Beszédírók

kommunikáció - retorika - pr

Az MTV igazából ellenzéki!

2012. január 05. 12:19 - beszédírók

 „Ily ellenséges törekvésű kormányzatra van-e továbbra is szükség?”

-MTV-M2, 2012.01.04.
 
A Magyar Televízió az utóbbi időben nem számít túl hiteles hírforrásnak, hol kitakarnak, hol levágnak valamit, hol elfelejtenek beszámolni valamiről, vagy csak egyszerűen nem érnek oda időben. De örömteli, hogy legalább a klasszikusokat nem cenzúrázzák – még. Legalábbis erre utal az, hogy a címben szereplő mondat elhangozhatott az M2 csatornán 2012. január 4-én. A Petőfi című magyar tévéfilmsorozat 3. részében Perczel Mórt idézték szó szerint, aki nem félt kritikával élni a regnáló kormánnyal szemben.
 
Bár az is lehetséges, hogy az MTV igazából ellenzéki, csak a létező szocializmus alatti (értsd '89 előtti!) kommunikációs technikát használja. Olyan idézeteket keres, melyek áthallásra adhatnak okot. Ezzel a mai kormányhatalomról állít ki negatív képet:
Perczel Móric felszólalásának ismertetése:
„Vajon ily semmire sem alkalmatos, ily ellenséges törekvésű, ily ravasz, tunya kormányzatra, mely az ország éltető nedvét kiszívja, és ezt kizsákmányolja, és kötelességét mégsem akarja teljesíteni, van-e továbbra is szükség? Lehet-e, kell-e az ilyet tisztelni, becsülni? …
De Isten neki eljön majd a számolási, lakolási ideje, midőn nem egy pár százezer nemes követelte, a tízmillió nép fog elégtételt követelni szenvedéseiért. És akkor ellenségeink kesereghetnek majd ostobaságukon!”

 

A filmsorozat a köztévé honlapján is megtalálható (22:30):

http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/08/24/15/Petofi_3_resz_Sors_nyiss_nekem_tert.aspx

1 komment
Címkék: mtv m2 mór percel

A bejegyzés trackback címe:

https://beszedirok.blog.hu/api/trackback/id/tr573521500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása