itthon simán leírták. /Gyárfás meg sem szólalt, Kiss úr meg jól megfizetve lapított, mint sz@r a fűben./ 3. Tusup világszenzációt csinát belőle, de a nagyon magyar úszószövetség sz@rt az egészre.

Most a szemére hányják, hogy az úszószövetség mennyi mindennel segítette. Hát ennek a fele sem igaz, mert az úszószövetség gazdálkodása jelenleg is átláthatatlan, ráadásul egy a mindenkori kurzusnak megfelelni kívánó szintén példás jövedelmű ember vezeti.

Rossz érzés lehet, hogy valaki az arcukba veri az igazságot /és akkor még a „haveri alapon” elkészített bol-dog ügyről nem is beszéltünk, ami eléggé mutyigyanús /szerencsétlen Gyárfás csinált hüjjjét magából a tv-ben, Kálmán Olga csak a statiszta szerepét játszotta/.

Arra hivatkoznak, hogy mindenki ingyen vállalta a promózást, egyedül Hosszú nem, de azért 12 millióért megpróbálták megvenni biodíszletnek, ahol a kazanyi részvételkor is Orbán és Gyárfás lopta el a show-t az úszók elől. Hát ezt a két embert án sem promotálnám.

És akkor csatlakozott a 3. hüjje a csapathoz, aki egy sajtótájékoztatóról kimenetel közben akarta megzavarni a tájékoztató sportolót. A férje közbelépett és távol tartotta az általa közelebbről nem ismert férfit. Ha valaki modortalan volt, hát az Kiss a kamerák, fotósok kerszttüzében. Miért is kellene Tusupnak elnézést kérni-e? Mert valakit, aki sem sajtós, sem fotós, nem engedett testközelbe a feleségéhez?

Egy idós öregember megsértődött a saját butaságán, és elutasítottságán. A butaság emberi tulajdonság, az meg, hogy először érte elutasítottság, őt magát minősíti, és a körülötte lévő embereket, akik sem Gyárfásnak, sem neki nem merték megmondani, hogy az úszók annak ellenére hozzák az érmeket, hogy a király meztelenül pompázik.

Erre, a saját sorozatos butaságai miatt /ami történt folyamatosan Gyárfás gyakorlott mentorálása mellett/ lemondott. Kicsit talán túl késő. Egy új mesteredzőnek nagyon kevés ideje van az olimpiáig, és ha nem csúcssiker lesz, hát rákenik az edzőre, hogy rossz választás volt, az úszókra, hogy nem adtak ki mindent magukból, és főleg Hosszúra, hogy miatta lett sikertelen a szereplésünk.

Azért nyugalom. Az úszószövetség win-win helyzetben van, siker esetén Gyárfással az élen megdicsőülnek /ömlik még egy kis plusz pénz zsebből zsebbe/, annak híjján marad minden mint eddig.

Én azért csodálattal nézem -de már másmilyennel- azokat az úszókat, szakembereket, akik Kiss melletti kiállásukkal /az mindenkinek szíve joga, hogy a butaság mellett is lándzsát törjön/ egyúttal támadják Hosszút /nem csak magukban, hanem nyilatkozataikban, mint amit összevissza hazudozik Gyárfás, aki szerint a Blikk mérvadó sajtóorgánum, és nem gondolta volna, hogy a nyilatkozatát le is közlik -noooormális?-/-

Csodálom ezt a nőt, hogy a közelmúlt szövetségi álságosságai nem szegik kedvét, kiáll saját sors. És sporttársaiért, akik nem állnak ki mellette. Nekik Kiss kell, nekem inkább Hosszú. Lagalább annyira méltán lehet büszke a saját eredményeire, mint Kiss a tanítványaira. Az edző tanít, a tanítvány pedig saját erejéből ér el eredményeket.

Persze benne van a pakliban, hogy a Kisst támogatók -Gyárfástól az úszókig- gyűlölik a vérprofikat, aki a sportból élnek, mert világklasszisok. Mintha ők amatőrök lennének /melyiknek is van munkahelye, miből él?/, csak kevesebből, mert egyik sem világklasszis.

Egyszerűen nem értem miért versenyez Hosszú még magyar színekben. Talán a szíve. Na az kell sporthoz, meg a hazaszeretethez.

Jarnyn 2016.01.09. 15:34:51

@consul:

Értem, szóval az egyik legjobb magyar úszót és éremesélyest nem nevezni az olimpián, hogy tanulja meg, itt mucsán a nagyságos tekintetes úr szövetségvezető elvtárs az első és az aktuális sportszövetségben a sportoló meg ki tudja hanyadik.
De azért #gyerehazafiatal meg #nefogyjonamagyar #hazádnakrendületlenül".

Minden tiszteletem Egerszegié és a többi régi úszóé és edző bácsié. De Katinka a JELEN a növendékek meg akik profitálnának egy professzionálisabb környezetből a JÖVŐ
ők meg a MÚLT.
El lehet dönteni melyik a fontosabb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.09. 15:48:16

@dare:

"Mondjuk mondok egy olyat hogy jó lenne a fejlesztéseket beszerezni mert különben a sajtóhoz fordulok vagy olyan helyre megyek ahol meghallgatnak.
Szerinted rácsukták volna az ajtót?"

Lehet, hogy mondta is ezt, csak nem került nyilvánosságra, mert nem a sajtó előtt mondta.

user friendly 2016.01.09. 15:59:08

@manager2008: egyáltalán: röhej, hogy bármelyik válogatott úszónak a medence partján kelljen öltöznie. ha mondjuk nincs pénz, akkor oké, de itt ugye pont arról van szó, hogy van és ennek ellenére nem biztosítják a megfelelő körülményeket. és akkor tényleg képesek egy ilyet bemondani, hogy dehát odaadtuk neki az orvosi szobát, ami a csúcsok csúcsa, mindenki arra vágyik. Hát ez vicc. Ennyit a magyar úszószövetségről.

Kiss Lászlóról meg annyit, hogy szövetségi kapitányként nyilván tudta hol edz Katinka, megkereshette volna mondjuk a Komjádiban, hogy beszéljenek vagy megbeszéljenek egy időpontot. vajon miért a sajtótájékoztatót vélte erre alkalmas időpontnak?

kispestipeti 2016.01.09. 16:15:30

Félek, hogy Kiss László (aki felé legnagyobb tiszteletem és elismerésem az eddigi úszósportért tett tevékenysége miatt) nem teljesen önszántából ment el erre a sajtótájékoztatóra. Ez egy eltervezett kampány volt, beállítani, mennyire nem jó szándékú az "Iron Lady Team". De tényleg, egy világlátott ember, aki már sok tucat sajtótájékoztatón részt vett, nyilatkozott sikerről, kudarc(nak vélt) eredményekről, kezelni tudott számos tehetséget, zsenit, miért pont most lenne ilyen esetlenül ügyetlen, erőtlen, eszköztelen? Valóban érződik az egész viselkedésén, hogy kínos, kellemetlen neki ez az egész, nem abban a szerepben van, amiben magától lenne. Az MÚSZ elnöke vidáman nyilatkozgatta, hogy szándékosan nem ment el a sajtótájékoztatóra, mialatt ők elküldték a szövetségi kapitányt. Akinek nem az a dolga, hogy széles nyilvánosság előtt eljátssza a mediátort, a kommunikációs szakembert. Őneki edzőtáborokat kell szervezni, egyeztetni kell az edzőkkel, kiválasztani a válogatott tagjait, stb. stb. Vívjon az elnök, a sajtótitkár, a marketinges. Odadobnak egy öregembert?Különösen nem annak tükrében, hogy a maga 74 évével nem volt eddig erre rászorulva, felkészülve, nem ilyen közegben szocializálódott. Szegényt, öreg korára hozták ilyen kellemetlen helyzetbe a munkaadói. Egy olyan új közegbe dobták, amiről neki fogalma sincsen. Ettől még lehet remek szakember a medence partján, jó úszó szövetségi kapitány. Egerszegi és korosztálya, (akiknek marad a respekt) de feleslegesen állnak a szöv.kap. mellé, mert dettó fogalmuk sincs, milyen a jelen helyzet, ahol MAGÁNAK (élsportolónak magán átlagembernek egyformán!) kell megteremtenie mindenkinek szép lassan a saját egzisztenciáját, gondoskodni, biztosítani kell már jó előre a jövőjét, az idősebb korára a megélhetést. Sportolóknál a "nyugdíjas kor" mindenki előtt elérkezik. Nem értem, miért baj ha Katinka teheti,hogy pénzért úszik, szerepel, brand-et épít? (ez nem adatott meg a 10-15-20 évvel és még előbbi sportolóknak) persze, hogy profi lesz és minél több pénzt keres. Egérke (aki elképesztő nagy dolgokat tett a medencében, és örök hála jár érte) élete végéig szóló, de limitált garanciákat kapott az akkori rendszertől, szövetségtől, hogy valahogy eltartják majd őt, úgyhogy nem elegáns neki bármit is nyilatkozni most. Vagyunk még kb. 9,9 millióan, akik hisszük, várjuk, hogy gondoskodnak majd rólunk. Az állam, a kormány, a szövetség, a párt, a mozgalom, az egyház, stb. stb. Katinka és stábja nem így gondolkodik. Kiss László még 74 évesen is alkalmazásban áll, gondolom, komoly juttatásokat kap, ami szintén elgondolkoztató, hogy feltétlenül ilyen idős embereket kell alkalmazni szövetségi kapitánynak? Ha annyira az úszósportért van a szövetség, akkor miért nem "nevelt" ki utódokat, akik átvehetik és a kor szellemének megfelelően viselkedve kezelik a szuper tehetségeket. A sport a fiatalemberek világa, nem kell, hogy öreg bácsik, nénik igazgassák. Anakronisztikus. (elnézést az idősebb korosztálytól, de ha létezik a nyugdíj korhatár fogalom, akkor tessék is nyugdíjba menni)

csepke 2016.01.09. 16:24:45

Meg tudja valaki mondani valójábban, miről szól ez az egész? Miért harcol HK, mit szeretne elérni?
Azon kívül, hogy ritka gusztustalan kommunikációs csata zajlik, amibe talán nem kellett volna belefogni HKnak. Mert egyelőre az egésznek az egyenlege így kívülről, hogy HK egyre inkább vagdalkozó hisztis pnak tűnik sajnos. Nyilván nem így van, reméljük legalábbis, de talán világosan el kellett volna mondani a célokat. És csak nagyon profi pr.stábbal szabadott volna belevágni, mert Gyárfás sem most jött le a falvédőről ha a kommunikációs hadviselést nézzük. Nagyon nem.

manager2008 2016.01.09. 16:35:51

@kispestipeti: Nem rossz húzás volt ez, (ha értékeljük) egy eleve tekintélyes, de öregkora miatt védett, szaktekintélyt beküldtek pofára esni, aztán felcsendült a kórus. Öreget bántottak!!!. Hol a tisztelet, érdemei mellett nem álltak szóba vele, milyeneredményei vannak,kiket hozott fel, stb. stb. Ez mindig bejön. Még egy kocsmában is, ha az öreg alkoholista szidja valakinek az anyját és pofán vágják, mindenki csak a pofonra fog emlékezni, é kialakul a sajnálat (mert mindeki lesz öreg és beleképzeli a helyzetbe magát). Ez lehet hogy a terv része volt (akkorügyes) , vagy ha nem, akkor totál hülye az egész csapat. Lehet tippelni.

infrablue 2016.01.09. 16:43:27

Sok érdekes reakció jött a sportvilágból erre a botrányra. Nem tudom miért emlékeztet mindez a focis Storck vesszőfutására, akit az összes magyar fociedző leugatott most meg kussolnak. A Kiss urat is hirtelen 90 magyar edző kezdte támogatni, -na kik is ők? hány sikeres tanítványuk van? Hányan tudnak akár egy idegen nyelvet, hányan olvasnak szakirodalmat, stb. Gyanítom, kevesen. A Tusup pajtás meg idejött, hozta a módszereit, és lám minden hazai pápa nélkül jutott valamire. Na ez itt nagy baj. Katinka megkeresett pénze a sajátja, ha valaki van olyan irigy (szóval magyar) hogy ebből vegyen technikai eszközöket, fizessen stábot, akkor egy győzelem után nem kell azt mondani, hogy GYŐZTÜNK, nem kell könnyezve hallgatni a himnuszt és nem kell felvenni utána a prémiumot, mert ez akkor nem a MI győzelmünk, haem egy magánemberé. Mellesleg javaslom, hogy mintavétel céljából meg kell látogatni egy tetszőleges első osztályú spotág meccsét, a kezdés előtt fél órával megjelennek a 20+ milliós autókkal a kopasz, elhízott, fukszos egysületi holdudvar tagjai, akik a VIP páholyig lennének képesek elgurulni az autóikkal. Na ezeknek és a korrupt sportvezetőknek áll a pálya. Egyébként még megjegyezném, hogy a verseny szférában mennyire döntő érv egy pozíció birtoklásakor a 15-20 évvel ezelőtti teljesítmény? Ja és nincs egy 40-45 éves friss látású szakember kapitánynak egy 75 éves nyugdíjas helyett?

manager2008 2016.01.09. 16:44:31

Csak hogy mondjak valami érdekest. Úsztam régen. De ez nem érdekes. Informatikai eszközökkel, rettenetesen olcsón lehet ma megépíteni nagyon szuper vezérlési, automatizálási, rendszert ami kölönféle szenzorokkal tud adatokat betáplálni és azt számítóéppel lehet elemezni. Járok egy szuper uszodába ha van időm, csinosak az úszólányok stb. Mondom az edzőnek hogy párszázezer forintból az egész napi munkája feldolgozható a csapatnak, archiválható, elemezhető stb. A lényeg az hogy a szenzorok figyelik az úszósapkák színét, mérik az időket, kijelzik a versenyzőnek az edzés közben az összes adatot (a 25, 50 méter részidejét, a pulzus értékeit, összehasonlítja visszamenőleg az eredményeivel, stb. Az összes eredményt folyamatosan figyelheti az edző egy monitoron úszónként, és persze mindent kielemez a rendszer. Ezt egyszere húsz harminc úszóra is meg lehet csinálni. Ellenben most az edző sétálgat a medence mellett és néha mond valamit hogy éppen mit csinálnak, de lövése sincs a eredményekről. Néha úsznak nyilván időre is. Az úszó technikáját elemző szoftver az más tészta. Huncutságból odamentem és megkérdeztem az edzőt hogy ma hogyan teljesített az egyik szépség. Jól, - mondta. Bővebben? kérdeztem. Nagyon jól - mondta. Ennyi.

monddazigazatmar 2016.01.09. 16:53:15

Mekkora ballib hős lett ebből a csajból.
Amit ő mond, az úgy van. Amit mindenki más, az nincs úgy.
Mindenki hazudik, csak az a drága Katinka nem.
Ő maradt szerény egyszerű versenyző, nem egy pénzéhes sztárallűröket összeszedett celeb aki instagramon éli ki magát.
És senki más nem ért az úszáshoz, Darnyitól Egéren át Gyurtáig, csak ő.
És ő az úszósport érdekében követel saját szobát, meg kamerát. Mert attól jobb lesz másoknak is.
És ő teljesen jogosan nem szerepel egy másfél perces filmben.

monddazigazatmar 2016.01.09. 16:57:48

@manager2008: Miért, te ki vagy, hogy neked részletesen fel kell sorolni adott úszócsaj minden adatát?

De most komolyan, tényleg hirtelen mindenki mindent jobban tud, mint az abban dolgozók?

manager2008 2016.01.09. 16:59:53

@monddazigazatmar: Jóban vagyok vele.Beszélgetünk stb. Miért ne mondta volna ha van róla info, de nincs.

monddazigazatmar 2016.01.09. 17:07:40

@infrablue: "hány sikeres tanítványuk van? Hányan tudnak akár egy idegen nyelvet, hányan olvasnak szakirodalmat, stb. Gyanítom, kevesen."
Igen. Ahogy mondod. Tusup előtt azt sem tudtuk mi magyarok, hogy mi az a víz, nemhogy úszni tudott volna benne valaki.

"egy pozíció birtoklásakor a 15-20 évvel ezelőtti teljesítmény?"
Ebben is mennyire tisztán látsz. A magyar úszás 20 éve nem hozott semmi eredményt. Gyurta, Cseh, Jakabos, Risztov...

monddazigazatmar 2016.01.09. 17:11:20

@manager2008: Nem tudom. Mert semmi közöd hozzá?
Nem tudom, hogy ki vagy, meg melyik uszodába jársz, de ugye nem gondolod, hogy a világbajnokok felkészítése az ott megy ahol a halandók sétálgathatnak.
Mellesleg egy erőnléti edzésnél, vagy egy alapozásnál annyira nem az idő számít. A verseny száz méter, ennek örömére naponta úsznak 5-10 kilométereket.

manager2008 2016.01.09. 17:20:51

@monddazigazatmar: Nem világbajnokok nyilván. De fent vannak az eredménylistákon, stb. Tehetséges 15-16 éves lányok. Látom valamilyen más sportban vagy kitűnő :) Olvass egy kicsit és meglátod mit kell mérni és hogyan. A medence melletti séta az jó volt 100 éve.

BéLóg 2016.01.09. 17:43:44

Egy olyan vitában ahol MINDKÉT félnek megvan a maga igaza kurva nehéz úgy megegyezni, hogy az egyik fél rácsapja az ajtót a másikra.
A vicc az, hogy úgy látszik, egyszer az egyik, másszor a másik.
Úgyhogy én speciel még azt sem tudom, ki mellé lehetne TELJES SZÍVVEL állni.
Nekem attól persze mindjárt hányingerem lett, ahogy HK-ból "ellenzéki" propagandahőst kreáltak a békam segge alatt lévő pártok azért-még-profi sajtósai.
Talán, talán HK és kedves férje elgondolkodik ezen.

Egyet azonban nagyon kívánok: HK legyen még a magyar nemzet sikeres sportolója, minél hosszabb ideig és minél több versenyen. EBBEN a szellemben a medencében: hajrá Katinka!

Muad\\\'Dib 2016.01.09. 17:47:01

Jó látni milyen qrva nagy szakértő úszósportban is mindenki ebben az országban. Meg aztán azt is jó tudni, hogy olyan elbas*ottul bölcsek itten az emberek, hogy néhány pr esemény alapján máris megmondják kinek van igaza. Na, nem véletlen, hogy ilyenbarominagyon sikeres ország vagyunk.

monddazigazatmar 2016.01.09. 17:57:37

@manager2008: Anno jó volt nálunk is, és nem száz éve volt.
Most komolyan, az egyik legsikeresebb magyar sportág edzőiről beszélünk. Marhára nem hinném, hogy nem értenének hozzá.

lombozódó 2016.01.09. 18:00:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az egyetlen nagy baj talán az , hogy 2017-ben itt lesz a vizes VB. / na és kb 40 milliárdot feccölünk bele. Igaz a pénz egy része jó helyekre fog kerülni és ez is győzelem valakiknek / Na és a kudarc az lesz , ha egy magyar arany sem lesz :-))))

Leylandi 2016.01.09. 18:05:22

@Muad\\\'Dib: "bölcsek itten az emberek, hogy néhány pr esemény alapján máris megmondják kinek van igaza"

Ellentétben veled, akinek mutyiországban mégcsak halvány elképzelése sincs arról, hogy az:
A) igazáért bátran kiálló fiatal, iszonyat munkával óriási sikereket elérő, a balfaszkodást szóvátenni merészelő egyénnek, vagy a
B) őt kilóra megvenni akaró, majd ennek visszautasítása esetén karaktergyilkolászó, amúgy ingyenélők utazgató hadát eltartó MÁTRIX-típusú GÉPEZETNEK van-e igaza!
Te szegény kis hülye:-( Talán fellövethetnéd magad a Holdra, vagy a B-612 kisbolygóra a Kis Herceg mellé...

user friendly 2016.01.09. 18:06:33

@monddazigazatmar: senki nem mondta, hogy HK-n kívül más nem ért az úszáshoz. annyiról van szó, hogy akik a magyar viszonyokhoz vannak szokva, azoknak úgy látszik fel sem tűnik, eszükbe sem jut, hogy lehetne jobb is, lehetne jobban is csinálni. rossz rendszerben szocializálódtak és úgy maradtak. ha nekik jó volt a medence parton öltözni, akkor majd jó lesz a mostaniaknak is. ha nekik elég volt, hogy az edzőjük a parton figyelte a technikát, akkor a mostaniaknak is elég lesz. ha nekik nem állt rendelkezésükre masszőr, akkor a mostaniaknak is minek. Mintha azt mondanák, hogy mossál lavórban, nagyanyád is abban mosott és mindenkinek megfelelt, ne akarj számítógépet, nagyapádnak sem volt. (az aktív úszók pedig a szövetségtől függnek és ha a jelenlegi világelsőt kvázi meg lehet zsarolni egy marketing szerepléssel, akkor képzelheted a többiek mennyire fognak ugrálni)
HK azt mondja, ez nem elég és a jövőben nagyon kevés lesz. És mert van pénz, fejleszteni kéne, körül kéne nézni a világban, milyen módszerekkel, milyen technikával készülnek a többiek és ami jó, azt itthon is hasznosítani. Merthogy ez lenne a szövetség dolga.

mortullus 2016.01.09. 18:08:38

Remélem a Hosszú-Tusup páros idén megszerzi a hőn áhított első olimpiai aranyat.
A többi nem érdekes.

lombozódó 2016.01.09. 18:15:06

A blog videója szerint Kiss László magát keverte kellemetlen helyzetbe miközben a sajtósok nyilvánossága előtt pózolt / alakított / feketítette HK.-t. Nem volt sikeres alakítás. Mint ahogyan az utána következő események sem voltak azok / pld, lemondása, aláírások gyűjtése igazi magyar szokás szerint , híres magyar úszok megszólaltatása, stb. / :-))

Leylandi 2016.01.09. 18:15:32

@BéLóg: "Úgyhogy én speciel még azt sem tudom, ki mellé lehetne TELJES SZÍVVEL állni."

Ez ugyanaz az attitűd, mint a szövetségé. Mi persze szeretjük Katinkát, DE... (közben lekaraktergyilkolásszuk, annyira szeretjük)

"Nekem attól persze mindjárt hányingerem lett, ahogy HK-ból "ellenzéki" propagandahőst kreáltak a békam segge alatt lévő pártok azért-még-profi sajtósai.
Talán, talán HK és kedves férje elgondolkodik ezen."

Azt nem mondom, hogy inkább neked kéne elgondolkodni azon, mit tehet Katinka arról, ki tűzi minek a zászlajára kéretlenül...
De nyilván csak parancsot teljesítesz, amikor ezt a szövetség részéről már ismerős nyálas, kétszínű szöveget nyomatod. "Mi szeretjük Katinkát, mi is neki drukkolunk, DE mennyire sajnáljuk, hogy most nem a felkészülésével, az újabb aranyakkal foglalkozik, hanem tönkretesz nyugdíjas bácsikat, elveszi tőlük a levegőt, a dicsőséget, és hosszú, sikeres edzőmúltjuk méltatlan befejezéseképp aljasul vérig megalázza őket, de mi azért szeretjük Katinkát, CSAK..." a selyemzsinórt küldtük el neki...
Féregmentalitás, egy féregországban:-(

Weißkopf 2016.01.09. 18:16:51

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: egyetértek! Talán Gyárfás Tamás az egyetlen sportvezető, aki nem az utóbbi 5 évben került a helyére. Nyilván kinézte az állását egy Orbán-csókos. Katinka csak a faltörő kos szerepét vállalta e játékban.

monddazigazatmar 2016.01.09. 18:18:18

@user friendly: Nyilván mindegyik (Gyurta, Cseh ) most jött a felvédőről, nem látott és nem is hallott soha semmiről. Csak a Katinka ilyen nagyon világlátott. Az edzők sem jártak soha külföldön.
Az elő sem fordulhat, hogy a kisasszonnyal elszaladt a ló, és rohadt nagy sztárságában már nem tudja, hogy mit találjon ki.

monddazigazatmar 2016.01.09. 18:24:06

@Weißkopf: Gyárfásnak pont van annyi esze, meg annyira tud dörgölőzni, meg tud annyi dolgot, hogy nem akarja senki a helyét. Ebben biztos lehetsz.
Sőt, mivel tudom, hogy milyen remekül él ebből, neki hiányzik legkevésbé ez a balhé. Az úszáshoz nem mert senki nyúlni, mert első számú kiemelt. Az úszók eddig mindent megkaptak, azért nem érti senki, hogy HK most mit balhézik

Leylandi 2016.01.09. 18:26:33

@monddazigazatmar: "Most komolyan, az egyik legsikeresebb magyar sportág edzőiről beszélünk. Marhára nem hinném, hogy nem értenének hozzá."

Na, te se olvastad el Katinka beszédét, úgy véleményezel... Mert elsősorban NEM az edzőket kritizálta, hanem magát a szövetséget. Segítek: kinek kellene pénzt-paripát-fegyvert-feltéteket-kamerát biztosítania, a napi munkát végző edző-kisembernek, vagy a mindent uraló, a kassza kulcsát őrző szövetségnek???
(Pont az a pár erőn felül teljesítő önfeláldozó edző tartja még életben ezt a vízfej-szövetséget is!) De ez a tény semmiképp ne zavarjon Katinkáról alkotott véleményed megformálásában!
Vagy a véleményt közölték már veled, neked csak szalmabáb-érvelés formájában ki kellett ide írni?

Leylandi 2016.01.09. 18:30:49

@monddazigazatmar: "Az úszók eddig mindent megkaptak"

Ja, még AZ ORVOSI SZOBA KULCSÁT IS!
A hivatalos szövetségi szóvivő úrhoz van netán szerencsénk...? Nyilatkoztass még ki, Drága, mi, a csicskanép isszuk szavaid! Mást úgyse szabad tennünk a Mátrix-ban...
Szerinted.

lombozódó 2016.01.09. 18:36:14

@user friendly: Egy szintén sikeres régi úszó : Szabó József is kifejtette véleményét, olvasd el.
Ezen túl elég sok botrányról olvashattál az elmúlt időkben, ilyen volt pld. Széles Sándor
.....................Hát ilyen ember valójában Széles Sándor. Molnár Zoltán, a MOB egykori főtitkára a londoni olimpia után ezt mondta róla: „Zseni a pali. Sokat beszélgettem most vele, nem akármilyen figura, nem akármilyen gondolatokkal.”.............................. Talán a legjobb magyar úszóedző !
24.hu/sport/2013/07/31/szeles-sandor-cafolja-gyarfast/

Leylandi 2016.01.09. 18:38:42

@monddazigazatmar: "mindegyik (Gyurta, Cseh ) most jött a felvédőről, nem látott és nem is hallott soha semmiről"

Dehogynem!
Mindennel tisztában vannak ők is, amivel Katinka. Mindent tudnak, amit ő, akármi is legyen az.
Az egy más dolog, hogy az ő t.kük lehet, hogy benn van a csapóvasban, így nemigen mondhatnak kifele mást, mint amit tollbamondanak nekik, Katinka viszont amerikai párja révén bármikor leléphet szánalom-országból, így még azt a luxust is megengedheti magának, hogy őszintén beszéljen...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.09. 18:42:02

meddig nyaljatok meg katinka segget?

manager2008 2016.01.09. 18:42:38

@monddazigazatmar: Mark Spitz úszó, 1972 ben 7 olimpiai aranyérmet nyert. Már korábban is használt kamerákat a víz alatt, felvéve az úszásközben a mozgását. Elemezték hogy tud úgy mozogni hogy az a sebességét növelje. Kiadtak egy könyvet is erről, azt tanulmányozva javítottam a technikámat én is, és ugrászserűen megnőtt a sebességem,nyertem ezt azt. Ma nem túl sok uszodában van hasonló lehetőség. Tehát ha az edző szuper tehetséges ugyan de ha nincsenek eszközei akkor el van maradva 50 évvel. Ma ugyanezt már szoftverrel is tudják elemezni, ami nem fárad el, és statisztikát is tud csinálni visszamenőleg egy évre, összehasonlítja a mozgás részeit, és szakértői rendszerként működik. Egy edző ehhez képest erőtlen, ha nem támogatja a technika. HK-nak úgy látszik nem volt ilyen? Csodálkozom.

lombozódó 2016.01.09. 18:42:44

@monddazigazatmar: Hát hülye vagy te ehhez:
Ki is Gyurta edzője ? / fentebb olvashatsz róla. /
Cseh miért is váltott edzőt és igazolt át Egerbe ??

Leylandi 2016.01.09. 18:49:57

@Weißkopf: "Talán Gyárfás Tamás az egyetlen sportvezető, aki nem az utóbbi 5 évben került a helyére."

De az utóbbi 5 évben MEG TUDTA ŐRIZNI AZT!
Bocs.
Az egyik hangosan bőgő fajmarha, már nem tudom, melyik fórumon, azt írta: "Gyárfás MSZP-s..."
Vinnyogva sírtam a röhögéstől:-)))
Fogalmuk sincs, hogy megy ma ez Banánisztánban, meg arról se, hogy az épeszű vezető nem kötelezi el magát egyik oldal felé se, ha van egy csöpp esze! Csupán a MEGFELELŐ helyre áll mindig, aktuálisan. És közben csak egy valaki érdekeit védi: a sajátját...
Nyugi, ezen a poszton lesz ő még 100 év múlva is, miközben már a nyócvanadik kormányváltást csinálják.

lombozódó 2016.01.09. 18:51:27

@monddazigazatmar: De hülye vagy te fideszes fan :-)))

Leylandi 2016.01.09. 18:57:46

@hagyma: nem innál inkább mégegy sört és fognád meg Mary seggét?
Vagy innál eggyel kevesebbet?
Úgyse értesz az egészből semmit, úgyhogy csak jót tennél magaddal.

Muad\\\'Dib 2016.01.09. 19:09:27

@Leylandi:
Figyelj te qrvaokos. Itt most nem a posvány magyar fociról beszélünk, ahol ennyivel le lehet tudni a szakembergárdát és a résztvevőket. Itt most egy Turi Györgyről, egy Egerszegi Krisztináról, egy Cseh Laciról, egy Risztov Éváról beszélünk. Ők azok, akik kiálltak Kiss László mellett. Örülök, hogy te ebben a vitában ilyen egyértelműen állást foglalsz bas*ott nagy pofával, és még személyeskedésre is futja az idődből...
Könnyen lehet, hogy igaza van, de én ellentétben a többi 9,5 millió balkánibarommagyarral, nem vagyok szakértő és bennfentes minden témában és sportban.

Leylandi 2016.01.09. 19:13:01

@hagyma: vagy ha érteni akarsz valamit, olvasd el ezt:
nepszava.us/bartus-laszlo-katinka/
"...a legkomolyabban mondom mindazoknak, akikben van élet, spiritusz, tehetség, szorgalom és ambíció, hogy meneküljenek, mert Magyarországon csak eltapossák őket. Ha egy Hosszú Katinka így jár, akkor mire számítanak ők? Kövessék Katinka példáját, menjenek külföldre, hagyják ott ezt az önmagába bebüdösödött országot, és szerezzenek dicsőséget a magyar névnek ott, ahol lehet, a szabad és normális világban. A szülők komolyan gondolják meg, ha tehetséges gyerekük van, zenész, sportoló, matematikus, akármi. Vigyék külföldre a gyereküket, ne tegyék tönkre az életüket és a karrierjüket. Aki benne él a magyar valóságban, nem lát ki belőle, hozzászokik az abnormalitáshoz. De a vége az, hogy megnyomorítják. Nem kellene így lennie, ez nem mindenhol így van. Ne reménykedjetek, hogy veletek másképp lesz. Nem lesz. Ebben az országban, ahol minden így zajlik, szabadság és élet nem lesz. A szabadság és a demokrácia állítólagos hívei ugyanolyanok.
Fusson, vagy ússzon, ki merre lát. Meneküljetek."

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.09. 19:15:30

@Leylandi: eppen tejet iszom
amugy ez szexizmus amit mondassz
ha ezt a papp reka kinga elolvassa feljelent brusszelben
/amugy az gesz ugyben az a szorakoztato, hogy ebbol is politika let, a ballibek kikialtottak hosnek a balnat, kozben gyarfasra mutogatnak, aki tolta a napkelteben a szekeruket 8 evig, de kozben azt is mondjak, hogy orban akarja lecserelni gyarfast....

zavar van az eroben
egy remek sportolono hulyesegeket beszel, vagyis nem beszel semmit cask tepeget es ugrik mindenki "hasznot kovacsolni"
szanalmas
amugy meg jojjon ide, usszon itt, fele annyit nem kap tamogatast
a ferje amerikai, azt nem tudom O az-e mar?
jojjenek ide edzenek itt, kerjenek szoftvert
majd jol kirohogik:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.09. 19:18:06

@Leylandi: bartus Laszlo egy amerikaban elo idiota kommunista
nem kell bemutatnod, annak idejen olvastam a nepszava-szabadsagot
sosem budosoznem le a szulohazamat
ha valakinek a velemenyere adok, hat az nem bartus:)

Leylandi 2016.01.09. 19:18:37

@Muad\\\'Dib: "Ők azok, akik kiálltak Kiss László mellett."

Minden tiszteletem az előtt, amit letettek az asztalra.
Mindazonáltal jelen cselekedeteiknél van esély rá, hogy nem azt mondják, amit akarnak, hanem amit KELL. Van vajon más választásuk???
Újabb idézet a fenti helyről:
"Tanulságos eset Hosszú Katinka úszónő konfliktusa az úszószövetséggel. Téved, aki azt hiszi, hogy itt egy ember elvárásai ütköztek egy bürokratikus szervezettel. Ez a civilizált külvilág találkozása a magyar valósággal. Modellértékű esetről van szó, amely érzékletesen mutatja be Magyarország és a fejlett világ közötti különbséget. Hosszú Katinkának hálás lehet az összes magyar tudós, művész, kutató, szakember, aki tisztában van a magyar valóság és a külvilág közötti különbségekkel, de kettős tudatban él. Alkatánál vagy kiszolgáltatott helyzeténél fogva nem áll ki, nem képviseli a normális külvilág értékeit a magyar provincializmussal szemben. E tekintetben felelős is azért az elmaradottságért, amely Magyarországot mind gondolkodásban, mind eredményeiben jellemzi."

Leylandi 2016.01.09. 19:20:10

@hagyma: "amugy ez szexizmus amit mondassz"

Na jó, rendben, akkor fogd meg az enyémet...;-)

Leylandi 2016.01.09. 19:24:44

@hagyma: "amugy meg jojjon ide, usszon itt, fele annyit nem kap tamogatast"

Ja, Phelps meg Lochte se kapott annyi támogatást, mint Katinka, nekik is 8 fokos vízben kell úszni, meg az orvosi szobában öltözni. De csak azért nem a vízparton, mert kikönyörögték... Sőt, Phelps kimondottan az éhenhalás küszöbén áll, hiszen látszanak a bordái:-o
Te Hagyma! Nem innál mégis egy sört???

mortullus 2016.01.09. 19:26:22

@mortullus: Kivéve persze ha ezt az elsőt amerikai színekben kívánja megnyerni. Nem ismerem a magyar, amerikai szakági szövetségek és a FINA szabályait erre vonatkozóan, de remélem nem lesz már lehetősége HK-nak országot váltani.

Ha meg igen, akkor viszont hajrá GYURTA DANI! Hajrá CSEH LACI! Hajrá RISZTOV ÉV! És hajrá TÖBBIEK!

ratatami 2016.01.09. 19:31:39

@dare: Mindegy, milyen összeg szerepel a szerződésen, ha a támogatást feltételhez köti az a szervezet, amelynek egyébként alapvető feladata a versenyzők felkészülésének a biztosítása.

ratatami 2016.01.09. 19:43:28

@mortullus: Hajrá mindenki, aki beáll támogatni azt az embert, aki az "ügy érdekében" nagy nyilvánosság előtt hazudott. Ezzel pedig ők is hazuggá váltak.

Muad\\\'Dib 2016.01.09. 19:51:03

@Leylandi:
Ez is része a magyar provincializmusnak. Amikor valaki azt hiszi - ilyen, vagy olyan sugallatra -, hogy ha xy idejön külhoni tapasztalatokkal, akkor bármit mond automatikusan igaza van. A valóságtartalmát már vizsgálni is felesleges. Elég, ha Bartus fingik egy nagyot, kinyilvánítja, hogy mikor kinek van igaza, aztán kész. Nekem ez kicsit kevés a boldogsághoz. Simán el tudom képzelni, hogy Hosszú igazat mond, de egyelőre nincs elég információm.

taga20 2016.01.09. 20:23:10

@monddazigazatmar: "Ő maradt szerény egyszerű versenyző, nem egy pénzéhes sztárallűröket összeszedett celeb aki instagramon éli ki magát. "

te hülye vagy? vagy gecivityáról pofázol?

BéLóg 2016.01.09. 20:26:52

@Leylandi: Anyád teljesít parancsot meg egyébként is, tényleg neked kell magyaráznom hogy nem látom át a dolgot, ezért nem tudok rendesen állást foglalni? Mijafasz ez, ha NEM állok ki Katinka mellett akkor én már valami parancsra író seggfej vagyok?
Hülye.
Minek válaszolsz egy beírásra ha nem érted meg azt?

user friendly 2016.01.09. 20:38:53

@Muad\\\'Dib: nem arról van szó, hogy automatikusan igaza van, hanem arról, hogy senki nem cáfolta, amit mondott. Se Gyárfás, se Kiss László, se a 90 úszóedző, se azok az úszók akik sajnálják Laci bácsit a saját hülyesége vagy naivitása miatt. Senki nem mondta azt, hogy kérem, itt a MÚSZ éves elszámolása, ennyi bevételünk volt, ebből ennyit meg ennyit fordítottunk fejlesztésre, felkészülésre, akármire. Mondjuk nehéz is lenne ilyesmit mondani, ha az marha nagy fejlesztés náluk, hogy HK-nak odaadják az orvosi szoba kulcsát és ezzel meg van oldva a probléma. Az övé esetleg, bár ez is vicc, de mi van a többi úszóval? Kurva nagy homály a szövetség egész gazdálkodása. Azt Gyárfástól tudjuk, hogy van pénz bőven, csak azt nem lehet tudni, hogy mennyiből mennyit és mire költenek. Erről kéne beszélniük, nem arról, hogy hányszor hívták HK-t telefonon.

Leylandi 2016.01.09. 20:51:57

@BéLóg: Húha... valamibe nagyon beletaláltam, ha ennyire elpattant a húr:-)))
A gazdád helyében én most rögtön kicsapnálak, kisgyerek, de ha szerencséd van, így szombat este nem veszi észre:-) Reménykedj!
Neked még ez a bérkommer-szakma se való, ha ennyire nem bírod idegekkel. Talán próbáld meg a favágást vagy a kéményseprést. Ott beszélni se kell...

Leylandi 2016.01.09. 20:56:48

@Muad\\\'Dib: "bármit mond automatikusan igaza van"

Nem automatikusan. Nem érdekel, ki ez a Bartus. Lehet, hogy minden cikke, amit eddig írt, mind hülyeség volt, nemtom. De ez a mostani megfogott. Én nem a személyt nézem, hanem amit írt.
"Az, ahogyan Hosszú Katinka a nyilvánosság előtt széttépte a szerződést, amit az elhallgattatására, megvesztegetésére és a reklámcélra való felhasználásra ajánlottak, a leggyönyörűbb megnyilvánulása volt ennek a nyomorúságos, megaláztatásokkal teli, primitív magyar világnak. Egy szabad ember reakciója azoknak az embereknek, akik egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy világszínvonalon gondolkodjanak, dolgozzanak, akik képtelenek kilépni az urambátyám, sógorkomám falusi paraszt mentalitásából, akik semmit nem értenek a világból. A magyar tehetségek, intelligenciák, jó értelemben vett szupersztárok tízezrei naponta élik át a konfliktusaikat és az ütközéseiket ezzel a kicsinyes, besavanyodott primitív világgal. Hosszú Katinka az egyetlen azok közül, akik ezt anyagi és erkölcsi függetlenségük okán megtehetik, aki kinyilvánítja a véleményét, és gyönyörűség látni, hogy nem tudnak vele mit kezdeni."

monddazigazatmar 2016.01.09. 21:09:16

@Leylandi: "Na, te se olvastad el Katinka beszédét, úgy véleményezel..."
De én olvastam. És semmi konkrét nem volt. Egy helységet akart meg kamerát.
Erre nyilatkozta Gyárfás, hogy a kamerát már megrendelték, csak nem jött meg, és adtak egy helységet.
Rég voltam a Komjádiban, sok arrafele az üres használaton kívüli szoba mostanában? Mert ha elvesznek a művésznó részére, akkor valaki mástól veszik el.
Sajnálatos, hogy annyira fasz vagy, hogy aki nem ért veled egyet, az már fizetett ember. Szánalmas.

"Ja, még AZ ORVOSI SZOBA KULCSÁT IS!"
EDDIG. Érted? Te szerencsétlen. Egy úszó nem panaszkodott soha semmire. Egyszer sem.

"Mindennel tisztában vannak ők is, amivel Katinka. Mindent tudnak, amit ő, akármi is legyen az.
Az egy más dolog, hogy az ő t.kük lehet, hogy benn van a csapóvasban, így nemigen mondhatnak kifele mást, mint amit tollbamondanak nekik, Katinka viszont amerikai párja révén bármikor leléphet szánalom-országból, így még azt a luxust is megengedheti magának, hogy őszintén beszéljen.."
Na persze. Szegények hozták az olipiai érmeket, de nem mondhatták el, hogy így ezt nem lehet. Bezzeg az ájronlédi, na az megmondhatja, mert amcsi a kanja? És akkor mi van?
Mi van akkor, ha amcsi a faszija, az amcsi úszócsapatnak már megvan a kerete.
Na, van még valami a röfögésen kívül? Aki nincs veled az fizetett ügynök, vagy maga az orbán

monddazigazatmar 2016.01.09. 21:11:58

@Leylandi: " Egy szabad ember reakciója azoknak az embereknek, akik egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy világszínvonalon gondolkodjanak, dolgozzanak, akik képtelenek kilépni az urambátyám, sógorkomám falusi paraszt mentalitásából,"

És ezt te otthon a fotelból tudod. Ne zavarjon, hogy olimpiai bajnokok meg edzőkról beszélsz. Bezzeg a Katinka... Hány olimipiai érme is van?

ganjaninja 2016.01.09. 21:18:53

@nemszólokmégegyszer: Gondoltam ,hogy megírom a magamét.....Ne turkálj a fejemben! :)

pamut 2016.01.09. 21:42:46

@Pipas:
"mert kapott egy jobb ajánlatot valakitől"

linkeld már a cikket hogy Katinka kapott valami jobb ajánlatot. de gondolom nem linkelsz mert csak a szokásos barom beböfögésed volt.

pamut 2016.01.09. 21:45:20

@monddazigazatmar:
A Katinka a világ legjobb úszónője, és ha a magyar úszókhoz mérjük akkor nem csak a nők, de a férfiak között sincs senki aki akár csak közel ilyen eredményes lenne mint ő.

BéLóg 2016.01.09. 21:51:50

@Leylandi: Ja. Belacsaptál egy nagy pacsi szarba ostoba.
Mitől lesz az ember fideszbérenc bértollnok mert MEGÍRJA hogy nem tud dönteni egy vitában miközben nincs birtokában a bölcsek kövének és még rálátása sincsen a dologra?
...és milyen idegekkel nem bírnám? Csak mulatni tudok rajtad, mert látszik hogy olvasni tudsz de nem érted ami ott van. Gondolom te is azok közé tartozol, akik reggel ott álltak az iskolában egy kis tégellyel benne büdös sárga folyadékkal, mert előző nap szóltak hogy PISA teszt lesz.
Szóval ha nem érted, hát nem érted. Nem tudok dönteni a két fél közt de azt szeretném ha Katinka magyar úszóként még rengeteg aranyat nyerne NEKÜNK.

Leylandi 2016.01.09. 22:12:25

@BéLóg: "azt szeretném ha Katinka magyar úszóként még rengeteg aranyat nyerne NEKÜNK."

Én is.
ÉPP AZÉRT adok neki igazat. Mert ha semmi nem változik, nemcsak ő nem fog nekünk nyerni, de nemsokára más sem. És ezen nem fog segíteni, hogy kiváló úszóink VOLTAK, hiába mantrázzák ezt itt annyian. Ezt kéne megérteni. Komolyan kellett volna venni általánosban ezt a verset, amikor tanították:
"És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"

BéLóg 2016.01.09. 22:15:54

@Leylandi: Az persze KIZÁRT hogy HK esetleg mégis téved valamiben? Én éppen ezt nem tudom, ezért sem értem miért lenne KÖTELEZŐ akár pro akár kontra letenni a voksot.?

Egyébként:
Vörös Rébék átalment a keskeny pallón, s elrepült
Tollászkodni már mint varjú.
S kire ő azt mondja kár,
Nagy baj éri és nagy kár.

Ezt kéne megérteni. Komolyan kellett volna venni a gimnáziumban ezt a verset mikor tanították.
Ezt csak azért, hogy én is fitogtassam irodalmi tudásomat.

Leylandi 2016.01.09. 22:20:17

@monddazigazatmar: "Ne zavarjon, hogy olimpiai bajnokok meg edzőkról beszélsz."

Beszél a fene! (Másképp is fogalmazhatok: hazudsz.) Neked is külön el kell magyarázni, hogy Katinkának NEM A VERSENYZŐKKEL ÉS EDZŐKKEL, hanem a SZERVEZETTEL van baja? Csak a szervezet szeretné ezt átterelni másra, nyilván. Amelyik versenyző és edző pedig besértődött, azoknál innen nem tudjuk eldönteni, hogy félreértette vagy csak hm... szervilisen félre KELLETT értenie (ezt is megérteném). Te el tudod dönteni?
Amúgy a figyelmes olvasás néha csodákra képes.

"Na, van még valami a röfögésen kívül?"
F.asz.
Ugyanabban a stílusban, ha neked erre van szükséged:-) Én szívesen válaszolok mindenkinek a saját stílusa szerint, bár az értelmes párbeszédet kicsit jobban komálom. De az adok-kapokat is teljesen jól bírom idegekkel, nem úgy, mint itt egyesek.

Leylandi 2016.01.09. 22:26:12

@BéLóg: "Az persze KIZÁRT hogy HK esetleg mégis téved valamiben?"

Dehogy! Sőt, nyilván mindkét fél követett el hibákat. Katinka pl. ott, hogy ezt az amerikai tépkedős stílust itt nem fogadják majd jól, meg ott, hogy a sajtótájékoztatón nem elrobognia kellett volna, hanem leülni a Mester mellé, megsimogatni a vállát, megkérdezni, hogy szolgál az egészsége, közben elmagyarázni neki, hogy komoly emberek nem a sajtótájékoztatón tárgyalnak, hanem a tárgyalóasztalnál, és egyben meg is hívni őt. Mert így a másik fél csalta tőrbe - nemcsak őt, hanem a Mestert is.
A versért respekt:-)

user friendly 2016.01.09. 22:40:41

@BéLóg: "Az persze KIZÁRT hogy HK esetleg mégis téved valamiben?"
Nem kizárt, csak az a furcsa, hogy kísérlet sem történt a nyilvános cáfolatra. Ehelyett folyik a terelés, hogy HK-t nem lehet elérni, HK csúnyán viselkedett Kiss Laci bácsival. Mondjuk előállhatnának a tényekkel, hogy mennyi bevételből mennyit költenek effektíve a sportolókra, a fejlesztésekre és elmondhatnák, hogy miben és miért nincs igaza az úszónőnek. Megmagyarázhatnák, hogy a felkészülési szerződésben miért feltétel a marketing eseményeken való közreműködés, stb. Ilyen egyszerű lenne, ha azt akarnák, hogy tisztán lássunk.

borzimorzi 2016.01.09. 22:44:47

@bloglegelő: Így van. Mi az, hogy nem lehet elérni? E-mail? Facebook? Mese habbal. A bácsi úgy hazudik és sír gombnyomásra, ahogy Gyárfás rendeli.
Üdv:
b

jogalany 2016.01.09. 23:00:01

Tipikus duma, hogy valaki mondja meg mit is akar Katinka, mert Ők nem tudják.
Ezek a szövetség és emberei, mert az ország népe tudja. A szövetség élén Gyárfással egy szemét aljas banda, nem is tudom hányak bandája. Sajnos sokan vannak, ezek a paraziták, akik a sportolókból, azokon akarnak és élnek nagyon jól. Kiss azt mondta, mi adtunk szobát, katinkának, az orvosi szobában vetközhet - öltözhet, kapott egy vas szekrényt. Az orvos ép ellát egy rosszul létet, Katinka ledobja a vizes dreszt, az orvos beköt egy infúziót, Katinka megtörli a testét, a zuhany után, stb. és a jól bevállt 40 x 60 x 180 cm vasszekrénybe elteheti másnapra , a shampoot, fésűt, stb.
Kiss szégyelheti magát, elárulta az úszóit, elárulta a sportot. Beállt a pénz mögé, a tolvajok közé, Gyárfáshoz.
A többi úszó is leszerepelt, akik Gyárfás mögé álltak, pénzért.

mortullus 2016.01.09. 23:05:45

@jogalany: Mindenki hülye! Hülye a MÚSZ, hülye a Gyárfás, hülye a Kiss László, hülyék az edzők, hülyék az olimpiai érmes úszóink. Mindenki!
Kivéve Mr. és Mrs. Tusup-ot.

jogalany 2016.01.09. 23:16:58

@monddazigazatmar:
Te szövetségi ember. Nekem van fogalmam a dolgokról, és mível már nem vagyok érintett benne, nyugodtan mondom, az úszó szövetség egy lenyúlós paraziták halmaza. De sajnos nem csak az úszó szövetség, hanem mind, kivéve az ökölvivókat, mert a vezető ott egy tisztességes ember, - nem megvehető. Olyan ez amint az eű., a kórházak szabályosan termelik a tartozásokat, de van négy kórház ami nem tartozik egy fillérrel sem, mert ott az igazgatók tisztességesek, nem engednek lopni.
És kik döntenek a pénzről ? akik lopnak. A tisztességesek soha nem kerülnek kamera elé, a betegek sem, Ők sem kapnak szót, hiszen Ők nem a pénzről beszélnek, hanem az ellátásról, az orvosi hálapénz kizsarolásáról, az orvosi nemtörömségről, a pénzéhségükről, stb. Akik a nagyközönségnek bármit is mondhatnak azok az orvosok, igazgató, közgaszdászok, politikusok, akik a mostani lopós rendszerben érdekeltek, mert Ők maguk a lopósok. Hogy jön ez Katinkához ? , , neki van egyedül olyan respektje, hogy a kamerák veszik amit mond, nemzetközi méretekben is, Ő sem a pénzről beszél, a lopósok igen, sőt nyíltan probálják Őt is korrumpálni. Orbánnak nem közvetíteni kéne, hanem elindítani a letartóztatását a szövetségek vezetőinél, a veszteséges kórházak igazgatóinál, stb. Mit mondjak, nem ezt teszi, tehát madarat tolláról...........

BéLóg 2016.01.09. 23:35:23

@Leylandi: Köszönöm. Fejből írtam. Tudok többet is.

kispestipeti 2016.01.09. 23:53:21

@BéLóg, @Leylandi: szép riposztok voltak a vers részletek, gratula, ha fejből így beugrott, és evvel visszajött a vita, vélemény közlés a civilizált szintre.

kvadrillio 2016.01.10. 00:16:07

sztem pedig Katinkáék azt demonstrálták a közönség felé, hogy Katinka sikere csakis Katinkának és férjének köszönhető !!! Kissnek ehhez, semmi köze.

.....és....ez, NEM IGAZ !!!!!!!

kvadrillio 2016.01.10. 00:21:31

KISS LÁSZLÓ Edzői pályafutása

Még aktív úszóként kezdett el mellékállásban edzősködni a Budai Spartacusban, majd 1965-ben főfoglalkozású edzője lett. 1967-ben a klub vezetőedzőjévé nevezték ki. Emellett 1969-ben az öttusa-válogatott úszóedzője is lett. Eközben 1972-ben szakedzői diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán. Az öttusa-válogatottnál két év kihagyással 1983-ig dolgozott. Tanítványai között több olimpiai, világ- és Európa-bajnok is volt (pl. Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Güttler Károly és Batházi István).

1983-ban mesteredzői címet szerzett. 1993-ban a Magyar Úszó-szövetség alelnökévé választották, majd ugyanebben az évben a női úszó-válogatott edzője lett. 1999-ben a teljes úszóválogatott szövetségi kapitánya is lett. 1991 és 1999 között hat alkalommal az év legjobb edzőjévé választották. 2000-ben távozott a Spartacustól és csak a szövetségi munkáira koncentrált.

Szövetségi kapitányi munkája alatt lett olimpiai bajnok Czene Attila, Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes és szerzett három ezüstérmet Cseh László. 2009-ben a százhalombattai városi uszodát Kiss Lászlóról nevezték el.[1]

2012-ben Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja lett.[2] (újraválasztva: 2015).[3] 2013 januárjában újabb négy évre meghosszabbították kapitányi kinevezését.[4] 2016. január 7-én lemondott a szövetségi kapitányi tisztségéről.[5]

BéLóg 2016.01.10. 00:22:19

@kispestipeti: Mivel volt idő hogy Arany János zichymihályos balladáskönyvével feküdtem és kletem, kezdhetem hogy:
Szilágy Erzsébet levelét megírta...
Ágnes asszony a patakban a ruháját egyre mossa...
Edwárd király, angol király léptet fakó lován...
Radványi sötét erdőben halva találták Bárczi Benőt...
Kettőt vagy semmit, és a kártya perdül kártya mén...
...de az egri lányból sem lett egri asszony...
Felhőbe hanyatlott a drégeli rom...

Ezt most hirtelen fejből írtam ki, ha ettől jobb kedve lesz bárkinek, az jó lenne.
Aztán ott van még egy csomó Petőfi, például a Mit nekem te zordon Kárpátoknak... kezdetű sorai...

Hja, drága R...i tanár úr, fiatalon meghalt irodalmár még úgy adta át a magyar nyelvet és irodalmat az érdeklődőknek, hogy azt nem lehet elfelejteni!

Leylandi 2016.01.10. 00:41:51

@kvadrillio: "sztem pedig Katinkáék azt demonstrálták a közönség felé, hogy Katinka sikere csakis Katinkának és férjének köszönhető !!! Kissnek ehhez, semmi köze."

Ezt mámeg megin honnan szedted, észlény?:-o
Esetleg alá is támasztanád valamivel, ami Katinkáék részéről erre utal? Csak egy aprócska tény, egy idézet, egy utalás, egy szemöldökrezzenet, sanda nézés, rosszalló pillantás, BÁRMI? Mer eddig még igensz.rul állunk, Katinkáék egy szóval se említették Kiss nevét bármilyen negatív felhanggal SEM, de ő már háromszor besértődött rájuk! Vigyázzunk a külsőségekre, hát még megelőzi a szekér a lovat! Megmondtam, először ráhúzzuk egy köztiszteletben álló emberre Shane-ékat, és csak UTÁNA sírunk be és kapjuk marokra a t.küket! Emberek, forgatja itt bárki azt a fakin' Módszertan-könyvet a "II. Mások lejáratása hamis tények állításával" fejezetnél, amit kiadtam, vagy megint elfelejtették a fakin' sztyupid kezdőket betanítani???
Biccs...?

Leylandi 2016.01.10. 00:57:53

@BéLóg: ha már Aranytól szép vers, ezt is érdemes meghallgatni, pláne megzenésítve:
www.youtube.com/watch?v=kidPGv8-Lck
De ezt is érdemes, Bubik István:
www.youtube.com/watch?v=WNZ5ey71qXc

2016.01.10. 02:54:31

@Muad\\\'Dib: "Jó látni milyen qrva nagy szakértő úszósportban is mindenki ebben az országban."

Pont ez jutott nekem is eszembe. Miután Kokóval együtt a box is padlóra került a kárpát medencében, a 10 milló boxmanagert elkezdte érdekelni a forma1 világa, és 1-2 közvetítés után máris mindenki expert lett. Most ismét tanúi lehetünk, hogyan merül el a magyar médiafogyasztó az úszósportban, nem kellett egy hét sem, máris mindenki mindent jobban tud a másiknál.

Bubba Zanetti 2016.01.10. 08:29:56

Cikkiro:
Jol latod, de szerintem nem ugy tortent. Egyszeruen Gyarfas lepett egy jot a sakktablan es bealdozta az oreget.
Gyarfasnak kellett volna lemondania, ellene iranyult minden, igy most "mentesitve" van, mi tobb felhaborodast is keltett.

En azt gondolom,hogy az oreg nem onszantabol mondott le,hanem "letelefonalt" neki Gyarfas vagy negy szem kozt azt mondta:
Laci bacsi, tied az edzoi felelosseg, nem kerested Katinkat, mi tobb a sajto is elo fog venni, akkor pedig nem tudlak megvedeni...

Hefe 2016.01.10. 09:28:57

"Egyébként a sajtótájékoztató óta végig Magyarországon voltam és december 28-a óta a Komjádiban edzek szinte mindennap. - Hosszú Katinka"

ezek szerint nem vilagos, hogy nem a szovetseg munkatarsainak kellene kuncsorogni tusupné utan, hanem neki illene idopontot kerni a szovetsegtol, ha valami baja van.

Primátor 2016.01.10. 09:32:06

Szerintem ez a katinka baromi ronda egy nő.
Szar lehet a férjének, mikor reggel arra ébred, hogy ez néz rá a ágy túloldaláról. Bár jó sok pénzt keres rajta, talán ezért nem zavarja annyira.

Hefe 2016.01.10. 09:40:21

@Primátor:
1. ahogy a tusup kinez, nem biztos hogy a lanyok erdeklik.
2. tusupné a tusup javaslatara lecsokkentette a testzsirszazalekat valami 7%-ra, ha jol emlekszem. A gond ezzel az, hogy a normalis noi havi ciklushoz kell valamennyi zsir, kulonben leall. Ez tortent a nokkel a koncentracios taborokban is, peldaul.
Ezek utan nyilvan felmerul par tovabbi kerdes.

Leylandi 2016.01.10. 09:45:30

@Jankove: "nem kellett egy hét sem, máris mindenki mindent jobban tud a másiknál"

Eddig még a fórumokon sehol senki nem nyilvánított véleményt a különböző edzésmódszerekről, kameraállásokról, erőnléti edzések számáról és idejéről. Nyilvánított azonban a pénzzel megvevésről, öltözőszekrény hiányáról, gerinctelen szembemosolygásról, a hátbadöfésekről, a hatalomnak az egyént földbe döngöléséről. Amik a közemberekkel meg szoktak esni széles e hazában, már ismeri a módszereiket. EBBEN szakértő mindenki, sajnos. A hatalom az elmúlt 60 évben azzá tette, Rákosi, a ruszkik, Kádár, és az utána regnálók óta. Csak most már nem a fekete pobjeda áll meg a ház előtt, hanem a zöld NAV-os autó.
Téged viszont láthatólag valamiért bánt, hogy a nép foglalkozni mer a témával. Valamiért az érdekeidet sérti.
Vagy csak ez a munkád...
Egyik se jobb.

Leylandi 2016.01.10. 09:52:48

@Hefe: "1. ahogy a tusup kinez, nem biztos hogy a lanyok erdeklik."

Homofób-e vagy?
Akarsz beszélni róla?:-)
Vagy csak Katinkáékkal kapcsolatban te is a "ha nem találsz fogást a mondandóján, támadd a személyét" elvet követed?

"Ez tortent a nokkel a koncentracios taborokban is, peldaul."

Hiába ábrándozol. Azokat az időket nem tudod visszahozni...

"Ezek utan nyilvan felmerul par tovabbi kerdes."

Rasszista vagy szexista?
Magadban már sokszor feltetted őket, Bubuska, mi?:-))) Hát beszélj róluk, na...

beszédírók 2016.01.10. 10:19:28

@Bubba Zanetti: A poszt utolsó mondata az általad kijetettekre utalt. Sajnos előfordulhat, hogy nagyon sokan - így akár Kiss László is - annak ellenére, hogy évtizedes rutinjuk van nyilatkozatadásban, nem igazán értik, hogy működik a médiakommunikáció, illetve nem látják át, ha bábuként irányítják őket a médiafelületeken. Erre pedig a poszt bevezetője utalt.

kispestipeti 2016.01.10. 11:30:43

Elképesztő mélységekbe süllyedt egyeseknél a véleményalkotás. (köszönhetően pl. @Hefe nevű otromba fajankónak) Nem fogok újat és bölcsebbet mondani, mert valamilyen formában többektől elhangzott ez már, tehát csak megismétlem: A téma messze túlmutat egy tehetséges, olimpiai győzelemre is esélyes sportoló és a sportága szövetsége között felszínre hozott vitánál. Vannak sokan, akik értik, miről is szól alapjában ez az egész. Behelyettesíthetjük az Iron Lady Team-et, a MÚSZ-t, Gyárfás Tamást és Kiss Lászlót az élet számos területére, ráhúzhatjuk ezeket a személyeket, a szövetséget sok más ismert, ismeretlen egyénre, közösségi, szakmai vezetőre, csoportosulásra. Egy ÁLLAPOT, napi rutin, sok évtizedes megszokások buggyantak ki a sajtótájékoztató okán, nem véletlen, hogy ennyiünket foglakoztat. Amikor pedig előjön valaki Katinka megjelenésével, külalakjával, zsírszázalékával, (és még a koncentrációs tábor is említésre kerül) na az mindennek a legalja. Itt akár abba is hagyhatjuk, mert nem jutottunk sehová, vagy inkább, még lejjebb süllyedtünk. A legszomorúbb az egészben, hogy tényleg, a MÚSZ az egyik legsikeresebb, és mostanában legjobb anyagiak között működő sportszövetség. Mi lehet ott, ahol számos más nyomorúság (is) van, és messze távolban sincsenek kiemelkedő, nevet szerzett sportolóik, akiket menedzselni, motiválni, tisztességesen KISZOLGÁLNI kellene? Félek, ennek a történetnek már nem lehet egyértelműen jó vége. Olyan nem lesz, mint a mesékben, hogy a jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz meg elsunnyog. (a büntetéssel)

kispestipeti 2016.01.10. 11:43:27

@BéLóg: offok leszünk evvel a "verseléssel" de reagálnom kell, úgy érzem: Magam is fogékony voltam és vagyok a versekre, balladákra, és nagyon élvezem, ha témába illeszthető, gondolatiságot remekül tükröző, kifejező idézeteket olvashatok, hallhatok. A "zichimihályos" Arany balladás kötet nekem is megvan, és emlékszem gimis koromban mekkora hatással volt rám. (Az irodalomtanárommal egyetemben.) A megzenésített versek, balladák okán én is sokat tudtam kívülről, ha látom elkezdve egyiket-másikat, tudom is folytatni. De egyből csak úgy már nem ugrik be pontosan. Hogy a poszthoz is szóljak: Korábbi hozzászólásaid nem mindegyikével értek egyet, de azért jó, hogy ebben nagyon hasonlóan gondolkodunk. Én ki fogok szállni most, mert némelyik hozzászólás olyan méltatlan mélységekbe rántotta a vitát, hogy nem érdemes már mit írni, úgysem marad meg a lényeg. Én soha nem meggyőzni akarok idegeneket az én (vélt) igazamról, sőt, örülök annak ha olvashatok ellentétes véleményt is, mert talán ráébreszt, hogy én gondolom rosszul. Így itt további jó kommentelést kívánok! Valahol másutt majd folyt. köv.

szevabá 2016.01.10. 13:46:54

verziók:
1, kevés volt a pénz.../a piszkos 12/
2,vki többet igért..../.vmiért/
3, ki akarják golyózni a Gyárfást/nem nagy veszteség csak az vszínű az útód se lesz külömb/ kell a setupnak az állás?
4, 2-3 együtt
5, le akar lépni és ürügy kell../ehez jöhet az 1,2, talán még a 3 is/
6, lejött neki az Úr és hirtelen megvilágosodott /ennyi év után máshogy nem is lehetett/

2016.01.10. 14:45:00

"Kiss László színjátéka nem a kapcsolatteremtést szolgálja, hanem azt, hogy bemutassa, nem tud kapcsolatot teremteni Hosszú Katinkával. A felvételből az is nyilvánvaló, hogy az úszónő munkatársa egyértelművé tette: a média előtt nem kívánnak megbeszélést folytatni. Ezután nagyon beszédes az a jelenet, hogy a szövetségi kapitány kamerák, mikrofonok és vakuk kereszttüzében kiált oda az elmenő sajtómunkatársnak és kér időpontot."

A csúsztatás magasiskolája. A 'megbeszélést folytatni', azaz a megbeszélésből a szöveg végére 'kér időpontot', azaz időpont kérése lesz.

beszédírók 2016.01.10. 16:24:22

@Leylandi: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet a legújabb hírre a témában!

kvadrillio 2016.01.10. 18:11:33

@Leylandi: ...NU..., EBBŰŰŰL A SZITUÁCIÓBÚL JUTOTTAM ERRE A KÖVETKEZTETÉSRE, MEGGYŐZŐDÉSRE !!!

TÜZELŐÁLLÁS
Hosszú Katinka férje ordítva lépett közbe: "No, no!"
Bot­rá­nyos je­le­net­tel zá­rult Katka saj­tó­tá­jé­koz­ta­tója. Kiss László be­szélni pró­bált az úszó­nő­vel, de Shane Tusup ak­ci­óba len­dült...

címkék:

botrány, úszás, kiss lászló, hosszú katinka, shane tusup

Hirdetés

Január 6. 11:22 Szerző: sz.z.

Hosszú Katinkánál akkor szakadhatott el a cérna az utóbbi hetek nyilatkozatháborúja után, amikor Kiss László szövetségi kapitány is kritikával illette. Amint arról a is beszámolt, az úszószakember nehezményezte, hogy telefonon nem tudja elérni a sztárt, pedig sok egyeztetni valójuk lenne az olimpiai felkészülésről. Nem akármilyen folytatása lett ennek a kijelentésnek!
hosszu-sir_mti.JPG
Katinkán marakodtak (Fotó: MTI fotó)

Ezek után hívta össze Katka a mai sajtótájékoztatóját, amelyen elmondta, a távozásától nem kell tartani, mert esze ágában sincs elhagynia Magyarországot. A karácsony előtti kéréseit nem teljesítő úszószövetséggel azonban egyre rosszabb a viszonya.
Ez is érdekelhet:
Hosszú Katinka elérhetetlen, mi lesz így az olimpián?

Ezt nem csak a milliós támogatása feltételéül szabott szerződés széttépése jelezte, hanem egy újabb botrányos jelenet is.
K__AP20150803110.jpg
Edző-férje elmarta Katkát a szövetségi kapitány elől (Fotó: MTI)

Kiss László ugyanis részt vett a sajtótájékoztatón, amelynek végén megpróbált Hosszú Katinkához férkőzni. Az úszóklasszis éppen interjút adott a Magyar Rádió munkatársának, amikor a szövetségi kapitány megindult felé, persze a fotósok hada kíséretében.

Amikor ezt meglátta a sztár edzője, egyben férje, Shane Tusup, villámgyorsan közbelépett.

"No, no!"

- ordította Tusup, és másodpercek alatt eltüntette az úszónőt a helyszínről.
Eközben a címlapon

Katinka sajtósa azzal magyarázta a történteket, hogy a sajtótájékoztatót az újságíróknak rendezték, nem ez volt a megfelelő hely és időpont Kiss László számára.

DE EHHEZ, KÖLLLLL ÖSMERNI A SZITUÁCIÓ-ÖSSZEFÜGGÉSEKET ! :)

kvadrillio 2016.01.10. 18:28:06

..ÜHÜMMMM....ÉRTEM EZT A CSAJT !.....MAGÁNZÓKÉNT AKAR RÉSZT VENNI AZ OLIMPIAI VERSENYEN, DE A EDZŐTÁBORI FELKÉSZÜLÉST AZ ÚSZÓSZÖVETSÉG FIZESSE NEKI ! .....TÉLLLEG EGY ÜGYESKE EZ A CSAJ !!!!! TISZTA KAPITALISTA SZEMLÉLETMÓDDAL !....talán az amerikai férje pénzközpontú gondolatvitelélnek erős ráhatása érződik ezen a csajon.......

kvadrillio 2016.01.10. 18:30:03

Így hagyta faképnél Hosszú Katinka Kiss Lászlót
Bakró-Nagy Ferenc
Bakró-Nagy Ferenc követés
2016.01.07. 17:35 Módosítva: 2016-01-07 19:10:33

A szövetségi kapitány minden segítséget megadott volna az úszónőbek, ha szóba áll vele Katinka, de tegnap hiába kergette a sajtótájékoztatója után. Kiss László ma lemondott.

videóóóóó....

Leylandi 2016.01.10. 18:42:06

@kvadrillio: jó, tehát szerinted ha Tusup (megsértődve Kiss kicsit csúsztató nyilatkozatától Katinka elérhetőségét illetően) elrángatta Katinkát Kiss elől egy amúgy NEM KISSNEK RENDEZETT SAJTÓ (érted: SAJTÓ!!!)tájékoztatón, az egyenlő azzal, hogy Katinkáék azt mondják, Kiss nélkül érték el sikereiket.

Jó.

A pálinka kikezdi nemcsak az agyat, de a májat is, mégpedig azt hamarabb...

Leylandi 2016.01.10. 18:57:06

@kvadrillio: "A szövetségi kapitány minden segítséget megadott volna az úszónőbek, ha szóba áll vele Katinka"

Kiss megpróbálja felhívni Katinkát ÖSSZESEN EGYSZER a sajttáj előtt 1 órával (!), majd odarohan, és sok évtizedes sajtótájékoztatós részvételei ellenére kiderül, hogy "fogalma sincs" arról, az mire való. Elreszketi a kamerába, hogy ő dehát csak "időpontot szeretett" volna kérni a minisztere... az úszónőtől. Egy SAJTÓtájékoztatón. Erre mindenki áll zavarodottan, mint vasorrú bába a mágneses viharban, mert ilyet még nem hallottak. Az ötletgyár a háttérben szorgosan dolgozik. Kiss "lemond", bár már akkor tudja mindenki, hogy úgyis visszajön. A régi haverok a sajtóban (hol máshol?) sürgősen a támogatásukról biztosítják, egyúttal Katinka ellen soha nem látott gyűlölethadjárat indul be a média egyes hm... ........közeli rétegeiben. A megfélemlített akárhány úszó (egy kivétellel, őt azóta senki nem tudja elérni, senki nem látta) mind petíciókat írogat. Mindenki hívja vissza, ő pedig "a tömegek hívásának nem tudva nemet mondani" visszatér, zászlók lobogna, fanfárok rikoltanak, harangok zúgnak és békegalambok repülnek.
Az index lehozza Kiss sírós arcát, amit zsebkendővel törülget.
Öröm, bódottság, ötezredszer is bevált az ősi recept, A RENDSZER MEGINT GYŐZÖTT. A mátrix beszippantott mindenkit, és működik. Észak-Korea filmipari minisztere a forródróton sírva könyörög a megfilmesítési jogokért.

AKI JÓÉRZÉSÚ EMBER VAN EBBEN A HAZÁBAN, ANNAK MOST A GYOMRA FOROG!!!!!!!!!!
A többi meg le van... va. Már bocsánat.
De akkor is.

jogalany 2016.01.10. 21:45:49

Dolgoznak a Gyárfás emberei, írogatnak a fórumokra, lenézően írnak Katinkáról a férjéről, ahogy a megbizó kívánja. Nem szégyellitek a pénzt érte felvenni ?

Barkalot 2016.01.10. 23:06:52

Laci bazmeg, ugye tudod, hogy ezzel a szánalmas afférral még lejjebbre küzdötted magad? Már a saját rajongóid is köpdösnek rád. Megérte? :)
süti beállítások módosítása